Voleybol Federasyonu için Enfes Öneriler



Voleybol federasyonu başkanından fantastik öneriler gelmeye devam ediyor. Yabancı sayısını sınırlamak için inat eden ve tepkilere aldırmayıp 2+1 sınırı getiren Erol Ünal Karabıyık, sonrasında muhteşem önerilerle kararından dönmeyip orta yolu bulmaya çalışıyor. Önce şuradaki müthiş fikirle geldiler. Diyor ki, yabancı sayısı aslında sınırsız ama Türkiye Ligi'nde 2+1 var, fakat siz ligde oynayacağınız takımla önceden anlaşıp istediğiniz kadar yabancı oynatabilirsiniz. Bu dahice fikirden sonra bugün de şuradaki fikri sunmuş:

Buna göre de takımlar sınırsız yabancı oynatacak ama her oyuncuya bir puan verilecek ve takımlar bu toplam puanı geçemeyecek. Teklifte en yüksek puan 9 ile yabancıların, sonrasında ise Türk Milli Takımı oyuncuları var 6-8 puan ile. Yani takımınızda milli oyuncu varsa cezalandırılıyorsunuz. O yıl oyuncularınızın tümü iyi oynayıp Milli Takım'a çağırılırsa gelecek sene kadroyu dağıtmak zorunda kalıyorsunuz. Sayın federasyon başkanı daha fazla yorulmasın diye birkaç fikir de biz bulduk, bunları da mutlaka değerlendirsinler.

- Takımların 6 yabancı hakkı bulunsun. Bir maç öncesi kaç yabancı oynatılacağı zar atışıyla belirlensin. Zarı federasyon başkanı atsın.

- Bir takımın daha önce milli forma giymemiş bir oyuncusu milli takıma çağırılıp maç başına 18 sayı ortalamasıyla oynarsa o takıma bir yabancı hakkı verilsin. Ortalaması 18'in altına düştüğü an yabancı dövülsün.

- Sezon öncesinde takım başkanları tavla turnuvası yapsın, turnuvanın sonucuna göre takımlara yabancı hakkı tanınsın.

- 0 + 4 + 8 kuralına geçilsin. Buna göre kulüplere sahada 0, kulübede 4, tribünde 8 yabancı bulundurma hakkı verilsin.

- Sınırsız yabancıya geçilsin, fakat yabancıların bir maçta 10'dan fazla sayı alması yasaklansın. Buna göre 10 sayı alan yabancı tribüne gönderilsin.

- 2 + 5 kuralı getirilsin. Buna göre takımların 2 yabancıyı koşulsuz oynatma hakkı bulunsun. Ayrıca bulunduracakları diğer 5 yabancı oyuncu Tufan Ersöz forması giyerek bir basketbol takımında oynarsa, oynadıkları süre kadar voleybol oynamaya hak kazansın.

- Yabancı sınırı serbest bırakılsın fakat takımlar aldıkları yabancı kadar yabancıyı federasyonun oluşturacağı havuza bağışlamak zorunda kalsın. Maçlardan önce takımlara federasyon havuzundan kurayla çekilen oyuncular dağıtılsın.

- Yabancı sınırı serbest bırakılsın fakat 20'den fazla milli formayı giyen oyuncu çok güçlü olduğu ve takımlar arası dengeyi bozduğu için lisansı iptal edilsin, sadece milli takımda oynasın, milli takımda kulüp havası oluşssun. Adeta her gün birlikte çalışıyorlarmış gibi bir ortam yaratılsın.

- Yabancılık yasaklansın. Dünya Türk olsun.


4 comments:

  1. fatih dedi ki...

    oyuncular maç sırasında her sayı sonrası pasaport kontrolünden geçirilsin, libero sık değiştiği için yeşil pasaportu olan oyuncular arasından seçilme zorunluluğu koyulsun, yabancı oyunculara verilecek puan vatandaşı oldukları ülkenin kredi notunun iki katından üç eksik olursa lisansı askıya alınsın.

  2. miguel_lienzo dedi ki...

    Voleybol Federasyonunu sizin kadar yakından takip etmeyenler bu yazdıklarınızı baştan sona sarkastik espriler sanabilir. Adamların teklifini okuduktan sonra voleybol federasyonundan yeni bir şifre skandalı bekler hale geldim. Oyuncuların Smaç yükseklikleriyle yaşları sırayla yazıldığında aynı sırada kalan oyunculara joker hakkı verilebilir mesela.

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Bir yabancı iki türk sayılsın. sınırlar kaldırılsın. Futbol içinde geçerli. Bunu ben buldum ve muhteşem geliyor kulağa. di'mi?

  4. Sosyal_FB dedi ki...

    Bana kalırsa takımlarda yabancı çalıştırıcı da yasaklansın. Kazım Yıldız, Tınay Adışen, Ahmet Atçı, Süleyman Akdı vb. tecrübeli isimler takımların başına geçirilsin.

Yorum Gönder