Alex'in Yokluğunda Sivasspor Maçı


sivas

Nasıl bir güç bu bilmiyorum. Metafizik güçler devrede. Alex ve Guiza da sakatlanmış, Sivas'ta Alex yokmuş ama Guiza zorlansa da oynayacakmış. Bu nasıl iştir, ne oluyor, nasıl oluyor?.. Artık isyan etmemize ramak kaldı. Futbol ilahları sadece 90. dakikada değil masa başında da devreye girmeye başladı. Alex sakat yerine oynayacak oyuncu yok, evet yok. Çünkü Alex'in iki alternatifi var, Tümer ve Deivid, onlar da sakat. Herkes sakat, bu sezon bile şans bulamadım diye ağlayan olursa odunla dövmek lazım. Sivas'a Alex'siz gideceğiz muhtemelen. Belki de ucuz bir numaradır diye umalım ama Fenerbahçe bu numarayı yapmayalı uzun zaman oldu. Hatta bu numarayı son senelerde yılda bir Galatasaray maçlarında Song zehirlenince, ayağını burkunca, ödevini köpeği yiyince ve maçtan bir gün önce elektrikleri kesilince hatırlıyorduk. O yüzden "numara bu yahu, kandırıyorlar işte" diyip umutlanamıyoruz da.

Son haftalarda Rıdvan'ın konuya parmak basmasıyla papağan gibi bütün yorumcuların tekrarladığı bir tespit vardı; Fenerbahçe Alex'in ayağına bakıyor. Alex sadece Fenerbahçe değil hangi takımda oynasa eksikliği takımı ciddi biçimde etkiler, fakat gerçekten Fenerbahçe onun ayağına bakıyor mu bu hafta göreceğiz. Aslında tek bir maçın gösterge olması zor, bir maçla beraber kesin bir sonuca ulaşamayız ama en azından fikrimiz olacaktır. Her işte bir hayır vardır diye umutla bakmaya çalışsaydık temiz bir 4-4-2 ile sahaya çıkacağımızı düşünürdük. İşte o zaman daha da içimiz yanıyor çünkü Semih de yok. Oysa ileride Semih-Guiza ikilisi, orta sahada Emre-Maldonado, kanatlarda Uğur ve Kazım ile bambaşka bir karakterde oynayabilirdik ve kimsenin beklemediği şekilde güzel bir futbolla rahat bir galibiyet alabilirdik. Geçen seneki Sivas maçını hatırlayınca bu tespit bize biraz daha umut verebilirdi. Sivas'ta geçen sene ligde oynadığımız en iyi maçlardan birisi sonunda farklı yenerken kanatları öyle bir kullanmıştık ki, Sivas yarı alanına oyunu yığıp sağdan soldan orta bombardımanıyla sonuca gitmiştik. Gökhan'ın ve Carlos'un hücuma katkısı üst düzeydeydi ve takım hücum yaparken orta saha oyuncularına ek olarak onlardan da destek geliyor, neredeyse 7 kişi rakip ceza alanına saldırıyordu. Sivas'ın kadro yapısı ve oyun düzeni büyük değişikliklere uğramadı. Eğer aynı istekle sahaya çıkarsak yine aynı şeyleri yapabiliriz. Semih'in de yokluğunda Guiza'nın partneri Kazım olabilir. Kendi sahasında saldıran Sivas'a karşı Kazım'ın boş alanlar yakalaması, hareketli oyun tarzıyla Guiza ile uyum göstermeleri sürpriz olmaz. Bu durumda soru işareti geçen hafta Burak'ın oynadığı kötü oyun olacaktır. Kanatları etkili kullanarak sonuca gideceğimiz bir maçta sağ kanadın performansı belirleyici olur. Uğur'a çok yüklensek de her maçta bir asistle oynuyor. Eğer tarif ettiğim oyun tarzını sahaya yansıtırsak Uğur bu maçta iyi bir performans ortaya koyar. Gökhan ve Carlos'un da kendilerine gelmeye başladığını düşünürsek Burak'ın iyi oynaması için dua edelim. Diğer yandan Aragones'in Burak'a güvenmeyip sağda Emre, ortada Selçuk, Emre kadrosuyla çıkma olasılığı var. Porto'da tutmayan bu taktik yarın tutar mı bilmiyorum. Başka bir olasılık maça Guiza-İlhan ile çıkmak ama bu pek olası değil sanırım. Kısacası Alex'siz olursak 4-4-2'nin tek forveti ve sağ kanadı elimizdeki değişkenler ve bu değişkenlerin performansı maçın kaderini etkileyecek. Alex'in yokluğu hissedilecektir fakat yorumcuların aksine onun yokluğunun kesin puan kaybı anlamına geldiğini düşünmüyorum.


6 comments:

  1. musti336 dedi ki...

    http://www.sporx.com/futbol/superlig/126788/

    oynayacakmış galiba..

  2. İlker Yılmaz dedi ki...

    bence burak güiza'nın yanında oynasa daha başarılı olabilir. denemek lazım.

  3. B. dedi ki...

    en mücadeleci 2 isim
    hayırlısı diyorum

  4. B. dedi ki...

    Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında yarın deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'nin 19 kişilik maç kadrosunda şu oyuncular yer almaktadır: Volkan Babacan, Mert Fehmi Günok, Gökhan, Önder, Lugano, Edu, R.Carlos, Maldonado, Selçuk, Kazım, Burak, Alex, Semih, Emre, Uğur, Gürhan, Yasin, İlhan, Güiza.

  5. PVH dedi ki...

    bosu bosuna kafa yorduk demek :)

  6. B. dedi ki...

    aslında boşuna demek yanlış olur
    Alexsiz ne yapacğımızı değerlendirdik,
    -ki Alex riske edilmese iyi olur akşama

Yorum Gönder