Fenerbahçe 2 - Kardemir Karabükspor 1
STSL 05/12/2010



TSL 15. Hafta karşılaşmasında K. Karabükspor’ u ağırlayan Fenerbahçe, rakibini Lugano ve Alex’ in golleriyle 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin golü ise Emenike’ den geldi.

PAPAZIN ÇAYIRI: Farkında mısınız bilmem ama, son zamanlarda her Fenerbahçe maçı ‘Alex’ haline dönüşmeye başladı. Sevmeyenleri tükürüklerini saçmak için pusuya yatmış, sevenleri ise olası bir ayrılık öncesinde daha çok şey görme derdinde.

‘on’ u atmış, ‘yüz’ ü atmış, ‘ üç bin’ i atmış Alex, ligdeki bütün takımlara atabilecek mi? Ligde üst üste beşinci maçında da gol atacak mı? Bir de Emenike var; ligin saklı hazinesi. Acaba Alex gol krallığında zirveyi paylaştığı meslektaşını geçebilecek mi?

Emre ve Lugano takımdaki yerlerine dönerken genç Gökay ve Bekir yeni görevlerini beklemek üzere yedek kulübesinde. Oyun üst oynayanlara hak vererek başladı.

1 ve 5’ te iki defa şutladı Emenike. İlki dışarı giderken ikincisinde Volkan iki hamlede topa sahip oldu.

8’ de Alex STSLdeki bütün takımlara atabilirdi. Niang' ın ortasında defansın arasında ayağını uzatan Alex' e kaleci Tomic biraz daha beklemesini söyledi.

9’ da gol, artık çalışılmadığını düşündüğümüz yerden, Alex’ in serbest vuruş asistinden geldi. Takıma dönen Lugano, Alex' in sağdan kullandığı serbest vuruşta topa kafasıyla dokundu: 1-0

17’ de Alex, STSLde atılmadık takım bırakmadı: Sağ kanattan Mehmet Topuz' un ortasına ayağını uzatan oyuncu, kaleci Tomiç' e yapacak bir şey bırakmadı: 2-0

Fenerbahçe artık oyunu tutmayı ve kontratak beklemeyi bir defa daha deneyebilir.

28’ de Emenike yine sağ kanattan yüklendi. Kaleyi gördüğünde vuran Emenike' nin şutu kaleci Volkan'da kaldı.

Bu dakikalarda orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçı arada Stoch renklendirmekte.

44’ te Fenerbahçe çok hızlı çıktı. Alex' in pası ile sağ kanattan ilerleyen Mehmet Topuz, arka direğe kesti. Niang' a gelmeden araya giren Bülent tehlikeyi uzaklaştırdı.

Başka gol olmayınca ilk yarı Fenerbahçenin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

‘İlk yarıya Fenerbahçe, ikinci yarıya rakibi iyi başlar’ geleneğini K. Karabükspor da devam ettirdi.

47’ de Yobo’ yu peşine takan Emenike yine sağ kanattan ceza alanı içerisine girdi. Açıyı bulunca da vurdu. Nijeryalı' nın yerden sert vuruşu ağlarda: 2-1

Bu golün sonrasında daha renklenmesi beklenen maçın nerdeyse bütün renkleri soldu.

Oyuncu değişiklikleri ile son on dakikaya kadar gelindi.

81’ de Cristian bizi daha da şaşırtmak isteseydi fark yeniden iki olabilirdi ama Gökhan Gönül' ün sağ kanattan yaptığı ortaya vurduğu kafa kaleci Tomic’ te kaldı..

Trübünler Alex’ i alkışladıktan sonra, ‘ulu’ Alex’ in yerine giren Semih kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Tomiç' in üstüne nişanladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Karabükspor' u 2-1 yenerek puanını 30 yaptı ve maç eksiği bulunan Kayserispor' u geçip üçüncü sıraya çıktı.

FENERBAHÇE: 2 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bünyamin Gezer, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Cristian, Stoch (63 Selçuk), Alex (90+1 Semih), Niang (79 Dia)

Kardemir Karabükspor: Tomic, Kerim, Bülent Bal, Deumi, Seric, Tozo (85 Mehmet), Birol, Yasin (46 Angelov), Hakan Söyler, İlhan (76 Hakan Özmert), Emenike

Goller: Lugano, Alex / Emenike

Sarı Kartlar: Niang / Seric, Yasin, Mehmet, Bülent Bal


0 comments:

Yorum Gönder