Zulmün Fotoğrafı: Mahkeme Şikesi


Bugün Giresunspor bağlantılı 6 kişi daha tahliye oldu. Bunlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 10. Şimdi savcının iddiası şuydu, birbirinden bütünüyle ayrı iki grup var, bunlardan Olgun Peker grubu başka suçları da işliyor, Aziz Yıldırım ve arkadaşları ise 6222 sayılı kanunda belirtilen müsabaka sonucunu etkilemek için bir takım eylemlere örgütlü olarak girişiyorlar.

1) DAVAYA BAKMAYA HANGİ MAHKEME YETKİLİ?
6222 sayılı kanunun 23. maddesi diyor ki:

"Yargılama ve usul hükümleri
MADDE 23 – (1) Bu Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı yargılama yapmaya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun ihtisas mahkemesi olarak görevlendireceği sulh veya asliye(1) ceza mahkemeleri yetkilidir."

HSYK da diyor ki:

"6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14.04.2011 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra Kurulumuz Birinci Dairesi 12.07.2011 tarih ve 219 sayılı kararı ile,

Bir asliye/ağır ceza mahkemesi olan yerlerde bu mahkemenin,

İki asliye/ağır ceza mahkemesi olan yerlerde ikinci(2) asliye ceza mahkemesinin,

İkiden fazla asliye/ağır ceza mahkemesi olan yerlerde üçüncü(3) asliye/ağır ceza mahkemesinin,

6222 sayılı yasa kapsamında ihtisas mahkemesi olarak görevlendirilmesine karar vermiştir.


Daha sonra da şöyle devam ediyor:

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun “Yargılama ve usul hükümleri” başlıklı 23’ncü maddesinde yer alan “asliye veya ağır” ibarelerinin 15.12.2011 tarihinde yürürlüğe giren 6259 sayılı yasa ile “sulh veya asliye” şeklinde değiştirilmesi nedeniyle, Kurulumuz Birinci Dairesi yukarıda belirtilen kararını yeniden ele alarak 01.02.2012 tarih ve 47 sayılı kararı ile 6222 sayılı yasa kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakmak üzere sulh ceza ve asliye ceza mahkemeleri arasından yeniden ihtisas mahkemeleri belirlenmiş ve söz konusu bu kararlar alındıktan sonra uygulanması ve bilgi edinilmesi bakımından bütün Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve mahkemelere gönderilmiştir.

Yani ne diyor kanun? Bu davaya bakmakla yetkili mahkeme HSYK tarafından belirtilecek ihtisas mahkemesidir.

HSYK ne diyor? Bu davaya bakmakla yetkili mahkeme İkiden fazla asliye / sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde üçüncü asliye / sulh ceza mahkemesidir.

Peki davaya kim bakıyor? 16. Ağır Ceza Mahkemesi!

Yani kanunun hükmü açık. Bu açık hüküm gasp ediliyor. Gerekçe? Fiili irtibat.

Ne demek fiili irtibat? Yani cebir ve şiddet uygulayan Olgun Peker grubu ile SAVCININ HİÇBİR BAĞLANTISI OLMADIĞINI KABUL ETTİĞİ, İKİSİNİ AYRI BİRER ÖRGÜT OLARAK TANIMLADIĞI Aziz Yıldırım ve arkadaşları arasında, HİÇBİR DELİLE DAYANMAYAN, HİÇBİR MESNETİ OLMAYAN BİR FİİLİ İRTİBAT OLDUĞU İDDİASIYLA MAHKEME DAVAYI GÖRÜYOR.

Varolmayan bir fiili irtibat, var denildiği için davaya 16. Ağır Ceza Mahkemesi bakıyor ve kimse de çıkıp kardeşim ne oluyor demiyor. Bu mahkemeye HSYK yetkisi olmadığını bildiriyor, mahkeme yine de davaya bakıyor, HSYK çıkıp da kardeşim sen ne yapıyorsun demiyor. HSYK'nın başı Adalet Bakanı bütün bunlara göz yumuyor, kabine üyeleri bu haksızlık devam ederken "ince ayarlar" peşinde koşuyor, Başbakan "kulübü ayıralım ama şahıslara ceza verelim" yani "Aziz Yıldırım ceza alsın ama ben oy kaybetmeyeyim" diyor, ondan sonra da bazı aklı evveller çıkıp diyor ki "bu işte siyaset yok!" ne var lan peki? Bu işte de siyaset yoksa bu siyaset nerede var?

2) HALA DELİL TOPLANAMADI DİYE İNSANLAR TUTUKLU!

3 Temmuz'dan 8 ay önce emniyet operasyonu başlamış, dinlemeler yapılmış, suçun işlenebileceği son maç 22 Mayıs 2001 pazar günü oynanmış, daha ne delili toplayacaksınız? Geçmişe mi gideceksiniz? Zaman makineniz mi var?

3 Temmuz'dan sonra 8 ay geçmiş, bu 8 ayda Türk sporunda yer alan herkes ifadeye çağrılmış, herkesin ifadesi alınmış, hatta dayak atıp ifade almaya, psikolojik baskıyla itiraf çıkarmaya dahi çalışılmış, bomboş, hiçbir delile sahip olmayan, teknik takip dökümanları kolajından mürekkep bir iddianameden başka bir şey yok. Daha ne delili toplayacaksınız? 16 ayda toplayamayacağınız hangi delili bugün toplamayı bekliyorsunuz? Aziz Yıldırım, iki tane arkadaşıyla, başka hiçbir kulüp yöneticisi, oyuncusu, teknik direktörü veya hakemin karışmadığı bir şike mi yaptı?

Şike suçu ne? müsabaka sonucunu etkilemek için yapılan anlaşma.

Soruyoruz:

1) BÖYLE BİR ANLAŞMANIN DELİLİ VAR MI?
2) BÖYLE BİR ANLAŞMA ÇERÇEVESİNDE SONUCU DEĞİŞEN BİR MÜSABAKA VAR MI?
3) BÖYLE BİR ANLAŞMA NEDENİYLE YAPILAN BİR ÖDEME VAR MI?

YOK! YOK! YOK!

O halde bu insanlar neden tutuklu?

3) BU BİR ŞİKE DAVASI DEĞİLDİR

Bu dava şike davası filan değildir. Milyar dolarlık bir ekonomiye sahip olmak için başlatılan, belirli bir şebeke tarafından yürütülmüş, siyasetin alabildiğine içine dahil olduğu, süreç uzadıkça yaşanan gerilim sebebiyle oy kaybına uğrayacağını düşünen hükümetin manevraları ile süren ve cemaatin açık açık kendi gazetelerinden, medya temsilcilerinden taraf olduğunu beyan ettiği bir davadır. Bu davanın muhatapları da kendisinden bazı şeyler beklenen Aziz Yıldırım ve kendisinden bir şeyler bekleyen egemen gruplardır.

Fenerbahçe ve türk sporu masadaki mezeden başka bir şey değil.

Biz de teslim olmayacağız. Zulme ve zalimlere boyun eğmeyeceğiz. Nazım Hikmet'in dediği gibi,

"Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür. "

Bekleyeceğiz.


18 comments:

  1. fishersad dedi ki...

    cnntürk'te osman salağı lubeye ve çavuşoğluna dönerek "aziz yıldırım şimdi tahliye olsaydı hiç konuşulurmuydu?" diye soruyor.
    lube "pekerin zerre kadar suçu olduğuna inanmıyorum, o da çıkmalı, defalarca yazdım garabet bir dava bu, sadece aziz yıldırımı savunmadım, pekerle 4 davam var, onu da savundum" diyor
    tamburacı ROK tiplemesiyle "öyyyyyyykkkkk bööööörk" sesler çıkarıp lubeye "haddini bil abinim ben senin nasihat ediyorum..."

    tamburacıya HASSİKTİR ORDAN! diyesim geliyor.

  2. fishersad dedi ki...

    bir avukat şu yorumu yaptı "iddianameye göre tutuksuz yargılanma kararı verilenler iddia edilen suç'un dış çevresinde yer alan ve merkeze doğru giderek yer alan kişiler" "peker ve yıldırım en son çıkar" yorumunu yaptı.

  3. fishersad dedi ki...

    YILDIRIM sonunda çıkacak, FENERBAHÇE beraat edecek... bu süreç ötekilerin EVRİMDE ATALARINA DAHA ÇOK YAKLAŞMALARINA SEBEP OLACAK

  4. 2Os dedi ki...

    Su anda bu satirlari yazarken, biliyorum ki onlarca kardesim de isyanini haykirmak icin baska klavyelerin tuslarini parcaliyor. Ve ben onlarin yorumlarini yarin okuyabilecegim. Ama hissettiklerini biliyorum ve diyorum ki ben de sizinleyim... Dayanmamiz gerek!

  5. ozi dedi ki...

    ben de sizinleyim.bunu bilin istedim.dayanacaz.

  6. Val Resnick dedi ki...

    @aethe

    Şimdi şöyle değil mi?

    Bu insanlar tutuklu yargılanıyor diye suçlu olduğu kabul edilemez, fakat tutuksuz yargılanan için de suçsuz olduğu düşünülemez. Bu doğru değil mi? O vakit içeri de hiç futbolcu kalmadı, Aziz Yıldırım bu işi tek başına mı yaptı demek doğru mu?

    Yanlış anlama, bir Fenerbahçeliyim.Hukuksuzlukları ve hukuku 3 Temmuz sürecinden çoğunu burdan hatta senden öğrendim. Sadece bilgilenmek amacı ile soruyorum.

    kolay gelsin..

  7. beyazhan dedi ki...

    Renktaşlarım sinirimden duvarları yumrukluyorum, bize bu iftiraları atanları, bu acıları yaşatanları asla unutmayacağız. Gençliğe kininin davacısı olmayı öğütleyenler Fenerbahçe taraftarının kinini de bir gün görecekler.

  8. Griffith dedi ki...

    Ellerinden gelse yargılamakla hiç uğraşmayıp bugün idam sehpasına çıkarır bunlar adamı. Mahkeme filan değil, orta oyunu bu.

  9. eximbroker dedi ki...

    bildim bileli fb ile uğraşan olmadık iftiralar atan jurnalcilerden tanburacı ancak tanbur çalabilir başka bir skmi beceremez kendisi su katılmamış fb ve aziz başkan düşmanı ve zurnanın son deliğidir..

  10. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Bu bloga yazılanların daha geniş kitlelere ulaşması gerek, bilinçlendirme çalışmaları yapmak gerek, yukarıda yazılı ve her harfinin doğru olduğuna inandığım bilgi ve bilinç düzeyinin sadece biz fenerbahçeliler değil, başta galatasaray taraftarları olmak üzere tüm spor severlere ulaşması gerek.. Tehdit şu an için bize yönelmiş durumda ama toplu bir direniş olmaz ise yarın kime döneceği o kadar açık ki.
    Bu garip karşı koalisyonu mutlaka yeneceğiz ahdımız olsun ama yeni mevziler kazanmak gerek.

  11. eximbroker dedi ki...

    mahkeme heyetinin karar gerekçesine baktığınızda herşey daha net ortaya çıkıyor.... uyduruk kaydırık yalan dolan dolu düzmece tapelere iddialara bile cevap vererek hepsini teker teker çürüten aziz başkana ait hala güçlü şüpheler varmış meğersem.

    mahkeme heyetine soruyoruz neden açıklanmıyor bunlar bir bir…

    herkes dışarıda aziz başkan ve arkadaşları içerde..maksat fb gibi büyük bir camiaya olabildiğince maksimum zararı vermek itibarını ayaklar altına alma çabasıdır….

    jurnalcilerden ts ve gs hatta bjk kanatlı bu operasyon arkalarına emniyet savcılık hükümetide almışlar sonrada uefa içindeki çirkin bağlantılarınıda kullanarak sonlandırmışlardır…

    her fırsatta haktan ve ADALET ten bahseden FB li olarak bilinen başbakan ise hala kış uykusundadır milyonlarca taraftar isyan ederken..

  12. Mattt dedi ki...

    (II)

    Bu oynak zihniyeti goruyormusunuz?! Islerine gelinceye kadar canim cicim, islerine gelmeyince de aninda ustunu cizer bu yavsaklar ve sirtindan hanceri vurur!

    Avrupa ronesans ile feodalizmden pacasini kurtarmaya calisirken, osmanli ummetcilikte bogulmus, tukenisi de zaten feodalist zihniyetten kurtulamamasi degilmi?!
    Ataturk bu curumus zihniyeti gormus ve batinin ronesansini modern toplum anlayisini bu topraklarda yasayan insanlar icin bir recete olarak dusunmus.
    Bugun butun avrupa ulkeleri, amerika, kanada gibi modern toplumlar her pazar kiliseleri dolduruyor. Ama bu curumus zihniyet haala feodal zihniyetten mali goturme cabasinda. Bu topraklarin insanlarina, insanca yasamayi, saygi duymayi ve kisi olarak oz bir kimlige sahip olmani istemiyor!

    Musluman ulkelerdeki cocuklarin hali ortada egitim yok is yok gelecek yok. Pakistan afganistan korkutucu boyutta cehaletin pencesinde, okullari kapatiyorlar, kadinlarin bir metadan farki yok ama nasil oluyorsa bunlara gore cennet annelerin ayaklarinin altinda!

    Pekakada bu kisiliksizlestirmeyi irkcilik kurtculuk adina yapiyor! ogretmenleri kaciriyorlar, taciz ediyorlar… kurt cocuklarin egitime ihtiyaclari yok onlar zaten bilincli… gibi zirvaliklarinin sebebi baska ne olabilir! Yoksa daglari tepeleri cocuk askerle nasil doldurabilir?! Katirlara bomba yukleyip koylere dogru saliveren bir zihniyet iste, tarihin son haramileri!!

    Insanlari kullanmak icin yapacagin sadece 2 sey var: egitimsiz birakmak ve duygularini kemirmek! Osmanlicilik, dincilik, turkculuk, kurtculuk… masallah masallah memlekette yok yokk!

    Ama isin hazin yani ne biliyormusunuz?! Ataturk’un modernlesme politikasi, ozellikle egitim reformu bu nurcularin ekmegine yag surmus filizlenip boy vermisler. Yani bu nurcular egitim cemberi icinde orgutlenmis ve bugune gelmislerdir. Bugun neo-nurculuk, el-kaideden talibandan ayrik ise sebebi Ataturk’un egitim reformlarindan yararlanarak egitimle orgutlenmeyi kesf etmis ve modern yuzlu bir islami orgut olmustur, iste amerikanin bunlara ilgisinin sebebide budur.

    Amerikalilar isi biliyor, bu dunya dondukce hiristiyanlarla muslumanlar beraber yasayacaklar ve gelecekte muslumanlari el-kaide gibi Taliban gibi orgutlerin elinden kurtarmak icin, yeni bir islami model olusturmanin adi yesil kusak projesidir ve bu modele uygun bir cemaatimiz var masallah, elhamdulillah… yeni model el-cadillac!!

  13. Quetzicoatl dedi ki...

    FB Başkanlık seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Bir şekilde Aziz Yıldırım'ı içeride tutarak seçimlere katılmasını önleyecekler ya da başkan seçtirtmeyecekler. Aziz Yıldırım başkanlıktan azat edilse bile büyük FB taraftarı şerefsizlerin güdümüne girmeyecek sonuna kadar direnecektir. Başkan adayı olacak kişilere duyurulur..

  14. Realist dedi ki...

    Şu saatten sonra şike davası ile ilgili bu olay siyasi bir olay değildir diyen beri gelsin,nasıl bir mantıkla elimde delil yok diye insanları tutuklu tutabiliyorsunuz,delil dediğin tutuklamak için bir şart iken bu olmadan nasıl hale tutabiliyorsun o insanları içeride.

  15. serwet dedi ki...

    Beyler Time dergisinin anketinde Recep Tayyipe hayir demenin hazzina sizinde kavusmanizi isterim.. http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2107952_2107953_2109601,00.html

  16. Unknown dedi ki...

    dün akşam bir tv kanalında çarşafa dolanan vedat özdemir efendi bu yeni kutsal ittifak ve jurnalci federasyona hayran olduğunu vede cas tan vazgeçebileceklerini buyurmuş..

    fener taraftarını keriz yerine koyan bu talihsiz açıklama fb yönetiminin yavaş yavaş ruhunu jurnalcilere teslim etmekte olduğunun bir işareti sayılabilir….ayrıyeten bu durum fb nin aali menfaatlerine icabeten aziz başkan ve arkadaşlarınında her an satılabilir olduğu anlamınada gelebilir..

    o yüzden herkes dikkatli olmak zorunda ..yönetim akıllı olmalı vede fb nin aali menfaatleri veyahut Türk futbolu diyerek jurnalcilerin ekmeğine yağ sürmemeli taraftarın sesine daha fazla kulak vermelidir..

    sonuç bellidir..jurnalcilerden oluşan bu infaz timinin federasyon ayağı hafta içinde aziz başkan ve arkadaşlarını sorgulayacak vede aziz başkan ne yaparsa yapsın çağlayandan farklı bir kararda çıkmayacaktır….

    vedat özdemir efendinin hayranı olduğu federasyon vede kurulları işte budur… Türk futbolunun aali menfaatleri uğruna AZİZ BAŞKANI VE FByi iğdiş etmekte bir sıkıntı görmeyerek İŞBİRLİKÇİ UEFA DENEN GARABETE SATMAKTADIRLAR….

    FB YÖNETİMİDE BU İNFAZ FEDERASYONUNA HAYRANLIK DUYMAKTADIR…

  17. tofi dedi ki...

    aziz başkan, yeni adaletsizlik sarayından önünde sonunda çıkacak ve eskisinden de güçlü gelecek, buna canı gönülden inanıyorum.Dün, tahliyelerden sonra ertem ve heyecanlı maç anlatımının iyi olduğunu düşünen, abartan zat sözüm ona haber yaptılar, kafalarını sine sine, sanki tepelerinden kurşun yağan savaş muhabirleri gibi taraftarın haklı isyanını abarta abarta yayınladılar, izlemeyin izlettirmeyin bunları nolur, bunlarla aynı havayı soluduğum için utanıyorum, ama napsınlar çoğunluk böyle, seyirciye oynuyorlar

  18. cengo dedi ki...

    bu dünyanın adaleti yok kardeş bitiricekler adamı göz göre göre geçmiş olsun

Yorum Gönder