Doktor Bu Ne?


kuddusi gol sevinci

Geçen hafta Tolga Özkalfa işi kıvıramadı dedik ya, sizi mi kıracağız yahu demişler Kuddusi Müftüoğlu'nu vermişler Eskişehir maçına. En son bizi yendiği Sakarya maçından sonra bir kez Manisa maçımızı yönetmişti ve bu ikinci maçı oluyor, fakat emin değilim. Geçen sene Eskişehirli taraftarların da az ahını almadı ama onlar için endişelenecek bir durum yok bu hafta. Aslında muhtemelen bu atama kendilerinden çok haftaya oynanacak Galatasaray maçını ilgilendiriyor. Durun bakalım kart sınırında kimler varmış, hmmm... Edu ve Carlos. İlk yarıda bunlara sarı kartlar, ikinci yarı Alex'e bir kırmızı çakar Eskişehir'in işi de kolaylaşır. Zaten Fenerbahçe'yle bir takım oynuyormuş Edu ve Carlos'a kart göstereceğim diye maça çıkacak, Eskişehir'den falan haberi yoktur, o yüzden Eskişehirliler rahat olsun. Yazık, Aurelio da gitti, iki kart da ona sallar eski günleri yâd ederdi.



10 comments:

  1. B. dedi ki...

    rezilliğin daniskası

  2. Adsız dedi ki...

    hak edene hak ettiği...

  3. Adsız dedi ki...

    pre-emptive strike kavramindan sonra, pre-emptive aglama kavramini da literature kazandirdiniz.

  4. PVH dedi ki...

    adamin tuzu kuru tabii, aglama diyor. bilmiyor ki kuddisiyle 10 macinizi bagladik deseler istemeyiz kuddusiyi. izlememis 2-1'lik sakarya macini, unutmus aurelio kendilerine karsi oynamasin diye faul bile olmayan pozisyonda cikan karti. bilmiyor ki turkiyede hakemler ikiye ayrilir, kotu hakemler ve kuddusiler, kotu hakemlere raziyiz ama kuddusi istemiyoruz. anlamiyor bunu. anlatamayiz da, once koluyla gol atip 5 dakika sonra tartismali bir pozisyon icin hakemi tartaklayabilecek yuzsuzlugu normal goruyor cunku. iste aglarsiniz boyle diyor, sucu da yok, basina gelmemis ki nereden bilsin?

  5. Adsız dedi ki...

    O zaman hayirli aglamalar, ne diyelim.

  6. Adsız dedi ki...

    ah ah. hakikaten mükemmel bir öngörü olmuş.Kuddusi'nin böyle muhteşem bir maç yöneteceğini kim nasıl tahmin edebilirdi ki?
    Spor yazarı olmalısınız azizim,erjan saatçi'nin yerine layıksınız.

  7. PVH dedi ki...

    kafayi takti. istemiyoruz iste yahu bunu anlamak bu kadar mi zor, yine etti macin icine, hakem falan degil, olaysiz yonettigi mac yok. bir hafta hakem diye ortaligi birbirine katarak istediginiz hakemi atarsiniz iste, neyin sikayeti bu? kuddusiyi dun de istemiyorduk bugun de istemiyoruz, bunu soylemek icin baska nasil cumle kurmam gerek, ingilizce mi yazayim? nasil girecek o kafaya bir soylesen ben de soz o sekilde yazarim. osman tanburaci'ya yakin bir mizah anlayisi var arkadasin, o mu acaba?

  8. Adsız dedi ki...

    Kafayi takmadim, ben olsam bu mactan sonra oyle bir yorum yapmazdim. Bunun yerine Edu'nun net sari karti es gecilmisken, Lugano'nun net sari karti es gecilmisken, kesinlikle yanlis bir kirmizi kart verilmisken, kesinlikle gol olan bir pozisyon goz ardi edilmisken, boyle erken aglama sistemleri sonucu, "dusunerek ve analiz ederek mac yorumu yapiyoruz" formatindan "aglak antu.com yorumculuguna goz kirpiyoruz" sistemine gecisinizi elestirirdim olsa olsa.

    Ust uste iki yazi hakemler ustune, bir de terbiyesizce Galatasaray fotografi kullanilmis ki sorma gitsin. Simdi onumuzdeki haftaki mac icin de en az 4 yazi bekliyorum, ikisi Haluk Ulusoy, biri Fatih Terim, biri Mesut Yilmaz uzerine. Son zamanlardaki kaliteyle bu beklentiyi olusturdunuz. Tebrik ederim. Birazcik karakter, tarafsizlik ve dusunce olsaydi, Kuddusi'nin bu macta yaptigi lehinize hatalari cat cat yazar, "yanlis konusmusuz" derdiniz. Ama siz Baros'un formasini siyiran topu konusmaktan ve Kuddusi Muftuoglu'nun Ayhan'a tebessum etmesine bu kadar taktiktan sonra, bunu beklemek saflik olur.

    Son olarak sunu soyleyeyim; papazincayiri, bir rakip takim taraftari olan bendeniz icin guzel bir yerdi. Ama kendi kendinizi bitirdiniz, zira suclu olan yonetim, futbolcu, taraftar, teknik kadroyu elestirmek yerine, mactan once aglama yontemini tercih ederek tum ozelliginizi yitirdiniz.

    Artik sen de herkes gibisin.

  9. PVH dedi ki...

    Bizden cok yonetim elestiren baska kim var acaba? Yukaridaki yorumlara da yazdik "maci bagladik dese de Kuddusi istemiyoruz" diye ama hala ayni seyi anlatiyorsunuz. Kuddusinin lehimize yaptigi hata falan yok, Eskisehir'in bariz golu verilmedi, yan hakemin halt yemesi, ama Kuddusi oyle beklentiler olusturmus ki orta sahadan onu tahlil edip gol verseydi isteniyor. Fenerbahce'ye gosterilmeyen kartlar ornek verilmis tabii ki Eskisehir'in atlanan sari ve kirmizi kartlari es gecilmis. Kesinlikle hatali kirmizi kart diyorsaniz zaten hakemin yonetimi uzerine sizinle konusmak luzumsuz. Mac uzerine yazarken pozisyonun goruntusunu koyalim o zaman konusalim kartin dogrulugunu. Bu kadar kotu bir hakemi istemiyoruz maclarimiza, bu adam sadece kotu hakem degil Fenerbahce'ye karsi art niyetli, ve istemiyoruz, haftaya atanirsa yine pre-emptive aglama yapacagiz, 100. kere ayni seyi yazdim, daha ne yazayim. Daha gecen sezon sonunda bu ligin kaybedilmesini hakemlere baglarsaniz buyuk hata edersiniz diye de yazdik buraya, daha gecen hafta eyyamcilik yapan hakemin Edu'ya kirmizi gostermedigini yazdik. Ha ama siz Kuddusi kisisinin onemini atlar, icraatlarini gormezden gelirseniz, normal bunlar. O yuzden anlamazsiniz Kuddusi'nin Fenerbahce taraftari tarafindan neden istenmedigini. Guvenmiyoruz, art niyetli oldugunu dusunuyoruz... 101 oldu. Kirmizi kart kesin haksizdi kadar hatali baska bir nokta da "yonetimi, takimi elestirmeyin, hakemleri suclayin" kismi. Antep macini kaybederken, Hacettepe'ye yenilirken verilmeyen penaltilar, kartlari konusmadik, agzimizi bile acmadik, 5 tane attigimiz macin ardindan ve onlarca kere baska cumlelerle yazdigim sebeplerden bir mac oynanmadan hakem atamasini elestirdik. Bunun uzerine hala takimi, kadroyu, yonetimi degil hakemleri konusuyorsunuz diyorsaniz bir sakin olun dusunun derim. Su kenarda arsiv var oraya bir goz atin derim. Kuddusi Bey'in guler yuzunu bir Gsli futbolcularin yaninda gormusuz o fotografi kullanmisiz diye temelsiz iddialar ortaya koymaya gerek yok. Macin ardindan bir kere bile hakem bas kahraman olmadi bu mecrada, sizin sayenizde konusuyoruz ilk kez. Mac oncesi bunu yazmakla mac sonrasi yazmak neden farkli simdi anlasildi mi biraz? Anlasilmadiysa 102. ve 103. kez ayni cumleyi mi yazayim? Hayir goren de her mac ayni numarayi yapip mac sonrasi bak iste hakem bizi yakti yaziyoruz sanacak. Kuddusi ve Selcuk Dereli maclarimiza verilirse mac oncesi cigirtkanlik yapmaya devam edecegiz. Mac sonrasini da size birakiriz artik...

  10. aethewulf dedi ki...

    "adsız" her kimse bu blogu okumak zorunda değil. kendi meşrebine uygun bulduğu herhangi bir blogu okuyabilir. bizimkinden başka da blog bilmiyorsa, sağ tarafta "dış mihraklar" var, hızla oradaki önerilerimizden birine geçiş yapmasını tavsiye ederim.

    ancak o gitmeden yaptığı haksızlık hakkında bir kaç kelam edelim,

    1- bu blogda geçen sezon sonundan beri oyuncu kadrosu, transferler, teknik direktör seçimi, yönetimin diğer faaliyetleri ve takımın oynamadığı / oynayamadığı futbol açık bir şekilde eleştirildi. çünkü bu blog yazarlarının hepsi bilmektedir ki, fenerbahçe büyükse, yenmelidir. bunun özrü yoktur. hakem sebebiyle, topun fizik kurallarına aykırı açı alması nedeniyle veya kısmetten yenilmeyi kabul etmiyor, yenilginin de sebeplerini buna asla bağlamıyoruz.

    2- bu blogda bu iki yazı hariç hakemler asla eleştirilmemiş, onları esas alarak oyunu okuyan herhangi bir yazı da yazılmamıştır. bu yazı da maçtan "sonra" değil, önce yazılmıştır. sebebi nevi şahsına münhasır bir kişilik olan kuddusi'dir. bugün medyadaki kritik ağırlığa sahip olan isimler de kuddusi'ye görevi bırakmasını söylüyorlarsa, bu da haklı olduğumuzu göstermektedir. not düşeyim yine de: fenerbahçe lehine dahi olsa eyyam yapan hakem istemiyoruz, bu teorik söylem nasıl somut hale getirileceğini merak edenlere de üç kelimelik bir cevap vaR: kuddusi müftüoğlu'nu istemiyoruz.

    4- bir de bu "kendi kendinizi bitirdiniz" klişesi internethaber tarafından mı türk internet camiasına yayıldı. "ben bir mhp seçmeniydim ama bu son hareketiyle kendilerini bitirdiler artık akp'ye oy vereceğim" diyen kolpa akp propaganda makinesi gibi "bu zamana kadar çok seviyordum ama artık benim için bittiniz. başka bloglar okuyacağım" diyorsanız diyeceğimiz tek şey "güle güle." kıvırmaya hiç niyetimiz yok, onu söyleyeyim.

Yorum Gönder