Ünal Aysal: "Galatasaray taraftarının ulaştığı yüksek kültür seviyesi"


Çok fazla şey yazmayacağım, Ünal beyin kültür seviyesini sözle değil görerek bir kontrol etmek lazım.


Galatasaray taraftarı, Florya'da oynanan maçta Fenerbahçe U17 Takımına saldırdı.


19 Mayıs 2007, Galatasaray Fenerbahçe maçı, Galatasaray taraftarı koltuklarla çimleri buluşturdu


19 Mayıs 2007, Futbol gecesi


Kamil Özen


Leeds taraftarlarına yapılan halis karşılama


Tencere dibin kara, seninki benden kara manasında değil de, bir spor kulübü başkanının görevi, diğer spor kulüplerini ötekileştirmek, nefret duygularını arttırmak, fanatik taraftarların hoşuna gidecek ancak diğer herkesi öfkelendirecek hakaretamiz cümleler kurmak, futbol ortamında düşmanlık ve nefret tohumlarını derinleştirmek değildir.

bir spor kulübü başkanının görevi, hele ki "eskisi gibi taraftarlar birlikte maç izlesin istiyorum" diyen bir başkanın görevi diğer takım taraftarlarını aşağılamak, onları provoke etmek, kendisinin de bir parçası olduğu günahları tümüyle öteki tarafa yıkmak değildir.

Bir spor kulübü başkanı bu kadar sorumsuz, bu kadar pespaye konuşamaz.

Ünal beye hatırlatalım, sizin bu yaptıklarınızı yapanlar oldu. Adnan Polat'lar, Haldun Üstünel'ler, daha da fazlasını yaptılar. Yaranmak istediğiniz o fanatikler de onları ibra bile etmedi, arkalarına teneke bağlayıp gönderdiler. Bugün Adnan Polat davalık, Haldun'un da adını anan yok.

Fanatiklere yaranmaya çalışanların sonu hep hüsran oldu ama Metin Oktay'lar ve onun gibi efendi insanlar, nazik insanlar, beyefendiler hep anıldı.

Sizin gidişat unutulanların arasına karışmak yönünde. Bugün duyduğunuz alkışlar, yarın duyacağınız ıslıkların müjdecisi.

Diyoruz da, neticede gaza gelip "25 milyon Galatasaray taraftarının 20 milyonu AKP'ye oy verdi" diyen bir başkan var karşımızda, şuur seviyesi bu olan adama ne laf anlatacaksın.

El hak, Galatasaray taraftarını bilmem de, Fenerbahçe taraftarı Ünal Aysal'ın seviyesine ulaşamaz. O kadar düşmek için bayağı ahlak kaybına uğramak gerekiyor.


19 comments:

  1. Ilgaz dedi ki...

    gecen seneki basketbol kupa finalini de unutmamak lazim

  2. Adsız dedi ki...

    Cincon taraftarının yüksek kültür seviyesini hepimiz görüyoruz. Yazıda da dendiği gibi, meseleyi siz yaptınız biz yapmadık siz tukakasınız boyutuna taşımamak lazım. Her takımın taraftarı bu tip şeyler yaptı ve yapıyor. Ama başkan efendi kendi takım taraftarını tanımıyormuş gibi çıkıp da yüksek kültür seviyesinden falan bahsedince bu en aşağı tabirle "komiklik"ten öteye geçemiyor. Bize de FENERBAHÇE taraftarı olarak buna bir tarafımızla gülmek kalıyor... Elinize sağlık. Kısa ve öz bir anlatım olmuş. Anlayana tabi...

  3. gurkan dedi ki...

    Biz bu geri zekaliya o malum "bize saibeye bulasmamiz kulup birakanlara tesekkur ediyoruz" dedigi gun "bizim kulubumuze geri zekalilari baskan secmeyen kongre uyelerimize tesekkur ediyoruz" diye cevap vermedik ya. Iste o gun hata yaptik.

    Yazili olarak degil de sozlu olarak bu ornegi ifade ettigimde "geri zekali" bolumunu daha degisik kullaniyorum. Internet adabi geregi "geri zekali" seklinde degistirerek gonderdim...

  4. Kitapçı dedi ki...

    Daha çok eklenir. Belki rakı şişesi isabet etmedi ama isabet edenle bir kanyak şişesi mevcut.
    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15334


    Tarih: 22 mart 2006... yer: ali sami yen... gözlemci raporu: 78 kez organize küfür, sahaya atılan 221 yabancı madde, 9 ses bombası, 5 bengal ateşi... 221 yabancı maddenin içeriği: avize parçaları, çakmak, bozuk para, ses bombası, mukavva boru, pet su bardağı, pet su şişesi... Ha, verilen ceza mı? 1 maç.
    http://img269.imagevenue.com/img.php?image=167147320_gs_cezaFh65rq0H_122_90lo.jpg

  5. NiKBiN dedi ki...

    Arena mezar oluyordu... Batuhan Sagir(yas:10)!
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25179942/

  6. kale 724 dedi ki...

    Ünal Aysal her geçen gün seviyesini daha doğrusu seviyesizliğini ve cehaletini ortaya koyuyor. Fazla yorum yapıp gündemde tutmamak lazım.

  7. Signature dedi ki...

    Çok değil,kısa süre sonra kulüpler birliğinde Aziz Yıldırım'ın yüzüne ne yüzle bakacak çok merak ediyorum gerçekten.Aaa ama pardon,biz neden kendimize göre düşünüyoruz ki!?
    "Onlar utanmaz,biz utanırız;onlar utanmazlar."

  8. Al lee dedi ki...

    hangi stadda daha çok şiddet var falan filan onlarca sayfa sürer oraya hiç girmiyorum. Velev ki Sami Yen'de ya da Saraçoğlan'da. Daha önemli gerçek şu ki, Nevzat Dindar'ın twitter'da söylediği üzere Ünal Aysal o sözleri söylemediğini dün gece Nevzat Dindar'a söylemiş. 3 Temmuzdan beri hergün sövdüğünüz basının uydurma gazına gelen siz ve Ali Koç dahil herkesin bugün bi özür dilemesi gerek sanki söylenmemiş sözlere verdiği tepkilerden ötürü. Ha bi de centilmenlik/insaniyet sahanda kafası gözü kanayana da bi özür dilemeyi gerektirir.
    Saygılarımla,

  9. Adsız dedi ki...

    Lisecilerin toplumdan izole, ayrımcı, kafatasçı zihniyeti, bizans entrikaları yeni gs yönetimiyle Türk futboluna hızlı bir giriş yaptı.

    Birbirlerini mektupla jurnallayen, birbirlerinin kuyusunu kazıp zenci-beyaz ayrımı yapma ahlaksızlığına kadar kalpsizce, vicdansızca saldırmaktan kaçmayan bir güruh elbette çıkıp milyonları utanmadan "kültür" ve "ahlak" üzerinden hor görecek, aklınca eleştirecek ve küçümseyecektir.

    Bu lağım kültüründe yetişmiş, bu kokuşmuş insanlar elbette rakiplerini de jurnalleyecektir. Bu insanlar elbete o.ç. der gibi "yalı çocuğu" diyecekler, elbette 45 yaşında onurlu bir adama "çocuk" diyebileceklerdir.

    Ve yine bu "ahlak" standardı yüksek insanlar TFF genel kuruluna Türk adaletinin katil dediği adamla "kolkola" gidecekler, başları sıkışınca arkalarından gülüp hor gördükleri Terim, Albayrak gibi Anadolu çocuklarının rüzgarıyla "zenci polat'ın mahvettiği çınarı adam ettik" cakaları satacaklardır.

    Sattıkları sadece caka olsa iyi, aynı zamanda KAP'a bildirme sınırının her ne hikmetse hemen altında ucuz topladıkları, küçük yatırımcıyı perişan ederek topladıkları gs hisselerini de yakın zamanda satacaklardır. Böylece tıpkı geçmis senelerde olduğu gibi kulube para veren başkan modelinden küçük yatırımcıyı ezerek borsada para kazanan başkan modelini de Sayın Aysal'ın "yüksek standartları" sayesinde görmüş olduk.

    Bunların kanı budur, mayası budur, birbirlerine yaptıkları muameleden daha iyisini Fenerbahçeye yapmalarını beklemeyiniz, hayalcilik olur.

  10. mistery dedi ki...

    Ünal baskanin dedikleri dogru ama bir baskan tarafindan söylenmemesi gereken seyler oldugunu kabul edebilirim. Son 2 sezona bakildi mi Arena 0 sorunlu derbiler yasanirken SS'de halen kavgali kufurlu geciyor. Ünal baskan buna atif yapmistir, biz GS taraftari olarak ilerleken sevgili fenerli taraftarlar yerinde sayiklamasi uzuntu verici.

    Son olarakda Leeds karsilasmasinin resimlerini koymussun. Orada turk bayragina hakaret var, olaylar o yuzden cikmisti.

  11. erimoc dedi ki...

    Mr.Y rakıyı içip şişenin dibini görünce maçı samiyende izlediğini sanıyor herhalde, yüksek seviyeli yaş haddinden emekliliğine ve alzheimer teşhissine az kalmış başkanı gibi hafıza nanay.Bence kulübümüz geçmiş olsun mesajı yayınlayarak büyük camiaya! kısa sürede acil şifalar dilemeli başkanı ve taraftarlarının geçirdikleri travmalardan dolayı bayağı zorlandıkları görülmekte,bir daha ki seçimede oy vermeyen 5 milyon cincon taraftarınında fire vermeden oy vermesi sağlanması hususunda da gerekenlerin yapılmasını da istiyoruz :)=
    Türk bayrağına da o kadar sahipler ki ilk fırsatta Türkiye Cumhuriyeti ni her türlü avrupa teşkilatına şikayette sorun görmüyorlar jurnal kelimesi fransızcamıydı :))

  12. zachpaulsen dedi ki...

    Ünal aysal’ın dediği laf yanlış. Her iki takım taraftarı arasında aklı başında insanlar olduğu gibi fanatikler de var. Böyle bir genelleme yapmak sağlıklı değildir. Galatasaray'ın sahasında oynanan maçlarda da sahaya bir sürü yabancı madde atıldığı oldu. Hatta bundan dolayı herhalde Türkiye’de bir takıma verilen en yüksek saha kapama/seyircisiz oynama cezası verildi. Şunu da hatırlamak lazım son 4-5 sezonda Fenerbahçe’nin Galatasaray’ın sahasında oynadığı hiçbir maçta olay çıkmamıştır. Hatta son maçta ben tribündeydim küfür bile edilmedi. Herhangi bir fenerli oyuncu veya teknik ekibin burnu dahi kanamadı. Ama Saracoğlu’ndaki maçlarda; gerets, fatih terim, hasan şaş’ın kaşı açıldı ya da alnı yarıldı. Mondragon dibinde ses bombası patladı. Daha son maçta hakan balta’nın gözü çıkıyordu. 2 sezon önceki derbide yan hakemin aynı şekilde kafası yarıldı. Neden bunca düşmanlık oluyor Fener tarafında. Ben bunu biraz Aziz Yıldırım’ın tarzı ile bağdaştırıyorum. Bu kadar öfke ve hırs yaratmak önce kendine zarar verir. Naçizane bir Galatasaray taraftarı eleştirisi etc…

  13. Ilgaz dedi ki...

    mr y, sen ne iciyorsan ben de ondan istiyorum. son 2 sezonda arena derbileri demek ne demektir yaw? gecen sene basketbol finaline gelen seyirci ne taraftariydi? u17 takimina saldiranlar neredendi? hadi baskaniniz sacma sapan konusuyor, siz de enayi oldugunuz icin yiyorsunuz ama bari bizi kendiniz gibi aptal zannetmeyin

  14. Signature dedi ki...

    @Mr.Y Şaka mısın sen? Son iki sezona bakıldı mı 0 sorunlu derbiler yaşanmışmışmışmış...O sorunsuz maçlardan birinde bi rakı şişesi vardı hatırlarsan,o şişe bi karış yana gitseydi Volkan Demirel'in bırak kariyerini,hayatı sona erebilirdi.Gene geçen sene küçücük bi çocuk ölümden döndü orda.Bu sene bıçaklama oldu,ama yook bıçakla diil çakıyla,törpüyle gerçekleştiği için eylem nedense vehameti göz ardı edildi.Fenerbahçe taraftarı geçen sezon aman takım ceza almasın diye tek bir saniye bile küfretmedi.Gaziantep maçı gibi resmen "Fener'i katledin" emrinin alındığını ortaya koyan bi maçta bile tek küfür duymadım ki o maçta tribündeydim.Fenerbahçe'de tribüm liderleri vapurda aman beyler küfretmeyin kadınlar çocuklar var derken her gün kullandığım metroda GS maçlarının olduğu günlerde sigara,alkol ve küfür üçlüsü nedense hiç eksik olmuyor.Tabi ki Saraçoğlu'nda cumartesi yaşananların izahı yok,olamaz da.Ama bu konuda laf söyleyebilecek en son grup Galatasaraylılardır.Merak etmeyin bizim yöneticilerimiz tribün liderlerini dağıtın ortalığı diyerek salmıyorlar,olaylar olduysa uyarıyorlar,gereken önlemleri alıyorlar.

  15. jbck dedi ki...

    @Mr.Y

    Son 2 sezonda sorunsuz mu geçti? Geçen sene 18 martta atılan şişeleri,yabancı maddeleri ne çabuk unuttunuz. Abdi İpekçi de yaşananlar hala taze.Bu seneye dönersek daha iki ay önce önce kadın voleybolda oyuncularımıza çivi atıldı, erkek voleybolda(küfürün en az olduğu branştı o güne kadar) kaptanımıza bütün maç küfür edildi. Kadın basketbolda ikinci devre boyunca Ali Koç'a ve başkana edilen küfürler hala bizim hafızamızda. Uzayda mı yaşıyorsunuz, bu söylediklerinize kendinizi nasıl bu kadar inandırıyorsunuz akıl alır gibi değil. Geçen sene takım kaptanınıza ana avrat küfür eden, takımdan gitmesini sağlayan yine sizsiniz. Hayat şu anda size güzel ama bir tökezlemeye bakar kontrolü tekrardan kaybetmeniz. Fenerbahçe taraftarının sabrı 3 temmuzdan beri sınanıyor, buna rağmen hala kendine mukayet olma konusunda gayet başarılı, bundan sonra da nasıl davranması gerektiğini GS başkanından öğrenecek değil bu kadar basit.

  16. byzkaya dedi ki...

    İlk resmi görünce aklıma atalarımızın bir sözü geldi.''bir insanı iyi tanımak için ya onunla aynı evde yaşayacaksın (evlendikten sonra çoğumuz bunu yaşamıştır);ya onunla yolculuk yapacaksın ya da onunla içki masasında bulunacaksın'' demişlerdi galiba...
    Bir de Büyük Abi ile ilgili birkaç laf söyleyeyim: Şişede durduğu gibi durmaz; adam; içme demiyoruz ama nerenizle içtiğinizi bilin vb
    İçmeyi bilmediği aşikar o SIĞIR ile aynı ortamda olmadığıma sevindim...(Hem onu atanı hem de onu savunanı kasdediyorum)
    Yazıyla ilgili yorumu sonra yapmak üzere sevgiler

  17. Sinan dedi ki...

    Galatasaraylıyım ve kabul ediyorum ki Ünal Aysal'ın açıklamasının elle tutulur tarafı yok. Adama derler, ''Nazım Hikmet de Fenerbahçeli dayı''. Her topluluk için söz konusu olduğu gibi, mutlak iyi, mutlak kötü gibi bir çıkarımda bulunmak mümkün değil ki siz de yazınızı buna benzer bir görüşü ifade ederek bitiriyorsunuz.

    Ancak şunu bilin, siz iki İngiliz'in öldürülmesi olayını Galatasaray ile bağdaştırarak çok ayıp ediyorsunuz. Aklınıza o olayın gelmiş olması bile büyük bir ayıp. Salt Fenerbahçe'ye yarayacak bir argüman arıyorsanız, Oktay Aydemir olayını ''kullanabilirsiniz'' ki o sağduyulu taraftar imajınızın altından pörtleyen fanatiğe de bu yakışır.

    Belli bir zamandır, spora dair önemli bir olay olduğunda, bir de bu bloga girerek fikir almaya çalışıyorum. Çok da umursamayacağınızı da bilerek söylüyorum ki, ''occasional'' takipçi bir Galatasaraylıyı kaybettiniz. O fotoğrafları ararken yüzünüzde beliren ifadeyi tahmin edebiliyorum, yazınızın her yerine o ''asıl amaç'' sinmiş durumda. Büyük ayıp ettiniz, hem de yapı gereği fanatikleri beslemek zorunda olmayan bir kişi olarak.

    Bir de 2007'deki maçta yapılanlar toplu bir şekilde yapılmıştı, o belki bir şekilde Galatasaraylılara atfedilebilir ama kabul etmek gerekir ki orada hedef Fenerbahçeliler değildi. O bir protestoydu.

  18. Sinan dedi ki...

    Galatasaraylıyım ve kabul ediyorum ki Ünal Aysal'ın açıklamasının elle tutulur tarafı yok. Adama derler, ''Nazım Hikmet de Fenerbahçeli dayı''. Her topluluk için söz konusu olduğu gibi, mutlak iyi, mutlak kötü gibi bir çıkarımda bulunmak mümkün değil ki siz de yazınızı buna benzer bir görüşü ifade ederek bitiriyorsunuz.

    Ancak şunu bilin, siz iki İngiliz'in öldürülmesi olayını Galatasaray ile bağdaştırarak çok ayıp ediyorsunuz. Aklınıza o olayın gelmiş olması bile büyük bir ayıp. Salt Fenerbahçe'ye yarayacak bir argüman arıyorsanız, Oktay Aydemir olayını ''kullanabilirsiniz'' ki o sağduyulu taraftar imajınızın altından pörtleyen fanatiğe de bu yakışır.

    Belli bir zamandır, spora dair önemli bir olay olduğunda, bir de bu bloga girerek fikir almaya çalışıyorum. Çok da umursamayacağınızı da bilerek söylüyorum ki, ''occasional'' takipçi bir Galatasaraylıyı kaybettiniz. O fotoğrafları ararken yüzünüzde beliren ifadeyi tahmin edebiliyorum, yazınızın her yerine o ''asıl amaç'' sinmiş durumda. Büyük ayıp ettiniz, hem de yapı gereği fanatikleri beslemek zorunda olmayan bir kişi olarak.

    Bir de 2007'deki maçta yapılanlar toplu bir şekilde yapılmıştı, o belki bir şekilde Galatasaraylılara atfedilebilir ama kabul etmek gerekir ki orada hedef Fenerbahçeliler değildi. O bir protestoydu.

  19. Sinan dedi ki...

    Galatasaraylıyım ve kabul ediyorum ki Ünal Aysal'ın açıklamasının elle tutulur tarafı yok. Adama derler, ''Nazım Hikmet de Fenerbahçeli dayı''. Her topluluk için söz konusu olduğu gibi, mutlak iyi, mutlak kötü gibi bir çıkarımda bulunmak mümkün değil ki siz de yazınızı buna benzer bir görüşü ifade ederek bitiriyorsunuz.

    Ancak şunu bilin, siz iki İngiliz'in öldürülmesi olayını Galatasaray ile bağdaştırarak çok ayıp ediyorsunuz. Aklınıza o olayın gelmiş olması bile büyük bir ayıp. Salt Fenerbahçe'ye yarayacak bir argüman arıyorsanız, Oktay Aydemir olayını ''kullanabilirsiniz'' ki o sağduyulu taraftar imajınızın altından pörtleyen fanatiğe de bu yakışır.

    Belli bir zamandır, spora dair önemli bir olay olduğunda, bir de bu bloga girerek fikir almaya çalışıyorum. Çok da umursamayacağınızı da bilerek söylüyorum ki, ''occasional'' takipçi bir Galatasaraylıyı kaybettiniz. O fotoğrafları ararken yüzünüzde beliren ifadeyi tahmin edebiliyorum, yazınızın her yerine o ''asıl amaç'' sinmiş durumda. Büyük ayıp ettiniz, hem de yapı gereği fanatikleri beslemek zorunda olmayan bir kişi olarak.

    Bir de 2007'deki maçta yapılanlar toplu bir şekilde yapılmıştı, o belki bir şekilde Galatasaraylılara atfedilebilir ama kabul etmek gerekir ki orada hedef Fenerbahçeliler değildi. O bir protestoydu.

Yorum Gönder