Don Aragones


don aragones

8 Temmuz’da Alex’i fırçaladı, 9’unda Carlos’u. Roberto durumu idrak ettiğinden olacak hemen pikesini yaptı: “Luis Aragones oyuncular için bir rüyadır”. Aurelio gitmek istediğinde “Bırakın gitsin” diyerek resti çekti, yönetime 5 kişilik bir transfer listesi uzattı. Ortasahaya takviye istedi, yetmedi dün de kaleye oyuncu alın dedi. Bu gidişle maçlardan sonra Aziz Yıldırım’ın soyunma odasına girip girmediği tartışması da nihayet bulacak, Don Aragones başkanın da katına çıkıp gereken fırçayı basacak. Zira tatlı aile filmlerindeki sevimli dedelerinden değil bu, Corleone’lerden mübarek.

Bu iddia birkaç saatlik bir araştırmada kendini daha da iyi gösteriyor. Atletico Madrid’i yönetirken yaptırdığı çalışmada takımları çekmiş futbolcuların yanında koşuyor, hafif savsaklayan herkese fırçayı basıyor. Futbolcuların ısınma hareketlerinin tamamını yaparak yönetiyor. İspanyol spiker Aragones eğildiğinde kahkahayı basıyor ama futbolcuların surat ifadesinde tebessüm dahi yok, Ahmet Necdet Sezer ciddiyetiyle görev başındalar. (bkz: http://www.dalealplay.com/informaciondecontenido.php?con=86609 )

İkinci görüntü ise aşağıda, Türkiye’de akıllı bir futbol yorumcusu varsa Aragones’e bulaşmaz. Gerçi ben İspanyolca bilmediğim için tartışmada neler denildiğini anlamadım, ses tonundan, yüz ifadelerinden ve mimiklerden çıkardığım ise Aragones kalayı basıyor, Alfonso’yu yerin dibine sokup çıkartıyor.



Yaşının huysuzluğu mu, senelerin birikimi mi, doğal tabiatı mı bilemem, futbolcuların bu sene çok çalışmak zorunda olduğu belli. Maçlardan önce de The Godfather Theme çalar artık iyice havaya gireriz.


0 comments:

Yorum Gönder