Reklam



Spartacus bitti. Rome'u zaten izlediniz. The Borgias çoktan hafızalardaki yerini aldı. Heyecanlanıp Mario Puzo'nun "Aile"sini de okudunuz. Game of Thrones'un yeni sezonunu heyecanla bekliyorsunuz. Tam bizlik adammışsınız, tebrik ederiz. Boardwalk Empire'ı da geçtiniz -veya artık ikinci sıraya bırakacaksınız- çünkü olmayacak işi yapıp Kennedy ailesinin 8 bölümden oluşan dizisini çektiler. 8 bölümün tamamı 720p burada, oturup izlemekten başka çaremiz yok. Amerikan Başkanları arasında en sevdiğim, şüphesiz müthiş bir hatip John Fitzgerald, kardeşi Bobby, Marilyn ve Jacqueline hatta Frank Sinatra ile Amerika'nın en parlak, en hareketli, en karanlık dönemlerinden bir tanesiyle ilgili bildiklerimizi tekrar gözden geçirip hafızaları tazeleyeceğiz. O zamana kadar da, Kennedy'nin ölümünden sonra açılan Warren Komisyonu'nun doğru kabul ettiği "magic bullet theory"e bir kere daha bakıp, jfk-online'dan davanın savcısı Jim Garrison'un bulgularına ulaşabilir veya Amerikan tarihinin en güzel konuşmalarından bir tanesi olan Kennedy'nin başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmayı da izleyebilir / dinleyebilirsiniz. Hazır bu aralar adaletsizliklerle tebelleş haldeyiz, bir tanesiyle daha kafamızı meşgul etmek kimseyi yormaz.



5 comments:

  1. birsela dedi ki...

    Bir diziye bak, bir haberleri kontrol et, bir fenerbahce.org, bir papazincayiri derken ''Eli işte, gozu oynaşta'' bir durumumuz vardi ve bu nedenle dizi seanslarima ara vermistim ta ki dune kadar :) Sizin siralamaya gore su an Boardwalk Empire uzereyim:)
    Haydi hayirlisi:)

  2. aethewulf dedi ki...

    ahaha valla ben boardwalk'u bırakıp doğrudan kennedylere geçmeni tavsiye ederim ama, scorsese ve al capone'lu bir dizinin de kendine has çekici yönleri var.

  3. samael dedi ki...

    "The Kennedys" ilgili linkte bir sıkıntı var galiba aethewulf. :)

  4. emir.z dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  5. emir.z dedi ki...

    Roma dizisinde Lucius Vorenus'un arkadaşı Titus Pullo'yu kurtarmak için arenaya daldığı sahne geldi aklıma. Pullo, arenada dövüşmeyi reddediyor, çünkü yanlış bir iş yapmış, ölmek istiyor.
    Ama rakipleri mensubu olduğu 13. Lejyonla alay edince... Vay vay vay.. Bir düzine gladyatörü doğruyor herif, bana mısın demiyor.
    Ama gücü de tükeniyor sonunda.
    Artık Pullo arenada son demleri oynuyor. Kelle gitti gidecek, anlamsız hayatına anlam katan tek şeyi bağırıyor: 13. Lejyon!
    Çünkü ömrü bu lejyonla savaşlarda geçmiş. Sevinci, ümidi, ruhu, korkusu, beklentisi, herşeyi 13. Lejyon! Alay ettirir mi?
    Bağırıp duruyor... 13. Lejyon! Belki bir umut... Belki Romalılar onlar için yaptıkları fedakarlıkları hatırlar diye. Belki kardeşleri yine yardıma gelirler diye düşünüyor. Belki onuruyla ölmek istiyor.
    Seyircilerse hiç bir şey anlamıyor, acıyorlar ona... Arkadaşı Vorenus hariç. O buz gibi adam Vorenus'un gözleri dolmasın mı? Parmaklarını ısırmasın mı? Hah haay..
    Pullo'yu öldürmek için gelen son gladyatöre izin vermiyor Vorenus...
    Seyircilerin arasından atıyor kendini arenaya. Nasıl atmasın, 13. Lejyon'la ne savaşlar, ne seferler yapmış! Ruhundan bir parça bu, sökülmesine izin verir mi?
    Buz adam Vorenus celalleniyor, yalın kılıç saldırıyor, tabii seyirci de coşuyor!
    Neticede zebellah gibi bir adamı perişan ediyor. Hiç bir şey umurunda değil Vorenus'un. Arkadaşını alıp çıkarıyor oradan. Varsa yoksa 13. Lejyon!
    Romalılar'ın gözünde artık onlar kahraman. Bu enstantane çiziliyor bütün kentin duvarlarına... Adlarına şarkılar yapılıyor.
    Şimdi bugün bu ikinci film benzetmesi olacak ama Fener taraftarının da maşallahı var, Vorenus gibi daldı arenaya bir aydır, bırakmıyor sevdiğini canavarlara...
    Eh kardeşim bizim için Fenerbahçe, 13. Lejyondan da değerli..
    Anlamayan kimi sivri zekalılar... Anlayın artık...
    İnsanca da davranmadınız, adaletli de... Üstelik sevdiğimizin adını cenabet ağızlarınıza aldınız...
    Biz arenaya daldıysak bunun için.. Çok sevdiğimiz için.. Ruhumuzun bir parçasına sırtımızı dönemeyeceğimiz için..
    Yoksa ne ekmek bekliyoruz ne de su...
    Bu işin sonundan emin olun: Biz yine omuz omuza çıkacağız bu arenadan o kadar..
    Şehrin duvarlarına yine resimlerimiz çizilecek, onu da bilin. Adımıza şarkılar da yapılacak.
    Ve şimdi size son bir fırsat.. Arenayı bir an evvel boşaltıp kaçın...
    Boşaltın çünkü vallahi Vorenuslar geliyor, bir değil, bin değil, milyonlarca..

Yorum Gönder