Şimdi Kalpten Gidicem



Voleybol takımının "Hapçı, ilaççı, .... Eczacı"yı evire çevire yendiği voleybol maçından eve doğru dönerken "Futbol maçı ne oldu acaba?" merakıyla Twitter'a bir göz atıyordum ki...

Şu sıralarda Turan illerinden Bakü'de bulunmasına rağmen, aklını, fikrini ve kalbinin büyük bölümünü "Bağdat Caddesi - Fenerbahçe Stadyumu" güzergahında bırakmış olan bir kardeşimin televizyonda şahit olup, aktardığı sahneyi okudum.

O andan itibaren, Kayseri maçı, goller, puan ya da puanlar, iddianame, 58. madde falan çıktı, gitti aklımdan. "Fenerbahçe budur, gerisi hikayedir" dedim.

Van'dan stada gelen çocukcağızla röportaj yapıyorlar, şunu söyledi:
"Hayatımda gördüğüm en güzel yer, şimdi kalpten gidicem..."


Fenerbahçe taraftarları Topuk Yaylası'na doğru giderken, defterinin sayfasını sarı laciverde boyamış bir kız çocuğu çıkmıştı karşılarına. Şimdi de bu yukarıdaki görüntü... Ve daha milyonlarca var bunlardan.

"Fenerbahçe Halktır" derken söylemek istediğimiz buydu işte. Bu çocuğun yüreğindeki Fenerbahçe sevgisi dışarı atılamaz artık. Geçtim onu, zayıflatılamaz bile. Yeter ki Fenerbahçesinden mahrum bırakılmasın.

"Fenerbahçe nedir?" diye sorana, bu sahneyi izlet, başka bir şey söyleme.

"Fenerbahçe bu süreçte nasıl yıkılmadı?" diye tavuk gibi düşünene, bu enstantaneyi göster, dön arkanı, yürü.

"Fenerbahçe Türkiye'dir" cümlesiyle dalga geçenin kafasına bu görüntünün kaydını geçir, olsun, bitsin.

Şüphesiz "Ne var bunda? O yaşta hangi çocuğu, hangi stadyuma götürsen aynı şeyi hisseder, aynı şeyi söyler" diyen tipler olacaktır.

Bir tanesi "iki direk arası" bir avuçlardan bugüne gelen aristokrasi meftunu, diğeri bir zamanlar Türkiye'nin ikinci kalabalık kitlesi iken şimdilerde semtinden dışarı çıkamayan, sonuncusu ise kendini hamsi gibi nimetten sanan takım mensuplarının böyle şeyler söylemesi normal olur. Zaten "Fenerbahçe bu süreçte nasıl yıkılmadı?" sorusuna kafası basmayanlar da bunlar. Ve bunlar var ya bunlar, Yeşilçam filmlerinin de neden hep Fenerbahçe üzerinden çekildiğini bilmezler. Aslında eşşek gibi bilirler de "Yönetmen Fenerliydi" deyip, geçerler.

Neyse, konumuz onlar değil. Maruzatım şudur asıl.

Muhterem yönetim kurulumuza sesleniyorum.

Bu çocukları stadyuma daha fazla getirin lütfen.

Tamam, bilet fiyatlarını düşürmeyeceksiniz, onu anladık. Ama bir güzellik yapın da şu stadyumun küçük bir bölümünü "bedelsiz" olacak şekilde çocuklara ayırın bari, istirham ediyoruz.

Sonra... Bir departman kurun mesela. Dernekler aracılığıyla, illerdeki okullardan getirilecek çocukların o bölümde maç izlemesi sağlansın. Çocuk Esirgeme Yurtları'ndan çocukların gelmesi organize edilsin.

Fenerbahçe sadece para kazanmasın, insan da kazansın.

Nazım Hikmet'in "Sporda da olsa, halka dayanalım vatandaşlar!. Halka, kapılarımızı geniş açalım iki gözüm!" cümlelerini orada burada paylaşırken güzel ama bunun hakkını vermek ve "halk" denen şeyin de ağaçta yetişmediğini anlamak gerek artık. Çocuklar olmazsa, Fenerbahçe olmaz.


12 comments:

  1. ersoy dedi ki...

    çocukların mabede getirildiğini bilmiyordum. buradan okuyup öğrendim. tebrik ediyorum yönetimi. benim için bu senenin en güzel anıdır bu olay. umarım dediğiniz gibi devam eder. çok teşekkürler.

  2. samael dedi ki...

    @ernesta ya katılıyorum, umarım bunu devamlı hale getirip, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için de uygularlar.

  3. 2Os dedi ki...

    bu ne guzel bır fotograftır boyle ya, bır tane formasız var mı dıye baktım ama yok...

  4. A . A dedi ki...

    çok mutlu hissettirdi fotğraf...

    o formalar dağıtılmış o güzel çocuklara...

    bambaşka bir pencerede yokluk, fakirlik nasıl bişey öyle güzel anlatıyor ki: fenerium'dan formaları vermişler, çok sevinmişler ama belki geri isterler diye ne olur ne olmaz diye yırtmamışlar o etiketleri.

  5. erimoc dedi ki...

    Van depreminde kaybettiğimiz ve o bakışları gözümüzün önünden gitmeyen YUNUS ta Fenerbahçeli onun adını stadımızda ki tribünlerden birine veya bir giriş kapısına en azından verebiliriz diye düşünüyorum,ne dersiniz....

  6. Bahadır Emirler dedi ki...

    Biraz haksızlık yapmışsın, bak ben yıllardır sosyal hizmetler'e bağlı "kimsesiz" çocuklar için gönüllülük yapmaktayım. Kurumda malum her takımı tutan çocuk var ve hepsi kendi tuttukları takımı canlı izlemek için can atıyorlar. Benim de gönüllülük yaptığım bir sivil toplum kuruluşu ile özellikle 3 büyüklerle görüşmeler yaptık. Bu konuda en cömert olan yönetim Fenerbahçe yönetimidir. Hani her maça getirdiğimiz çocuğu da basın yazmaz, dolayısıyla sizlerin de haberi olmaz. Şunu açıkça söyleyebilirim ki BJK ve GS yönetimleri boş stadyuma karşı oynanan maçlar için bile bilet vermezken, Fenerbahçe yönetimi imkanları zorlamış ve yüzde 100'e doluluk oranına yakın olan maçlarda bile bir şekilde bilet için yardımcı olmuştur.

    Çocukların maç izlemisini organize etmek ise, maç izleyecek çocuklara ulaşabilmekten geçer... Bunu yönetimden beklemek ise pek mantıklı bir davranış değil. Çünkü çocuklar maçları kendilerine yakın hissettikleri abi ve ablalarıyla izlemek istiyorlar. Yani amaç sadece maç izlemek değil, duyguları da paylaşmak aslında. Bunun için de görev yine taraftara düşüyor. Taraftar olarak sadece bu konuyla ilgilenecek bir sivil toplum kuruluşu kurarak veya çocuklara gerçekten ilgilenebilecek kurumlarla iletişime geçerek bunu gerçekleştirebiliriz. Oldu da bilet yönetimden ayarlanamadı, taraftar gerekirse kendi cebinden verir 20-30 çocuğun bilet parasını. Her zamanki gibi önemli olan inanmak ve eyleme geçmek, gerisi teferruat...

  7. cengo dedi ki...

    videosu var mı acaba?

  8. ykb1907 dedi ki...

    2004 senesiydi galiba. konya'da bir apartman yıkılmıştı. zümrüt apartmanı. o enkazın altından bir hafta sonra 11-12 yaşlarında bir çocuk sağ olarak kurtarılmıştı. ve o çocuk kurtulduğunda ilk söylediği şuydu: "fenerin maçı ne oldu?" bizleri gözyaşları içinde bırakmıştı. hala tüylerim diken diken oluyor anlatınca. FENERBAHÇE HAYATTIR. herkese sevgiler.

  9. ykb1907 dedi ki...

    2004 senesinde konya'da bir apartman yıkılmış ve insanlar enkaz altında kalmıştı.
    zümrüt apartmanı.
    o enkazdan bir hafta sonra 11-12 yaşlarında bir çocuk sağ kurtarılmıştı.
    ve o çocuğa su vermişlerdi.
    enkazdan kurtarılınca ilk şunu sormuştu:
    "FENERİN MAÇI NE OLDU?"
    bizleri gözyaşları içinde bırakmıştı.
    sonra sanırım o kardeşimizi stadta ağırlamıştık biz.
    FENERBAHÇE YIKILMAZ.
    "FENERBAHÇE HAYATTIR"
    herkese sevgiler selamlar.

    (değerli admin "hayatım fenerbahçe" bölümüne gönderdiğim fotoğrafı yayınlanmaya mı layık bulmadınız acaba merak ediyorum)

  10. fatih dedi ki...

    @ykb1907
    hayatım fenerbahçe bölümü ne? hayatım fenerbahçe blogundan bahsediyorsanız yayınlama açısından bizim blogla ne alakası var anlamadım

  11. ykb1907 dedi ki...

    evet haklısınız.
    "hayatım fenerbahçe bloguna göndermiştim resmi.
    bir an karıştırdım.
    ama yukardaki mesajımı doğru yere yazdım.
    prb yok.
    sevgiler.

  12. Mattt dedi ki...

    Fenerbahce bir cocugun yuregindeki sestir “simdi kalpten gidicem” Fenerbahce bir insanin icindeki cocuksu sevgidir… futursuz masum ve beklentisiz.

    Eger sahenk gibi adamlar soyledikleri kadar fenerbahceli iseler bunlarin oyununa gelmezler gelmedilerde, biri bu oyuna geldi ve simdiki halide ortada, soysuzlugun ve omurgasizligin bayragi olmus… oyle degil mi maa?! gelen yuzune tukurdu, giden kafasina sicti.

    Bakin iste, gorun oyun icindeki oyunlari, dun sahenk’le vurmaya calistilar tutmadi bugun de aliseni orta oyuncusu yaptilar.

    Bu saatten sonra Aziz Baskan o koltuga oturup bu kumpastan anlimizin akiyla ciktik demezden once hic bir Fenerbahceli Baskan olmaz. Sahenk aklini peynir ekmekle mi yedi de bu kumpasin oyuncagi olacak!?

    Artik anladilar ki Aziz Baskani bizden koparamayacaklar basladilar yine oyun icinde oyun yazmaya ve bu soysuzluga devam edecekler, ama daha kac tane gorecegiz, adam dediklerimizin arkamizdan vurdugunu.

    Aziz Baskani birakmadikca, bunlar bize giydirebilmek icin yeni yeni yalanci adamlar yalan hikayeler uretecek cunku biliyorlar bizi disaridan yikamayacaklarini.
    Daha bizim bilmedigimiz yeni yeni adamlar cikacak bizde fenerin iyiligi icin diyoruz diyecekler ve birbirinden guzel fikirleri yutturmaya calisacaklar, ey taraftar, hazir olun!
    Yalanci bir “Poyraz” her daim uzerimizde esecek, hazirlikli olun!

    Uefa, cl listesini 2-3 saat icinde degistirebilecek bir karar alabilirken hersey iyi guzeldi de, simdi yilan mi kacti da 3 ay sure verdiler?! …Ve bugun de alisen!… hem disaridan hem damardan her iki koldan nasil da calisiyorlar, goruyorsunuz! Bunlar insanin onurlariyla oynadilar ve yine yetmedi simdi de damardan giriyorlar bunlar damar operasyonu yapiyorlar iste bunlar boyle yavsaklar.

    Yuce turk adaleti bu kadar mi ayaga dustude bir spor dernegine el birligi ile peskes cekiliyor? Yani kendi hukuumuz adaletimiz de bu ulkede 5 para etmiyor, oyle mi?!… ulkecek kus gibi agzimizi acmis uefa sunu diyecek bunu yapacak diye cirpinip duruyoruz?! Yani bizim adaletimiz bu kadar mi onursuz da ulke olarak uefadan tirsiyoruz?! Ve sizlerde bunlara sak sak cekiyorsunuz oylemi?!

    Verdikleri butun mesaj: Aziz Yildirimi birakin, Fenerbahce kurtulsun… butun dertleri Aziz Yildirim’i piyasadan silmek!
    Iste goruyorsunuz, doluya koyuyorlar olmuyor bosa koyuyorlar olmuyor, bir turlu olmuyor… cunku bize dair ellerinde hic birsey yokk ve isin kanirtan yani Aziz Baskana dair de hic bir sey bulamiyorlar .
    Ve haala ogrenemediler, Fenerbahce Adam satmaz ulan!

    Dun sahenk’i kullanmaya calsitilar yemedi ama bugun alisenin eline zil taktilar.
    Dun, 6222.ci maddeydi ve taraftar a.koydu! simdi de 58.ci maddeyi cikardilar! Bi kereden bisii olmaz, herkese bi kere… bunlar boyle orospu iste ama herkese bi kere! Bak vallaha billaha parayi size dagitacaaz!!

    Bugunun siyasi erki Aziz Yildirim’a gicik oldu ve Fenerbahce’yi kullanarak hincini almaya yeltendi, iste bu yuzden g.tlerini yirtiyorlar: birakin Aziz Yildirimi ve Kurtulun!
    Eger duzen buysa, peki yarinin siyasi erki de tupcuye yada aysele kil olmayacagini kim garanti edebilir?! rte basbakanliga demir mi atti?! Bir oy’luk cani var!

    Maanin son demecinde niyetlerini bir kez daha acik secik soylediler iste; Bunlar Aziz Yildirimcilik yapiyor! ve bizden bunlar diye bahsediyor!

    Mahkemeye kadar bize tff den olabildigince giydirmeye calisiyorlar bunlarin gorevi biz kopruye ulasmadan belimizi kirmak ama bunu da simdiye kadar beceremediler ve basaramayacaklarda!
    Alisen hic bir zaman kahramanliktan vazgecmedi dun Fenerbahceyi kurtarmaya geliyorum diyordu bugun ise bakin cok onemli seyler soyluyorum diyor. Ve alisen’de maa nin pesinden on patileri havada ve dili disarida kosuyor! Bir insani onuru ayakta tutar alisen! haddini cizgini asma bu taraftar seninde g.tune tekmeyi vurur.

    Ve her ne yaparsaniz yapin ama asla dokunamayacaginiz bir sey var; Fenerbahce kucucuk bedenlerin kocaman yureklerindeki heyecanin adidir: simdi kalpten gidicem…

Yorum Gönder