Agucuk Gugucuk Hanimiş Beşiktaş


cici

Berlin’de yaşayan bir çiftin siyah-beyaz çocukları medyayı deli etti. Şirinlik muskası ve her birimizin birinin siyah diğerinin beyaz olmasına bol vayamınakoyayım ünlemleriyle şaşırdığı veletler gündemimiz oldular. Biri siyah diğeri beyaz. inanamadık. Hem de aynı anneden? Olacak iş mi şimdi bu? Star TV’de Uğur Dündar’ın Allah’ın hikmetleri hakkında yaptığı upuzun ve gerçekten şaşırtıcı derecede can sıkıcı yorumdan sonraysa bu inanamamazlığımızı 100 seneyi devirmiş ve Uğur Dündar’ın yorumlarından bile daha sıkıcı bir başkana sahip olmakla her yerde övünebilecek Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun da paylaştığını gördük. Onların da renkleri Siyah ve Beyaz değil miydi? Bu ikizler Siyah ve beyaz olmasın mı? Siyah Beyaz ne güzel kardeş değil mi? O halde neden kartallı martallı bol formalı ve maç hediyeli bir paket hazırlanıp GANALI bir anneye loğusa hediyesi olarak gönderilmesin ki?

Bu muhteşem promosyon fikrinin hangi dahi yöneticinin aklına geldiğini çözmek kolay değil. Beşiktaş’ın bu yönde yaptığı atak o yönetici sayesinde takımın imajını Avrupalı muadillerinin önüne taşıdı. İşte Juventus? Onlar bunu düşünemediler! Hiç de cici değiller. Newcastle United? Soğuk İngilizler! 100 seneyi devirmiş, son derece ciddi, kendinden erkek semtli camia hepimizi aşık edebilecek o müthiş nahiyeyi Avrupalı benzerlerinden hem de ne kadar önce buluverdi. Kimsenin aklına nedense böyle bir hareket gelmediydi. Ganalı anaların sevinç dolu yürrreklerine paketler dolusu forma göndererek en güzel jesti yapılmış olmadı mı yani?

bebe

Beşiktaş’ın şirinleri Civan ve Ceyhan

Ve bu kadar da değil? Beşiktaş Spor Kulübü bu konuda ne kadar tutarlı, emsalsiz derecede medya-yanık olduğunu, haber bültenlerinin “günün cici haberi” klasmanında tekrarlar dolusu yer almak için nasıl bir heves, istek ve arzu içerisinde bulunduğunu bizlere bir kere daha gösterecekti! Amerika’da yaşayan Sevim Doris ve Ray Shun Doris’in ikiz çocuklarına hiçbir ayrımcılık yapmadan, aynı Ganalı Anaya gönderdikleri gibi bir paket göndereceklerdi. İ-NA-NA-MIYORUM! Maskotsa maskot, siyahsa siyah, beyazsa beyaz, ikiz ise ikiz. Ne kadar cici. Burada cicilik komasına girmemizi engelleyen gerçekten hiçbir şey yok. Sezon öncesinde en sevimli, bal yanaklı, tatlışko hareketleri Beşiktaş birbir yaparak her anahaber bültenlerinde “Yüzyılın en şeker takımı” olarak anılmayı gerçekten haketti.

Beşiktaş’ın bundan daha ciddi ne işi olabilir? Kötü geçen bir sezon, dağılan bir taraftar grubu, morali bozuk bir takım ve terlik yüzünden ettikleri kavga olmasa takım kaptanı olacak iki futbolcunun içlerinde bulunduğu nitelikli bir futbolcu grubu varken, “Beşiktaş Amatör Şubeleri Kan Ağlıyor” haberleri vaka-ı adiyeden sayılırken bir büyük takımın yönetim kurulu ne yapmalıdır? Tabi ki maskot aramalı, güzel hediye paketleri yapmalı ve Tvlerde “Beşiktaş yönetimini bu şirin jestleri için tebrik ediyoruz” cümleleriyle arzı endam etmelidir. Buna zorunludur. Mahkumdur. Çünkü eğer siyah beyaz var ise, çocuklardan biri siyah yekdiğeri beyaz ise elden hediye paketi hazırlamaktan başka ne gelir ki? Bu şirin cancişlere karşı hangi katı kalpli insan dayanabilir? Ya şu fotoğrafını koyduğumuz güzel kedi? O da mesela Beşiktaş maskotu olamaz mı? Beşiktaş’ın tesislerinde böyle hem siyah hem beyaz hem de hepsini aynı tatlılıktan kırılan bedende birleştiren bir kedi olsa, Beşiktaşlılar birbirlerine “FW: FW: FW: ŞİRİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİN!!!!!!” konulu mailler gönderseler şimdiki halden çok çok çok daha iyi değil mi?

Peki mesela bir de dalmaçyalı alınamaz mı kulübe? Böylece terlik sorunu da bir anda ve hepten halloluverir işte? Mesela terlik istediğinizde çağırırsın adı muhtemelen “Bobby” olacak köpeciği, o sana getiriverir terliği. Ne gam ne kasavet. Hem de SİYAH-BEYAZ bir köpeğin getirdiği terliğin giyilmesine hangi meşum ruhlu kaptanın asabı bozulabilir ki? Kamp dönemlerinde tesisler cıvıl cıvıl olmaz mı? Ganalı analar, tüp bebek ikizler, bicolor kediler, dalmaçyalı köpekler hep beraber interspecies bir ilişkide BEŞİKTAŞLILIK ruhunu en üst seviyede yaşamazlar mı yani? Hem mesela 100 seneyi devirmiş bir camianın asaletinden patlayacağımız başkanı Yıldırım Demiren siyah-beyaz bir atla tesislere arada bir ziyarette bulunsa bu halde doğanın da ruhu şad olmaz mı? Her yer siyah, her yer beyaz, kediler, köpekler, atlar hepsi birarada, Lucescu cenneti.

Beşiktaş Spor Kulübü gerçekten Türkiye’nin en şirin spor kulübü. Sahalarda bu şirinliği çok çeşitli şekillerde devam ettirmelerini neden içten dilemeyelim ki? Futbolcular yavru kedileriyle saha kenarında ısınmalı, şiddet bağlantıları içeren “Kartal” sembolizmi yerini kedili köpekli bir sevgi pıtraklığına everivermelidir işte. Belki böylelikle agresyondan kırılan taraftar güruhu da bir nebze olsun rahatlayacak cici tezahüratları ve baldan sloganları ile hepimizin sempatisine nail olacaktır. Yıldırım Demirören de belki basın açıklamalarını bir penguenle yapar, en azından dinlenebilirliği artar. Tatlı. Şirin. Sempati Dolu. Anahaber bültenlerinin en cici konusu.


0 comments:

Yorum Gönder