Türk Futbol Klişeleri #1
Türkiye'nin En İyi Kadrosuna Sahibiz


klise

Yeni bir yazı serisine başlıyoruz. Ne kadar güzel ifade edilirse edilsin, ne kadar doğru olursa olsun artık kimsenin inanmadığı, içi boşalan, Türk futbol camiasının kelime kapasitesini sınırlayan geyik cümleleri örneklerle sunacağız. "Önümüzdeki maçlara bakacağız" gibi Levent Kırca tarzı espri anlayışının bile eline düşenlerden çok orijinal gibi görünen, ama aslında herkesin kullandığı geyikler malzememiz olacak. Sizce Türkiye'nin en iyi kadrosu kime ait? Herkes kendi kadrosunun en iyi olduğunu söylüyor hem de aynı cümlelerle. Buyrun;

Temmuz 2000, Serdar Bilgili

BİLGİLİ kendine ve takımına güvenmesini de şöyle yorumluyor; Kim ne derse desin dünyanın en iyi antrenörüne sahibiz. Scala'ya güvenim tam. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz.

Ağustos 2003, Sergen (Beşiktaş)


Daha ligin başındayız. Bu derenin altından çok sular geçer. G.Saray da iyi takım. Ancak biz hepsinden daha iyiyiz. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz.

Eylül 2004, Nevzat Şakar (Trabzonspor Asbaşkanı)

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar iddialı konuştu. Şakar, "Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. Takımımıza ve teknik ekibe güveniyoruz. Kesin şampiyon olacağız. Ocak ayında transfer yapıp yapmayacağımız Ziya Doğan'a bağlı..."

Kasım 2004, Aziz Yıldırım

"'Fenerbahçe karıştı' diye manşetler atmak yanlış. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. 30 yıl sonra üst üste iki kez şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi.

Nisan 2005, Ahmet Hassan (Beşiktaş)

Ahmed Hassan, takımdaki birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: "Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. Fakat şanssızlık yakamızı bırakmadı. Diyarbakırspor karşısında berabere kalmasaydık ve G.Saray maçını kaybetmeseydik şu anda F.Bahçe ile şampiyonluk mücadelesi veriyor olurduk..."

Eylül 2005, Yıldırım Demirören

BJK Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarlara umut dolu mesajlar verdi. Camia olarak Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve ekibine çok güvendiklerini söyleyen Demirören, "Şimdi köstek zamanı değil, destek zamanı. Beşiktaş ruhuna sahip, savaşçı takımımızı sahada izlerken taraftarın coşkusuna şahit olmak beni de çok mutlu ediyor. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. Sezonun ilk maçlarında bu ışığı gördük" diye konuştu. Daha yolun başında olduklarını da vurgulayan Başkan Demirören, "Başarıya ulaşmak için daha önümüzdeki uzun bir yol var. Lig bir maraton gibi" dedi.

Mart 2006, Nobre (Fenerbahçe)

Hocamızın yaptığı eleştiriler dışında hiçbir sözü kaile almıyoruz. Hedeflerimize kilitlendik ve Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahibiz. Herkes şampiyonluk peruğunu çekmecesinden, dolabından çıkarsın, havalandırsın. Perukları takmaya az kaldı!

Ağustos 2006, Yıldırım Demirören

Başkan Demirören, "Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. UEFA Kupası'nda final oynayabilecek kalitede takım kurduk. Transfer için biraz bekleyelim. Takımı görelim ve karar verelim. Transfer gerekirse aralık ayında takviye yaparız" diye görüş bildirdi.

Kasım 2006, Umut (Trabzonspor)

"Bu sene bizim için en önemli şey şampiyonluk. 3 puanlık sistemde de ne olacağı belli olmaz. İnşallah Sivasspor maçıyla birlikte başlayan bir galibiyet serisi yakalayacağız. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz" dedi.

Şubat 2007, Rıza Çalımbay (Çaykur Rize)

Takımda bir iki eksik dışında tam kadro olduklarını ifade eden Çalımbay, "Biz iki hafta sonra eksik ve sakat futbolcuların tam anlamıyla takıma katılmasının ardından bambaşka bir takım olacağız. Önemli olan bu iki haftayı kayıpsız geçmeliyiz. Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. Benim onlardan tek isteğim kendilerine biraz daha fazla güvenmeleri. Kapasitelerinin biraz daha üzerine çıktıkları zaman çok iyi işler başaracağız" diye konuştu.

Temmuz 2007, Yıldırım Demirören

Beşiktaş, Türk futbolunun Şampiyonlar Ligi'ndeki en başarılı temsilcisi olacaktır. Çünkü Beşiktaş'ı bireysel değil takım olma özelliği ön plana çıkartacaktır. Taraftarlarımızın desteği ile yeni dönemde karşımızda hiçbir engel göremiyorum. İddia ediyorum Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz. Bu kadro Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılara imza atacak güçtedir.

Mart 2008, Yıldırım Demirören

İnönü Stadı’nda yapılacak karşılaşma için özel prim verilmeyecek. Sahaya çıkın yüreğinizi ortaya koyarak mücadele edin. Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahibiz. Rakibimiz de çok güçlü, yenilebiliriz de fakat 90 dakika formanın hakkınını verdiğinizde karşınızda kimse duramaz" dedi

Haziran 2008, Deivid (Fenerbahçe)

ATTIĞI gollerle Fenerbahçe taraftarının gönlünde taht kuran Deivid de Souza, sarı-lacivertli takımın önümüzdeki sezon çok başarılı işlerin altına imza atacağını savundu. Sambacı, "Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahibiz. Büyük başarılar elde edeceğiz ve bunda iddialıyız. Yapılacak transferlerle daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum. Kimse endişelenmesin" dedi.

***********************

Görüldüğü üzere Yıldırım Demirören açık ara birinci. Üstelik 2005, 2006, 2007 ve 2008'de aynı iddiayı tekrarlayarak istikrarını koruyor. İstikrarı bozmamak adına üç dört ay daha sabredip 2009 versiyonunu da patlatacaktır. Tabii 4 sene boyunca Türkiye'nin en iyisi olan kadronun şampiyonluk almamış olması da ilginç. Daha ilginci Rıza Çalımbay'ın Rize teknik direktörüyken Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip olduklarını söylemesi. Dört büyüklerden bolca duyuyoruz bu iddiayı da Çaykur Rize için kullanılması fantastik bir hale sokuyor. Üstelik en iyilerinden birisi değil de en iyisi gibi net bir iddia var ortada. Yukarıda 13 haber var. Deivid haklı mı bu sene sonunda göreceğiz, fakat diğer 12 "en iyi" kadrodan sadece 1 tanesi o seneyi şampiyon tamamlamış. Başkanınız bu lafı söylüyorsa o seneden umudu kesin yani.



1 comments:

  1. aethewulf dedi ki...

    Ayrıca Nobre'nin sarı-lacivert PERUKları çıkarmamızı istemesi de dikkate değer. Fenerbahçe taraftarı Erol Evgin değildir, olamaz!

Yorum Gönder