Fenerbahce 1 - Kayserispor 4
TSL 05/10/2008


fenerbahce kayserispor

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe yenilgi serisine Kadıköy'de bir yenisini ekledi. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 6. haftasında seyircisi önünde Kayserispor'a 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Maç sonunda Saracoğlu'nda Zico ve Aurelio lehine tezahüratlar vardı.

Bu sezon ligde ve Avrupa'da istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe'de kan kaybı her geçen gün biraz daha artıyor. Ligin ilk 5 haftasında deplasmanlarda 3 mağlubiyet alan, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 2 maçından 1 puan çıkarabilen sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde evinde Kayserispor'a 4-1 mağlup oldu.

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maç düşük tempoda başlarken, iki takım da orta sahada bol pas yaparak hücum etmeye çalıştı.

Fenerbahçe, ilk yarıda rakibi karşısında hücumda hiç etkili olamazken, konuk ekip ise hızlı ataklarda iki kez buluşturduğu Aghahowa'nın ayağından bulduğu gollerle devreyi 2-0 önde tamamladı.

İlk yarının bitiminde takımını protesto eden Fenerbahçe taraftarı, ikinci yarının başında verdiği destekle sarı-lacivertlileri canlandırmaya çalışırken, ilk net pozisyonda konuk ekip Turgay'la fakı 3'e çıkarma şansını kaçırdı.

Fenerbahçe 58. dakikada Uğur'un düşürülmesiyle kazandığı penaltı vuruşunu Roberto Carlos'la gole çevirerek farkı 1'e indirirken, savunmasında verdiği açıklar nedeniyle 63'te Turgay'ın golüne engel olamadı ve fark yeniden 2'ye çıktı. Bu golün ardından moralmen oyundan kopan ev sahibi ekip, 74. dakikada gecenin yıldızı Aghahowa'nın 'hat-trick'iyle 4-1 geriye düşerken, kalan sürede başka gol olmadı.

Uzun yıllar sonra evinde ilk kez bu kadar farklı bir skorla mağlup olan Fenerbahçe, ligde 6 maçta 4. kez sahadan puansız ayrılırken, 6 haftada topladığı 6 puanla 12. sırada kaldı.

İlk 5 haftada 2 gol atabilen, ancak Kadıköy'den 4 gollü bir galibiyet çıkaran Kayserispor ise puanını 8'e çıkardı.

FENERBAHÇE: 1 - KAYSERİSPOR: 4
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Halis Özkahya, Erdinç Sezertam, Serkan Gençerler
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan (Dk. 39 Yasin), Edu, Önder, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Maldonado (Dk. 45 Deniz), Uğur, Emre (Dk. 42 İlhan), Guiza
Kayserispor: Souleymanou, Durmuş, Ali, Eren, Bilal, Mehmet Topuz, Saidou, Ragıp, Mehmet Eren Boyraz, Aghahowa, Turgay
Goller: Dk. 21 ve Dk. 42 Aghahowa (Kayserispor)


3 comments:

  1. oralardaniyivurur dedi ki...

    Hayat Devam Ediyor.

  2. aethewulf dedi ki...

    "yürüye yürüye yenmemiz gerekirdi. içime sindiremiyorum."

  3. Adsız dedi ki...

    Insan iyi niyet ile, mantik ile, sahadaki futbolun analizini yapmak istiyor ama problem o kadar buyuk ki bir maclik yorum nafile.

    Dun Alex, Deivid, Semih, Lugano olsaydi ne olurdu diye dusunuyorum. Bisey degisirmiydi yoksa kendimi kandirma yolunda mi ilerliyorum karar veremedim. Ama isin gercegi Kayseri'de de direk ilk 11 oynayan Koray, Aydin, Toledo, ve Purovic yoktu.

    Cagdisi, yavas, cirkin bir futbol oynuyoruz. Sakatliklar ve bireysel hatalar da tavan yapinca tamamen coktuk. Dinamizm ve istikrar ile iki yonlu oynayan ne kadar futbolcumuz vardiysa --Anelka, Tuncay, Appiah, Aurelio-- hepsini teker teker kaybedip, yerlerine agir ve yaraticilik gucu olmayan futbolcular aldik.

    Ben yonetimin kolay kolay istifa edecegine inanmiyorum. Ama cok net olan sey, kulubu kim yonetirse yonetsin, kadromuzda cok ciddi degisikliklere gitmemiz gerektigidir.

Yorum Gönder