Reklam



Amnesty International, "bizi ihmal edin, insan haklarını ihmal edin" diye reklamı vermiş. Ancak fotoğrafta daha güzel bir mesaj var, bütün büyük zulümler, biz arkamızı dönüp susmayı tercih ettiğimiz için yaşanıyor.


23 comments:

  1. MustafaS dedi ki...

    Resim ve mesaj ilk başta çok anlamlı görünüyor. Ama resme dikkatli bakınca bir art niyet hissettim. Zulmü yapanlar Afganistan yada Ortadoğuda bir ülkeden gelmişler gibi, kıyafetleri onu gösteriyor. Aslında dünyadaki sömürü ve zulmün kralını yapan ABD yi simgeleseler daha anlamlı olurdu. Batılılar bazen bu ikiyüzlülüğü yapıyor nedense! Sömürünün e zulmün kralını yaptıkları halde suçu başkalarına atıyorlar.

    Mesaja sonuna kadar katılıyorum ama ...

  2. yas_fb dedi ki...

    bende mesaja katılmakla beraber zulmü işleyenlerin takım elbise-kravatla daha iyi temsil edileceğini düşünüyorum!

  3. aethewulf dedi ki...

    arkadaşlar her şeyin altında bir hinlik aramanın lüzumu yok. taliban tarafından vahşice öldürülen kadınlar da var. bu da olana arkamızı dönme yollarından biri.

  4. PVH dedi ki...

    Amnesty iki haftadir Amerika'daki idamlara karsi insanlari orgutluyor. Filistin hakkinda dogru duzgun bilgilendirme yapan tek tuk kurumdan bir tanesi.

  5. ALİ VW dedi ki...

    Zulmun her turlusune karsiyiz. Taliban,El Kaide vs dahil. Guantanamo ve Ebu Garibden sonra batililarin taliban demesi garip oluyor. Nedense hep ayni beyaz yakalilarin isledigi suclar gorunmuyor. Banka hortumlayan disardayken baklava calan hapiste, 2 ulke isgal etmis bir devletin baskani nobel aliyor.Hayat ne tuhaf ya...

  6. PVH dedi ki...

    amnesty international guantanamo

    Su aramayi yapip oyle yorum yazin bari. Bilmediginiz bir seyi ogrenmek zor degil, google'a 3 kelime yaziliyor, butona basiliyor.

  7. ALİ VW dedi ki...

    Yorum yazmadan once de amnestynin guantanamo durusunu biliyordum; yani bilmedigim birsey degil.Sadece teror,zulum denilince neden sakalli, sarikli adamlar goz onune getiriliyor sorusunu soruyorum. Norvecteki terorist eylem dediklerimi dogruluyor zaten, batili medyanin ikiyuzlulugunden tiksiniyorum.

  8. Sekhranikos dedi ki...

    Elbette taliban tarafından "da" öldürülen kadınlar, dövülen çocuklar vs mevcut lakin bu bunu bahane edip milyonlarca çocuğu fosforla yakanların ağızlarına alabileceği bir şey olmasa gerek. Milyonlarcasını okullarında katleden birçoklarının ailesini gölerinin önünde HUNHARCA katleden, pek çoklarının analarına bacılarına kızlarına TECAVÜZ eden ülkelerin kurumlarında zerre samimiyet göremiyorum. Heleki insan hakkı savunurken yine "hinlik" yaptıklarını görünce iğrenmemek, kin duymamak elde değil.

    Tüm terörün öldürdüğü insan sayısı amerikanın sadece ırakta öldürdüğü çocuk sayısına yaklaşmaz herhalde.

  9. PVH dedi ki...

    Amnesty'i Amerikan devlet kurumu sanmak v. 8123498.

  10. Sekhranikos dedi ki...

    PVH elbette devlet kurumu değil. Mubarek bir eleştiri geldiğinde eleştireni gerzek yerine koymamak lazım. neden bahsettiğimi gayet iyi anlamışsındır. Bu "western" dünyanın ikyüzlü hinliklerine bi eleştiri. Bu işleri samimi buluyorsanız oda elbet sizin algınız.

  11. PVH dedi ki...

    Amnesty'i elestirecek tonla konu var, en basiti insan haklari ihlallerinde siyasi konum almamalari. Ama bunu batiya farkli, doguya farkli yaptiklari icin degil hic yapmadiklari icin elestirilebilirler.

    Amnesty icin "batili devletlerce hunharca katledilen, tecavuz edilen insanlara gozlerini kapatiyorlar" demek olsa olsa bilgisizliktir. Yukarida defalarca arastirin demisim ama pek ciddiye alinmamis galiba. Amnesty'nin batili devletlerin katliamlarini aklamaya calisan, onlarin planlarina uygun hareket eden bir orgut oldugunu kanitlayin, ozur dileyeyim hepinizden. Boyle bir bilginiz yoksa bol keseden salliyorsunuz, ezbere konusuyorsunuz.

  12. ALİ VW dedi ki...

    Burada amnestynin reklamini elestiriyoruz; resimde kullanilan figurler vs... Amnesty abdye calisiyor tarzi birsey mi dedik?

  13. PVH dedi ki...

    "Nedense hep ayni beyaz yakalilarin isledigi suclar gorunmuyor."

    Elestiri bu. Yani bu poster degil, bu posteri hazirlayan batinin suclarini gormuyormus suclamasi var.

    Amnesty'nin http://www.behance.net/gallery/Amnesty-International-Guantanamo-Bay/1725053 boyle posterleri, http://www.amnesty.org/en/library/info/MDE14/001/2006 boyle belgeleri, hatta Turkiye'deki insan haklari ihlalleri ile alakali posterleri var http://levantium.com/wp-content/uploads/2011/04/Turkey-Campaign-Poster-013.jpg

    Ustelik daha once de bunlara benzer bir poster koymusuz
    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/09/unofficial-world-record-in-walking-on.html

    Nedir argumaniniz bir turlu cozemiyorum. Batili ulkeler ikiyuzlu oldugu icin dogudaki insan haklari ihlallerini hicbir raporlarinda, posterlerinde konu etmesinler mi? Resmettikleri sey kulliyen yalan mi?

    Pardon, ben bu kurumu bilmiyormusum demek bu kadar zor degildir herhalde ama nedense kabullenemiyor insanlar. Akilda ne varsa ona uygun bir senaryo, o senaryo anlatildiktan sonra her sartta ilk soyleneni savunmak daha kolay geliyor.

  14. aethewulf dedi ki...

    ömer, amnesty bu yolla bir fikri ifade etmiş. bu ortadaki resim sudanda kadınlara tecavüz eden beşir'in adamları da olabilirdi, nazi subayları da olabilirdi, filistinlilerin üstüne tank süren israil askerleri de olabilirdi, kürtlere kimysal silahla saldıran saddam hüseyin'in askeri kimyasal ali veya kim jong il rejimi de olabilirdi, ırak'ta sivilleri bombalayan amerikan askeri de olabilirdi.

    onlar bunu tercih etmişler. mesajı da gayet güçlü verdiği ortada.

    sen tabi farklı bir resmi seçebilirdin, istersen bir tane de sen hazırla.

  15. ALİ VW dedi ki...

    @aethewulf abi tesekkur ediyorum size derdimi anlatabilmisim. Ben posteri elestiriyorum, mevzu amnestyi bilmemek degil- ki term paperimda amnestyden bayagi bir citation yapmisimdir. Ben olsam farkli bir poster hazirlardim, Ebu Garibdeki iskencecilerden birini koyardim meydanin ortasina.Zulme karsi sessiz kalmanin dilsiz seytanlik sayildigi bir anlayistan geliyoruz, zalimi, iskenciciyi tasvip etmemim mumkun degil kesinlikle.

  16. Mattt dedi ki...

    Sizler korku imparatorlugu kurarken, biz bu imparatorlugu sevgi ve emek ile kurduk.

    Degil 10 yil, 20 yil da efelik yapsa yine Baskanimizin karizmasina, ve mahzar oldugu sevgiye asla ulasamaz.

    Biliyorsun, kiskanildigin icin icerdesin ve sahiplenilmeye kiskaniliyorsun…

    Bugune kadar yaptiklarinin yapacaklarina bir kanit iken, ve bilgi, tecrube ve deneyiminle alternatifsiz bir spor bakani adayi iken kiskancliga kurban edilmen yalnizca bir Fenerbahceli olarak degil ayni zamanda bir spor sever olarak ta icimi acitiyor.

    Spor tarihinde hangi klup ve hangi baskan bu kadar ileri gidebildi? Bu kadar ileri goruslu olabildi? Ve bu kadar bir ulkenin sporunun cehresini degistirdi? Eger bugun gozunuz acilmis ise, bunu sadece Aziz Yildirim’a borclusunuz, yoksa bisey mi dediniz?!

    Cok ileri gittik, cookkk. Kiskanilmak ve garez edilmek icin yeterli sebepler degilmi?!

    Aziz Yildirim icin insaatci dediler, ama gel gor ki insaat yapmak icin bize alcakca ve orospuca kumpas kurdular bu kuyrugunu kistirmislar. Yoksa savci neden eger sampiyon olmasaydiniz sorusturma acmayacaktim dedi?!

    Avni Aker’in arazi degeri “SIFIR TL” oldugu icin seyrantepe gibi bi ozel sektore kakalayamadilar, dolayisiyla projenin yapimini devlet ustlendi, yaniliyormuyum?!

    Bu lazlarin daha oynadiklari stati restore edecek paralari yokk. Ve projenin maliyeti ise en az 100 milyon dolar. Bu lazlar kendilerini satsa 100 milyon dolar etmez, bu parayi nereden bulacaklar da o insaati bitirecekler?!

    Bu akyazi projesi icin en uygun dis kaynak CL’ne katilmaktir. Bunu bilek gucuyle yapamadilar dolayisiyla bizi cinali hukuu ile diskalifiye ettiler.

    Ayrica Mimarlar odasi neden bu projeye karsi cikiyor?
    • trabzonda denize girilebilen tek alani gasp ettikleri icin,
    • yapilan dolgunun yetersizligi ve hatta yeterli derecede teknik calisma yaplimadigi icin,
    • ve elbette ki ticari rant…

    Adamlarin umurunda degil, proje yasaya uygunmu, kanunsuzmu… kim durtukler yalova kaymakamini misali…

    Sanirim rte kuyrugunu kurtarmak icin akyazi projesini bitirip teslim etmek zorunda, ki cevre bakani dolgu islemi durdurulan projenin devam etmesi icin gerekirse yeni bir kanun cikartilacak demisti, demi.

    Ihaleyi kim aldi? N.albarakin firmasi !! Bu sahsiyetin gozu oyle bi donmus ki, projeye karsi cikan hemsehrililerine “ya projeye destek verin, vermezsenizde sehri terkedin” dedi mi demedi mi?! Peki bu akyazi kimin fikri ?? elbette ki albayrak’in. Paralar nereye akacak?!…

    Ama olaylarin bu duruma gelecegini hesap edemediler. rte’ bu kafayla giderse darma duman olur, cunku etrafinda bir kac tane akli basinda adam var, gerisi capulcu ve yalaka. Ve elbette bu durumdan memnun cunku kendini ancak boyle padisah saniyor ama bu halusulasyondan uyandiginda cok gec olacak.

    Efendi, devlet adamligi birilerini memnun etmek icin digerini heba etmek degildir, devlet adamligi, yetenekli, bilgili insanlari harcamak degil, bilgi ve erdeme sahip yoneticileri yonetime gertirmek, ve yoneticileri kamu guveni icinde tutabilmektir.

    Peygamber efendimiz ne demis: Adalet guzeldir fakat hukum sahiplerinin elinde olursa daha guzeldir.

    Bizim cakala cukala verilecek sari okuzumuz yokk, hadi yallah yallah…

  17. Sekhranikos dedi ki...

    e mubarek argumanlık bi durum yok. Bu adamları samimi bulmuyorum diyorum. Bulmak zorundamıyım. Senin duyduğun sempatiyi duymalımıyım.

    Bu tip kurumların hepsi sivilceye odaklanır haldeler. Amnesty de dahil bunlara benim için. Hapishanelerde zulum gören sayıları binlerle ifade ediliyor evet olmamalı. Aethewulfun da bahsettiği gibi resimde pek çok olabilir zaten zulum almış başını gidiyor.

    Benim kızdığım herhangi biri aynı görüşü hissiyatı benimsemediğinde verilen tepki. Üstelik birinin birbaşkasını samimi bulup bulmaması argüman dahi gerektirmez bazen hissidir. Ben halihazırda batıdan hazzeden biri zaten değilim bu beni ne talibanın islam adına sergilediği katliamı hoşgörmeye itiyor nede bazı insan hakları kurumlarının pire peşinde koşarken develeri ıskalamasını.

    Tesadüf buya kürdistan bölgesindeyim şu an ve her yerde sakat insanlar, meczuplar, babasızlar var ve bunlar saddamın değil bazı batılı petrol içen oç lerin mirası. milyonlarcası katlediliyor hunharca çıkıp bi hapishaneyi haber yapan kurum heleki posterde doğu fiügrlü iki zalim görünce geriliyorum.

    Budur PVH kardeşim derdim. Size yaşınızı bilemeyeceğim bir kardeş nasihati olsun, insanlar aynı konuda -bu doğru bile olsa- aynı şeyi düşünmeyeblirler, hissetmeyebilirler. Hoşgörmek lazım. Şahsı tanımadan araştırmamakla, cehaletle suçlamamak lazım. Başka yerlerde bu olsa dokunmaz lakin bu blogda olunca açık söyleyeyim kırıcı oluyor benim için.

  18. PVH dedi ki...

    Kimse kimseye sempati duymak zorunda degil. Bir insan ulu orta bilmedigi bir konuda yalan yanlis seyler yazarsa duzeltirim. Onun cevabi da "ben yine de sevmiyorum" olursa hakli cikmis olurum. Bazi iddialar sirf hisse dile getiriliyorsa insan kendisine saklamali.

  19. Arrow Cave dedi ki...

    Afganistan ve Irakta kitle imha silahları var diye halk desteğine de alıp gidenlere ne denmeli ya da terör var biz oraya demokrasi ve barış getirdik diyenlere de bu yine de gerçek terörü yaratanların bunu kabullenmemesi ile değişmez..

  20. Sekhranikos dedi ki...

    Sen yanlışı düzeltirim diyecek kadar kendinden eminsen ne ala PVH. Ben bu şekil bir tarz sahibi değilim. Amnesy'i babam kurmuş olsa samimiyetinden bu kadar emin olmam. Selamet dileyeyim bu üst perde ifade tarzına. Özür dileriz "eleştirdik" üstelik bilmediğimiz bir konuda.

  21. PVH dedi ki...

    Vay arkadas, ne guzel memleket.

    Insanlari cinayet, tecavuz, iskenceye goz yummakla hatta bunlarin yapanlarin gercek yuzunu saklamakla itham et, sonra sanki hicbir sey olmamis gibi ust perdeden konusma, elitlik muhabbeti. Yapilan suclama 3 lira para ustunu unutma suclamasi sanki.

  22. Sekhranikos dedi ki...

    Ağa yaralımısın? Seni bu dediklerinin hangisi ile suçladım? Bir daha okusana! Diyemiyormusun yanlış anlamışım diye? Amnestyi samimi bulmuyorum budur. Samimi bulmanı gerektirecek ne varsa sende, bulmamayı gerektirecek o var bende de. Samimiyetin argümanı, belgesimi olur. Kalplerini mi açtın baktın. Biri bir iş yapar kimi onu samimi bulur kimi bulmaz. İnsaf mubarek. Sana bu suçlamaları hangi cümlem ile yapıyorum.


    Ben samimi bulmuyorum bu argüman gerektirmez diyorum. Hepsi budur. Hakkaten yazık yahu.

  23. PVH dedi ki...

    Haha samimiyet tabii, memleketin en guzel argumani. Aynen devam o zaman insanlari milletleri nedeniyle suclayip nedenini aciklayamayinca "samimiyet" safsatasina sarilmaya.

Yorum Gönder