Müjde !!! Size Kısmet Çıktı



Dün akşam, CAS’ta dava görmüş tek Türk hakimi olan Kısmet Erkiner’i mal bulmuş mağribi gibi ekranlara çıkarıp, söylediklerini dinlerken küçük dillerini yutarcasına hayretler içerisinde kalan değerli Türk medyası artık kendi yalanı dönüp dolaşıp kendi kulağına gelince o yalana inanan zavallı bir hale büründü.
Şimdi öncelikle Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginden men ediliş tarihi 23 Ağustos. Yani bundan 5 ay kadar önce. Men kararının hemen ardından Fenerbahçe uluslar arası spor tahkim mahkemesine başvuracağını açıkladı. Bu konuda hazırlıklara hemen başladı. Yani, CAS’ta görülecek bir dava sözkonusu olduğunda medyanın görüşüne başvurması gereken belki de ilk kişi olan Kısmet Erkiner’i medyanın görmezden gelişinin üzerinden 5 ay geçti.

Fenerbahçe CAS’a başvurma hazırlıkları yaparken Türk medyası ne yaptı hatırlayalım.
3 Temmuzdan o güne yaptıklarını devam ettirdiler; hukuk kökenli olmayan, evrensel hukuk kurallarından bihaber onlarca tetikçinin kahve ağzıyla hukuki süreçleri ‘’savunma hakkıda nedir abicim’’ ağzıyla tartışmalarıyla gündem belirlemeye çalıştılar. Hatta ellerinde mühür olmadan karar vermeye çalışıp Fenerbahçe’nin CAS’a başvurmasının çok fena sonuçları olacağını, iyisimi UEFA’yı kızdırmadan verilen cezaya boynunu eğip kabul etmesi gerektiğini propoganda ettiler.
3 Temmuz sabahı, henüz evinden alınıp eminiyete götürülen A.Yıldırım’a niçin gözaltına alındığı yüzüne söylenmeden, onun yıllarca hapiste yatacağını ve yatması gerektiğini. Fenerbahçe’nin zaman kaybetmeden küme düşürülmesi ve alt ligde – 20 puanla lige başlayacağını ve başlaması gerektiğini propoganda ederken aslan kesilenler bir anda adaletten korkar oldular.
Hatırlayalım, Fenerbahçe CAS’ta dava açarsa Fenerbahçe’nin bir iki lig birden düşürüleceği, 8 yıl uluslar arası müsabakalardan men edileceği, UEFA tarafından kara listeye alınacağı, kulübün bir daha iki yakasının bir araya gelmeyeceği yazıldı çizildi.
Yazılıp çizilirken o shirli sözcük hep kullanıldı; ‘’iddia edildi’’. Peki ama iddia eden kimdi. İddia eden kişi ve kurumlar genel olarak hukuk özel olarak spor hukuku hakkında uzman kişiler miydi ? Bu iddiada bulunan kişiler bu yaptırımları uygulamaya yetkisi olan kişiler midir?
Yoksa nasılsa zihinlerine, vicdanına tecavüz ettiğimiz insanlar bu soruları nasılsa sormaz biz algıyı ‘’abi elin oğlu şikeyi affetmiyor bak’’ şeklinde yönetiriz diye mi düşündüler.
Konuyla ilgili konuşulanlar; masumiyet karinesi, savunma hakkı gibi hukuk normlarını duyduklarında bu ne diye afallayan insanlardı. Kuru gürültü yaratılırken bu ülkede spor hukuku üzerine uzmanlığı kabul edilen ender kişilerden ve söz konusu davanın görüleceği mahkeme olan CAS’ta dava görmüş tek hakim olan Kısmet Erkiner’in görüşünü almak zahmetine katlanmayanlar süren hukuksal bir süreçte kahvehane kültürüyle 100 yıllık bir camianın hakkını hukuksal bir zeminde aramaya çalışması sırasında zihinleri karartmaya çalıştılar.
Kirli bir propoganda yapılırken elbette o işin ehline, akla, vicdana hitap eden sözlere değil yalana ve riyakarlığa başvurulacaktı.
Şimdi denilebilir ki, UEFA o dönem Fenerbahçe’yi mahkemeyi gitmemesi için açıkca tehdit etti. Doğrudur ama medyanın görevi ne zamandan beri hakkını adalet önünde aramaya çalışana yapılan baskının destekçisi olmak olmuştur. Hak arayana karşı hakkını ararsan seni yakarlar kara propogandasını yapmak ancak vicdanı ve aklını satmış gazeteciliğin işidir.
Ama riyakarlık ve sahtekarlık medyanın karakteri olmuş. Kısmet Erkiner dün akşam dünyaya gelmedi, dün akşam spor hukukunda uzman olmadı. Fenerbahçe UEFA ve TFF aleyhine CAS’ta dava açtığı gün bu ülkede CAS’ta görülecek davalar hakkında ne düşündüğü en çok merak edilmesi gereken görüşüne ilk başvurulması gereken hukukçuydu.
O süreçte CAS hakimliğine yeni atanan ve CAS’ta hiç dava görmemiş Türker Aslan’ın ‘’Fenerbahçe boşuna dava açmasın CAS bu davayı kabul etmez ‘’ görüşü her kanalda her gazetede defalarca yer bulurken, Fenerbahçe’nin davasının arkasında olması gerektiğini söyleyen Kısmet Erkiner’in görüşlerinin aynı platformlarda yayınlanmaması bile medyanın 3 Temmuzdan bu yana gösterdiği riyakar ve taraflı tutumun açık bir göstergesidir. Ki, dün bir anda Kısmet Erkiner bir anda spor hukukçusu olmuş gibi adama fazla mesai yaptırarak kanal kanal programlara çıkartarak, aylardır Fenerbahçe avukatlarının söylediği gerçekleri yeni duymuş gibi hayretler içerinde kalarak programlar yaparak riyakarlıklarını kutsadılar.
Dün akşam birden bire Kısmet Erkiner’in keşfedilmesinin, aylardır Fenerbahçe’nin dile getirdiği hatta UEFA’nın resmi internet sitesine astığı Fenerbahçe’yi Şampiyonlar liginden TFF’nin ihraç ettiği gerçeğinin günışığına yeni çıkan bir gerçek gibi afişe edilmesinin sebebi nedir bilemiyorum. Ama bildiğim bir gerçek var 3 Temmuzdan bu yana medya sistemli biçimde yaptığı kara propogandayla Fenerbahçe’liyi aldatamadı, Fenerbahçe’yi bölemedi, Fenerbahçe’liyi kulübüne darbe yapmaya çalışan güçlere biat ettirtmeyi başaramadı ama kendi kara propogandası artık kendi aklını iğfal etmiş durumda.
Riyakarlık vicdanı olduğu kadar gözleri de kör eden bir hastalıktır. Artık kendi yarattıkları yalan dünyasına yavaş yavaş kendilerinden başka inanan kalmıyor ama etrafa bakıp görebilecek durumda değiller.
Ama Fenerbahçe hala aynı yolda yürüyor; bu aklı ve vicdanı esirlerin kara propogandasına rağmen adalet ve özgürlük arayışında yol alıyor.


20 comments:

  1. flyingdupe dedi ki...

    58. madde görüşmelerinde görüldüki, medyada, tff'de, türkiyedeki diğer kulüplerde, kendi pisliklerini fenerbahce'yi kalkan gibi kullanarak, fenerbahçenin arkasına saklanarak örtüyorlar(dı) uzun süredir.. 58.maddenin değişmesinin pek bir önemi yok idi fenerbahçe için benim düşünceme göre, çünkü eğer iddia edildiği gibi bu takım 19 maçta şike yapmışsa, aldığı eksi puan nedeniyle zaten ligden düşer(bahsi geçen -100 küsür puan!). tff nin yapması gereken, madem elinde uefa'ya söylediği gibi fenerbahçe aleyhine %99 kanıt vardı, hiç beklemeden bu kulübü aşağı düşürecekti. yap(a)madı, fenerbahceyi kalkan yapıp, diğerlerinin pisliğini temizleyecek yol bulmaya çalıştı. son toplantıda zaten, aylardır fenerbahçe üzerinden çevirilen bu oyunun aslında çapının ne kadar büyük olduğu, tek bir kulübü etkilemediği görüldü.
    kendi fikrimce, fenerbahçe ekseninde dönen dolapların nedeni, kulübü yandaş CEMAATE devretmek, ancak bir şekilde aziz yıldırım ve ali koç gibi isimler sayesinde kulüp bunu engellemeye çalıştı ve genel ortam adına "kaos" denen şekle geldi. çevirilen dolabın özü de şu oldu aslında:
    CEMAAT, 2.LİGDE OYNAYAN,AVRUPADAN UZUN SÜRE UZAK KALACAK, TV GELİRLERİ vs DÜŞMÜŞ BİR FENERBAHÇE'ye sızmaya çalışmayacaktır haliyle. çevirilen dolap ters tepmiş, iş birilerinin eline yüzüne bulamıştır.

    biraz karışık oldu, meramımı tam anlatamamış olabilirimde,ana fikir alınmıştır snırım..

  2. erimoc dedi ki...

    popüler bir söz var son günlerde ' gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır ' gibi bir şeydi,sabırla bekliyoruz.Onlar şaşıracak ve tedirgin olacaklar.

  3. samael dedi ki...

    Gerçeğin er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır...

  4. MustafaS dedi ki...

    Yazıyı okurken TFF yönetiminin istifa ettiği haberini okudum. Dün "görevimizin başındayız" deyip bugün "istifa" etmeleri beni şaşırtmadı açıkçası. Bir anda Asena'yı hatırladım. Ne güzel kıvırırdı, ama onu geçenler var artık diye :) Aynı odada 2 GS li arkadaş da aynı haberi okudular ve yorum yapmaya başladılar "Feneri düşüremediği için istifa etti. Adamlar kanun bile çıkardılar başkanlarını kurtarmak için vs." Önce müdahale edeyim dedim. Sonra "adam mantığını yitirmişse ne desen boş. Boşuna canını sıktığınla kalacaksın, boşver" dedim ve öyle yaptım.

    Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligine göndermeyen TFF iken hala "Feneri kurtarmak için TFF istifa etti" diyen, çıkan kanun Aziz Yıldırım hariç başkalarını kurtarmışken utanmadan "başkanları için kanun çıkardılar" diyebilen insanlar ortada gezinirken ne desek boş. Bu kadar mantığını kullanamayan insanlarla aynı havayı paylaşmak hakkaten zor iş...

  5. cengo dedi ki...

    Mehmet Ali Aydınlar yukarda Allah var diye artistlik yapıyordu. Fenerbahçe'liyim diyor hala utanmadan. Yönetim ağzının payını bir verse şu yüzsüz Fenerbahçe düşmanlarına. Adamlar alanen koca kulübü bitiriyorlar. Yazık..

  6. fb78 dedi ki...

    Böylesine birlik ve beraberlik doğruların ortaya çıkmasına ön ayak oluyor. Her zaman her yerde hep beraber oldukça hepsinin hakkında geliriz. Kaleminize sağlık....

  7. DenizEr dedi ki...

    insaf ya hic mi ar namus yok bu medyada, yetkililer de? dalga mi geciyosunuz, cocuk oyuncagimi bu isler ? aydinlar da en son belgeleri gormemistim demis, bu nedir ya ??? bu ulke boyle mi yonetiliyor ?

  8. orkun dedi ki...

    3 Temmuz'dan beri sürekli "iyi ki Fenerbahçeliyim" diye düşünüyor ve hissediyorum, bu duygu her geçen gün, her yeni gelişmeyle daha da kuvvetleniyor.

  9. Mattt dedi ki...

    Buraya 08/2011 tarihinde bi yazi post etmistim ve sabirla bugunu bekledim. Turkiye Standartlari Enstitusu test etmis ve omurgaya dair hic bir iz bulamamis!!

    Bunlarin hepsi kuyruguna teneke bagli olan kiytiriktan kahramanlar.

    Bunlar once kahramanlik yaparlar sonrada kendi elleriyle kendi kuyruklarina teneke baglarlar.
    Maa yoksa bir pacavra gibi yirtip attilarmi seni?!

    http://papazincayiri.blogspot.com/2011/08/sobiyetli-sike.html#comments

  10. Adsız dedi ki...

    sapla samani ayirmak lazim.

    Eger Mehmet Ali Aydinlar'in iyi niyetine inaniyorsak (ki ben inaniyorum) bugun istifayla birlikte ortaya cikan degerlendirmesinde MAAnin "kefilim"dedigi ve arkasinda durdugu uyeler tarafindan ihanete ugradigina inanmamiz gerek. Bir baska deyisle Fenerbahcenin CL ye gonderilmemesinde ve akabinde verilen kararlarin kotu niyetle degil gercekten yanlis yonlendirilme ve beceriksizle verildigi gercegini benimsemek gerek.

    Ancak bu dusunceyle dahi "madem oyle, ilhan helvaci neden istifa etmiyor?" diye soruyor insan kendine.

    Yine de, MAA nin iyi niyetine ve becerikSIZligine inanan bir insan olarak Fenerbahceye bilerek degil, bilmeden zarar verdigi kanisindayim.

    Ustune ustelik verdigi zararin ilerleyen donemlerde Fenerbahcenin yararina dahi olabilecegini dusunuyorum zira belkide CLye katilmayarak, bu CAS davasini acarak, bazi bilgilerin gun isigina cikmasini saglayarak, ve BELKI DE 45m tazminat alarak bu surecten cikmamizi mumkun hale getirmis olabilir.

    Kisacasi MAA ya sallarken dikkatli olmakta fayda var. Vefasiz olmamiz gerek. Bu surecte bu bloglardan yonetime de sallayanlar oldu, ama bu yonetimin CAS dava surecinde yaptiklari, 58. madde karsisindaki tavirlari ve klubun hala 20m euroluk oyuncuyu getirebilmesi karsisinda bu yonetiminde bazi ovguleri hak ettigi gercegi var.

    "uefayi baglayalim" telkiniyle ortaya cikmis, dun gecede kanallarda boy gostermis bir takim eski baskan ve yoneticilerimizi unutmayalim, bugunumuze az da olsa sukredelim...

  11. Adsız dedi ki...

    son bir yorumda uefa kapisindan girdikleri icin uefayi, yabanci bir firmanin Turkiye burosunda calistigi icinde uluslar arasi kurumlari iyi bildigini sanma gafletinde olan iki televizyon sahsiyetine - Erman Toroglu ve Adnan Ozturk

    Yukarida yazdiklarim kendi uydurmam degildir, bizzat onlarin kelamidir. Haftada bir McDonalds yiyorum dolayisiyla amerikan kulturunde yetistim, ya da Nike da 20 yildir kasiyer olarak calistim amerika da spor dunyasi da benden bilinir diyen arkadaslar bunlar. Karsilarinda da davarlar otladigi icin kimse yahu olur mu oyle sey demiyor bu insanlara.

    Gunlerden bir gun Kismet Erkin adli hem de Galatasarayli bir buyukleri konusup egriyi dogruyu soyluyor. Bu sahsiyetleri cehaletlerinden ve uefa komplekslerinden kurtariyor.

    Ama onlar dinleyecek mi? hayir. Yarin yine ayni demogoji ve riyakarlikla saldiracaklar. Yeter ki ne yapip edip dusursunler feneri, tek dert budur.

    Vicdaniniz sizlasin artik be adamciklar, bu kadarina da pes yahu, ne fener korkusuymus bu, ne aziz korkusuymus, ne yabanci hayranligiymis, ne mandacilik zihniyetiymis bu... pes dogrusu...

  12. tolga dedi ki...

    bir dümen dönüyordu şimdi başka bir dümen dönüyor. ne oldu da bu adamı şimdi tv ye çıkarmak gerekti acaba? anlaşılan "b" planına geçtiler. bekleyip göreceğiz

  13. Akaliptos dedi ki...

    Ben MAAin iyi niyetinden ve FBye bilmeyerek zarari dokunmus olabilir tezine katilmiyorum. Sadece guce tapmanin ve adil olamamanin diyetini odeyecek. Bu oyunu oynayan ve onu TFF Baskani yapan gucu cok iyi biliyodu, boyle kivirtmaya calismasi, bizim takima yarar degil zarar getirdi. CLne gitmememiz bizim yerimize haksiz yere ( iddianamede ve ek kalsorlerde sike - Buca macinda denk getirme - yaptigi asbaskanina menajeri tarafindan soylenen ) TSun gitmesi bize sadece 20m kaybettirmedi. Bunun tazminati olmaz. Aslinda Demiroren son toplantida FBnin adinin niye daha fazla anildigini soylemedi mi? Su an ruzgar biraz lehimize donmus gibi, ama asil hedef Emre'ye kurulan msj komplosu, TSnin UEFAya sikayetiyle baslayan sureci kim tezgahladi ( o ince ayarci takiyyeci guc ).

  14. Del Piero dedi ki...

    Güneş balçıkla sıvanmaz. Aylardır fenerbahçeyi fenerbahçelileri töhmet altında bırakma çabaları nihayetinde son bulacaktır.
    Bize futbolu, hayatı zehir ettiler bu vicdansızlar. Kulüpten oyuncular kopunca boğazımda yumrular oluşuyordu, bu süre içerisinde bizleri teselli eden dik duruşumuz, sadakat ve bağlılığımız oldu. Fenerbahçeliliğin şampiyonluk veya başarıdan öte apayrı birşey olduğunu bir daha gördük. Tüm fenerlilerle gurur duyuyorum ve onlar benim kardeşlerim diyecek kadar seviyorum. Ve bu kumpası kuranlar kendilerini ateşe atacaklardır inşallah.

  15. gurkan dedi ki...

    benim anlayamadigim bazi arkadaslarin bu olayin cas davasinda fb lehine sonuclanmasina faydali olucagi seklinde yorumlari. benim bu olaylardan anladigim fb'yi tff cl'den men etti. yani uefa'nin olayla ilgisi yok. maa da ben bu olayi bilmiyordum bu sebeple istifa ediyorum diyor. belki de gercekten lutfi maa'dan gizleyerek sureci yonetti ve fb'nin cl'den men olmasini sagladi.
    ama sonucta uefa bir sekilde topu tff'ye atmis oldu. bu durumda fb tff'ye dava acabilir niye daha kendimi savunmadan cl'e katilmama izin vermedin diye? ama bence bu dava da avrupa platformunda olmayacagi icin tr'de siyasi baskinin da etkisi ile fb aleyhine sonuclanir. sebep olarak da tff'nin elinde kanit vardi falan derler.
    bazi arkadaslar sureci uefa'ya anlatalim olayin tamamen siyasi komplo oldugunu belirtelim falan diyorlar.bu da cok sacma cunku uefanin umrunda mi ki tr'de futbola siyasetin karismasi. adamlar bir sekilde sorumlulugu tff'ye attilar.
    su anda zaten eski ts yoneticisi tff baskan adayi olmus, ee zaten baskan secilirse ilk icraatinin ne yapacagini tahmin etmek icin kahin olmaya gerek yok.
    butun bu surec en bastan planlandigi sekilde ilerliyor ve de bu olaylarin sonunda fb disinda belki sivas,eskisehir kume dusecek. diger takimlara birsey olmayacak cunku sucsuz bulunacaklar.

  16. barbobey dedi ki...

    inadına sarı lacivert şapka kaşkol bileklik saat ne var ne yok takıyorum,soğuktan gebersemde koşuyorum maçlara cepte ne var yok bakmadan yatırıyorum parayı feneriuma

  17. Rossonere dedi ki...

    yorumlarim cikar mi bilmiyorum, Fenerbahceli degilim, "Fener'i Avrupadan men etti" baslikli haberi gorunce ne oluyor dedim, bunu yeni mi farkettiniz? sizin okuma yazmaniz yok mu.30 kasimda zaten federasyon baskani biz men ettik dedi. dunyayi yeniden kesfetmenin manasi nedir?

    http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=14010

  18. Mustafa dedi ki...

    @gurkan cas'a açılan dava tff ve uefaya karşı açıldı. sonuçta bir usulsüzlük var ortada ve bunu da tff'nin yaptığı ortaya çıktı. uefa tüm sorumluluğu tff'ye yüklemeye çalışıyordu ve böyle de oldu. burda kim suçlu onu ben de bilmiyorum. ben sadece tahmin edebiliyorum. bence tff de uefa da suçlu. ama bir şeyden kesinlikle eminim o da fenerbahçenin bu davada haklı olduğu ve kazanacağı. bizim için önemli noktalardan biri bu.
    @rossonere burda bi skandal var. tff başkanından bazı belgeler gizlenmiş. bunun bazı sonuçları olacaktır. ve ilk sonucu tff başkanının yardımcılarıyla birlikte istifa etmesidir. zaten bu durumu eylülden beri ali koç anlatıyordu. sürekli bizim yönetimimiz yalancılıkla suçlanıyordu. şimdi gerçekler ortaya çıkıyor. Fenerbahçe bu davayı kazanacak.

  19. 2Os dedi ki...

    kararı uefa tff'yi kandırarak yine tff'ye aldırdı. boylece uefa sıyrıldı. cas FENERBAHÇE'mizin davası ıle ılgılı olarak tff hakkında bir karar alamayacagını, ulke ıcı hukuk yollarının denenmesı gerektıgını soyleyecektır. ve bu noktadan sonra bız maddı olarak bile zararımızı karsılıyamıyacagız, yasadıgımız travmanın ıse zaten bedeli yok.

    butun yasananlar; ezıklık duygularının tetıkledıgı FENERBAHÇE'mize olan nefret ıle basladı ve devam edıyor. ben bir FENERBAHÇE'liyim ve muhakak kı objektıf olamam ama bu kendını ınsandan sayan arsız, ahlaksız ve pıskın kısılerın yorumlarını duymaktan yoruldum. ama buna ragmen, camıamızın bu esı gorulmemıs dirayetı ıle gurur duyuyor ve bır parcası oldugum ıcın de onur duyuyorum...

  20. Rossonere dedi ki...

    @Mustafa , kimse kimseden bir sey saklamiyor,skandal falan yok. http://www.sporxtv.com/futbol/Genel/aydinlardan-giderayak-buyuk-gafSXTVQ31245SXQ?ref=ASYV2,

Yorum Gönder