58. Maddenin Değiştirilmesi Şikedir, Şikeci de Kulüpler Birliğidir.



Kulüpler Birliği'nin aldığı karar 3 Temmuz tarihinden beri yürüyen, haksız, adaletsiz ve izansız sürecin en çirkin adımlarından biridir. Bu karara karşı net ve açık tek bir tutum alınabilir, red, bütünüyle, tümüyle, her açıdan red.

1- Adil yargılanmanın ve bağımsız yargının olduğu hiçbir ülkede, yargı mensupları bir suça karşı mücadele etmeden önce yürütme organından müsaade almazlar. Böyle yapmayacakları gibi bir takım siyasi hesapları gözeterek soruşturmayı "seçim sonrasına bırakma" gibi bir tutum içerisinde de yer almazlar.

2- "Şike soruşturması" adıyla bilinen soruşturmanın 2 Temmuz 2011 günü Başbakan'a verilen 3 saatlik bir brifing ile başladığı, 6 Temmuz'da yine İçişleri Bakanlığı'na bağlı ve sorumlu olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan "19 maçta şike ve teşvik primi tespit edildi" açıklamasıyla devam ettiği, Erdoğan Bayraktar'ın "ince ayarlar yapıyoruz" açıklaması ile de ifşa ettiği şekilde siyasallaştığı bugün artık ortadadır.

3- Şu veya bu kulübün şike yapıp yapmadığı bir tartışma konusu olsa da bugün üzerinde tartışma yapılamayacak tek konu süreç boyunca insan haklarının çiğnendiğidir. Soruşturma süreci başladıktan sonra masumiyet karinesi bütünüyle ihlal edilmiş, medyaya sızdırılan bilgi ve bir takım bulgularla bir kamuoyu algısı oluşturulmuş, soruşturmanın gizliliği ilkesi bu yolla ihlal edilmiş, televizyon programlarından gazete sayfalarına kadar normalde iddianamede yer almaması gereken ve özel hayatı ilgilendiren teknik takip dökümanları ile şüphelilerin manevi hayatları da tahrip edilmiş, her tür hukuksuzluk somut olarak uygulanmış, adil yargılanma ilkesi defalarca tahrip edilmiştir.

4- Süreç boyunca gerek emniyet, gerek yargı, gerekse medya tarafından insan haklarına yönelik bu saldırılar devam ettirilmiş, şüphelilere yönelik bir çok suç işlenmiş, bütün bunlar da bazı kesimler tarafından aktif bir şekilde desteklenmiştir.

5- Bu sürecin adaleti sağlamayacağı, adil yargılanma ilkesiyle bağdaşmadığı ortadadır. Adil yargılanmanın olmadığı bir yerde yargılamanın sonucu sadece siyasidir. Türk yargısı bunu sayısız mümtaz örnekle onaylamaktadır. En güncel örneği Hrant Dink davası olan liste, Berna, Ferhat, Cihan, Nedim, Ahmet, Mustafa, Mehmet Ali diye giden, gazetecilerden öğrencilere, köylülerden işçilere kadar uzanan bir çok isme sahiptir. Yargımız bir kitaptan bomba yaratacak maharete sahip olduğu gibi bir katili örgütünden soyarak tek başına bırakacak hikmete de haizdir.

6- Böyle bir ortamda, şike suçunun işlenip işlenmediğini belirtecek tek müessesese spor disiplin yargılamasıdır. Ancak TFF Başkanının seçim süreci ve sonrasında yaşananlar göz önüne alındığıdna TFF'nin de bağımsız bir iradesi olmadığı, belirli dengeleri göz önüne almak zorunda olduğu ortaya çıkmıştır.

7- Spor disiplin yargılaması ve spor ahlakı açısından şike suçunun cezası küme düşmektir ve bundan daha azı ancak şike suçunun işlenmesini teşvik ile bunun onaylanması anlamına gelecektir.

8- Küme düşme cezasının olduğu bir ortamda spor disiplini de bu ağır ceza sebebiyle daha adil karar verecek, daha büyük bir sorumluluk alacak, içtihat oluşturacak bu kararı daha ince eleyip sık dokuyacak ve en azından daha "adil" bir karar alma şansı artacaktır. Bu kararın olmadığı herhangi bir durumda, ceza hafif olduğu için TFF daha kolay etki altına alınabilecek, kamuoyu algısı, operasyonun biçimi ve derinliği çerçevesinde kendine biçilen rolü oynayabilecektir.

9- Bugün, Kulüpler Birliği adil bir yargılanmanın olmadığı bir ortamda, belirli dengeleri gözetmek zorunda olan TFF'den küme düşme cezasının kaldırılmasını istemiş, bunun yerine puan silme, avrupa kupalarına katılımın engellenmesi, puan silme cezasının play-off'tan önce açıklanması gibi bir paket önermiştir.

11- Bu paket sadece ve sadece Fenerbahçe için hazırlanmamıştır. Paketin amacı iddianamede adı geçen takımları bütünüyle kurtarmak, 3 Temmuz'dan beri oluşturulan algı çerçevesinde bütün günahları Fenerbahçe'ye yüklemek, Fenerbahçe'nin dahil olduğu bir ligin ekonomik avantajlarından istifade etmek ve bu arada Fenerbahçe'ye karşı da marj kazanmaktır.

13- Ancak TFF'nin vereceği herhangi bir karar uzman görüşü sayılacak, mahkeme delillerde bulamadığı "şike yapılmıştır" gerekçesini en nihayetinde bulacak, şu anda tutuklu yargılaması devam eden yöneticilere yönelik ağır yaptırımlar bahis konusu olacaktır. Adil bir yargılamanın olmadığı, delillerin sızdırıldığı, kamuoyu algısı yaratmak için medya eliyle sistemli bir operasyonun sürdürüldüğü süreç en nihayetinde delillere bakılmaksızın, savunmaların önemi kaybettirilerek, ceza verme noktasına gelecektir.

Bütün bu şartlar altında,

Fenerbahçe yönetimi, başkanı ve taraftarları defalarca 58. maddenin kaldırılmasını istemediklerini beyan etmiş, şike suçunun cezasının küme düşme olduğunu belirtmiş, adil bir yargılamadan başka bir şey talep etmemiştir.

Bu süreçte nefret güdüleriyle veya sadece fırsatçılıktan sürece kanalize olup, adil yargılanma hakkını hatta savunma yapılmasını bile gözetmeden karar verilmesini isteyenlerin son diktiği idam gömleğini Fenerbahçe taraftarı reddetmelidir.

Bu organize zulüm bataryası, kendi iradesi dışında başlayan bir operasyondan maksimum faydayı sağlamak, Türk sporunda yıllardır kaybettiği pozisyonu tekrar kazanmak için yeni yeni yöntemler bulup, gözünün önünde gerçekleşen adaletsizliklere bile ses çıkaramazken,

Siyasallaşmış bir yargının, iradesi elinden alınmış bir TFF yönetiminin, intikamcı ve fırsatçı kulüplerin kaybettiği ahlakı ve hukuk kurallarını korumak,

Adalet, hukuk, insan hakları gibi temel değerleri ifade etmek gerekmektedir.

Bugün 58. maddedeki küme düşme cezası, suçu olmayan kimsenin korkacağı bir ceza değildir. Suçu olanların da spor ahlakı gereği bu cezayı kabul etmesi gerekir.

Bugün, 58. madde sadece suçlunun hak ettiği bir cezayı değil, spor yargılamasının adil olmasının da garantisidir. Bu garanti ortadan kaybolursa, baskı altına alınmış bir iradeye sahip şahıslar, ne şiş yansın ne kebap mantığı ile eyyamcı bir karar verecek, bunu da hukuk adı altında pazarlayacaktır.

58. maddenin kaldırıldığı bir ortamda TFF'nin iradesi de, etkinliği de, yargılaması da geçersizdir.

58. maddenin kaldırıldığı bir ortamda, TFF şike var da dese yok da dese bunun hiçbir anlamı bulunmamaktadır.

Bugün Fenerbahçeli futbolcuların alınteri ile kazandıkları kupaları ince ayarlarla almak gibi aşağılık pozisyonlara düşenlerin, kozmik odalara sızıp fotokopilerle karar çıkartmaya çalışanların, henüz yargılaması devam eden insanları peşinen suçlu kabul edip aklanmasını bekleyenlerin sahip olduğu ahlak da buz gibi ortaya çıkmıştır.

Fenerbahçe'nin uğradığı iftiranın ve haksızlığın teyidi, er geç ortaya çıkacaktır.

Adalet istiyoruz. Bu kadar adaletsiz bir düzenin parçası olmayı da reddediyoruz.

Canlı yayında, verdiği oyu gösterme cesareti olmayan, hem her suçu Fenerbahçe üstüne yükleyip hem onun üstünden kesesini doldurmaya çalışan, ahlak, hukuk, insaniyet gibi kelimeleri ancak akçeli işlerin yanında durunca algılayabilen, siyasetle yaşadıkları çok boyutlu ilişkiler sebebiyle eğriye eğri, doğruya doğru deme imkanını kaybeden, iradesi elinden alınmış insanların vereceği her kararı da reddediyoruz.

58. maddenin değiştirilmesi teklifi ile Türk sporuna karşı bir şike yapılmıştır, şikeciler kulüpler birliğidir ve bugün Fenerbahçe bütün bunların uzağında, hakkını aramaya devam etmektedir.

Adalet gelene kadar da bu pozisyondan bir milim geri adım atmayacağız. Lefter'in çubuklu formasına elini bile süremeyeceklerle, Lefter'in formasını giyenler arasındaki fark işte bu kadar basittir.


13 comments:

  1. Manusal dedi ki...

    Fenerbahçeyi sırf ligin ekonomik gücünü korumak için ligde tutmaya çalışan TFF kararlarıda tıpkı AKP hukumetinin kararlarıyla paralel. TFF kımsenin hanedanlığı değil M.Ali.Aydınlar'ın kimin köpeği olduğu biliniyor. "Bakınız Medical Park'ın ve AKP ile yükselişi." Diğer bir yandan Fenerbahçe aylardır bana göre ilk defa asırlık klübe yakışan bir duruş sergilemiştir. Cezalar belli oldu sonra da yalandan bir savunma alıp suçlular belirlenecek. Ben Galatasaraylıyım ama Fenerbahçeye yapılan bu şerefsizlik inanılır gibi değil. Fenerbahçe masumdur demiyorum, suçludur da demiyorum! Küme düşürülmesi gerekn kurum TFF kendisidir, acilen yönetim değişmeli ve herşey hukuka uygun yapılmalıdır. Adam asmaca oynamaya bir son verilmelidir. Sezon basında alınmyan karalr Fenerbahçeye en az bir kaç yıla maal olacak. Yazık çok yazık, AKP'nin gerçek yüzünü çomak size değene kadar göremeyenlerden olmayın!

  2. Selcuk dedi ki...

    Öncelikle Fenerbahçe'li olduğumu belirteyim, buna inanıp inanmamak sizin elinizde. Sürecin başından bu yana insanların ağzından yapılan yalan haberler nedeniyle -ki en son örneği Nihat Özdemir'in söylediği iddia edilen Aziz Yıldırım'ın görüşleri kulübü bağlamaz sözleridir- gerçek olup olmadığını bilmediğim bir demeç, beni gelinen noktada düşündüren tek şey. 58. Madde tartışmaları ilk başladığında Nihat Özdemir ağzından bu maddenin değişmesi gerektiği, yoksa Türk futbolunun büyük zarar göreceği demeci -eğer- doğru ise, son yapılan kulüpler birliği toplantısından sonra yapılan basın açıklamasını samimi bulmuyorum. Kişisel görüşüm eksi puan cezası verildiği gün, Fenerbahçe ilk iş olarak kulüpler birliğinden, daha sonra ligden çekilmeli -ki bu küme düşürülme ile sonuçlanacak sanıyorum. İşte o zaman 3 Temmuz'dan bu yana savunduğumuz her şeyin arkasında durabilmiş bir yönetime ve tüm bu karalama kampanyalarına rağmen adeta üstümüze yapıştırılan şikeci etiketine rağmen, bu süreç sonuç olarak ne getirirse getirsin gururla "işte benim takımım" diyebileceğim.

  3. Adsız dedi ki...

    iki yüzyülüğün ne kadar sınır var bilmiyorum. önce kanunu değiştirdiler. söz de aziz yıldırım çıksın diye çıktı. sonra 58. maddeyi değiştirecekler. fenerbahçe küme dümesin ama cezasını çeksin diye...

    soruşturmanın amacı, yöntemi ve hatta sonucu önceden belirlenmişti. gerçek şike soruşturmanın tam da kendisi... 58. madde değişecek sonra ne olacak? çok basit. önce fenerbahçeye uydurma bir ceza veriyecek. ts ve diğer yandaşlar sevicek ayrıca "fenerbahçenin küme düşmesini önledik" gibi şeyler söylenecek...

    işin bizzat içinde olan siyaset bu sayede hem fenerbahçeyi hem de yandaşlarının saygısını kazanacak. iki yüzlülük oyununa devam edecek. spor, para, iktidar ve çıkar oyunu sürecek. belediye başkanlarına ve yerel siyasete bağımlı (başta ts) sözde anadolu klupleri ekonomik pastadan payını almaya devam edecek...

    türkiye ermeni soykırımı, 6/7 eylül olayları, kürt sorunu vb utançlarına bir yenisini eklemek üzere, iki yüzlülüğe devam ediyor. ben bu iki yüzlülükten utanıyorum.

  4. 2Os dedi ki...

    Sampıyonlar lıgıne gıtmesını sakıncalı bulurken lıgde devam etmesını uygun bulan ahlaksız zıhnıyet karsısında 'bızı dusurun' durusumuzun devamını malesef getıremedık. Bu konuda yonetımı, camıayı suclamak haksızlık olur, zıra yonetılebılmesı cok zor bır surec yasıyoruz. Sımdı aynı ahlaksız zıhnıyet, cezaları azaltalım kı hukum vermesı kolaylassın ve FENERBAHÇE'nın etınden sutunden faydalanılmaya devam edılsın cabası ıcınde. Umarım bu sefer basıretsız davranmayız.

    FENERBAHÇE'mize olan nefretın tetıkledıgı bu esı benzerı gorulmemıs lınc gırısımının yarattıgı travma ıle basacıkabılmek zorundayız.

  5. hantorunu dedi ki...

    Nihat Özdemir ve Ali Koç'un toplantı sonrası yaptıkları açıklamalar falan güzel gelişmeler ama yeterli değil.

    Lefter'imizi kaybettiğimiz gün AZİZ YILDIRIM'ın avukatları aracılığı ile yaptığı ve pek konuşulmayan 58. madde değişmesin açıklamasından sonra İLK defa, bakın İLK diyorum İLK defa resmi şekilde 58. madde değişmesin açıklaması geldi.

    Nerelerdeydiniz ey arkadaş, şimdiye kadar aklınız neredeydi?

    Bu açıklama ile gururlanan helal olsun diyen dostlarım var ben aksine üzülüyorum..

    Çünkü çok daha serti gerekiyordu.

    Anlayacakları dilden konuşacaktınız.

    Mesela 2 cümle kuracaktınız ortalığı karıştıracaktınız.

    58. madde değiştirilerek, açıkça ts ve bjk kurtarılmak isteniyor diyecektiniz. 3 Temmuzdan bugüne kadar yaşanan süreçte belli birimlerce servis edilen kasıtlı ve yanlı bilgiler ile kendimizi savunma hakkı bile tanınmadan medya eli ile yapılan linç sonucu oluşturulan kamuoyu nazarında da Fenerbahçe günah keçisi ilan edilecek diyecektiniz. Biz masumuz ve kendimize güveniyoruz o yüzden 58. maddenin değişmesini istemiyoruz diyecektiniz. 58. maddenin neden değişmemesini istediğinizi açık açık söyleyecektiniz. Kamuoyuna hedef gösterecektiniz. Bırakın diğer takım taraftarlarını FENERBAHÇE'li olup da bizim burada konuştuklarımızın çeyreğini bilmeyen yığınla insanlar, kitleler var. Çıkıp açık açık hedef göstererek konuşacaktınız.

    Ts diyecektiniz. Aldığı ödenekten devleti zarara uğratmıştır diyecektiniz. İşte tapeler orada diyecektiniz gündeme getirecektiniz. Çavuşoğlunun açtığı davayı anlatacaktınız.

    6s diyecektiniz. Başkanının şirketinin Türkiye'ye şimdiye kadar 465 milyon dolar zarar verdiğini gösteren Sayıştay raporu anlatacaktınız isim vererek..

    ..ve soracaktınız, bunlarmı bize dürüstlük öğretecek, bunlarmı bize etik öğretecek diyecektiniz.

    7 aydır her allahın günü bize saldıranlar asıl kendileri boğazlarına kadar pisliğe batmış devleti zarara uğratmıştır diyecektiniz.

    Çok ince ayar bir çalışma yapanların, benim ödediğim vergi ile 6s'ye nasıl ve hangi hakla stad yaptığını benim adıma siz soracaktınız orada..

    Sen bunları başka zaman anlatsan gazetelerinde kimse yazmaz, televizyonlarında kimse anlatmaz ama senin bu açıklamanı bekliyor gazeteciler.. işte fırsat ayağına gelmiş..canlı yayında konuşacaktınız.

    Hoplatacaktınız herkesi yerinden gündemi değiştirecektiniz.

    Çıkıp oraya hala kibar kibar konuşmayacaktınız.

    Gemileri yakacaktınız, savaşı başlatacaktınız bu kirli düzene..

    Ne olursa olsun bu saatten sonra taraftar arkanızda sizin.

    7 aydır ağızlarının kenarından akan salyalarıyla kulağımızın arkasına bile göz diktiler gazetelerinde televizyonlarında, daha ne kibarlığı bu yahu.

    Sadri Şener'in konuştuğunun yarısını konuşacaktınız en azından, otur izle bakalım senin camiana saldırırken hiç kibarmı acaba Sadri Şener.

    Kupa müzemizde gözü yiyen gelir alır diyecektiniz..

    Bırakın şu kibarlığı artık.

    Savaş başlamış 4 koldan saldırıyorlar senin camiana, sen hala savaşalımmı, savaşmayalımmı onu düşünüyorsun. En kibar hallerini takınıp "bak savaşırım sizinle, sizin pis düzeninizle haaa" diyorsun..

    ya bi gidin allah aşkına ya..

    bi kere tek bi kere de siz saldırın ya..

    Beklediğimin onda biri bile değildi bu akşam ki açıklama ve gene ayağımıza gelen kısmeti teptik bence..

    Umarım yarın Genel Kuruldan, puan silinmesi halinde maçlara çıkmayarak takımın alt lige düşürülmesinin sağlanması kararı çıkar.

    O karar çıkmalı.

    Başka yolu yok bunun.

    Bu saatten sonra kimseyi sırtımızda taşıyamayız.

    Masum olduğumuz mahkemece kanıtlandığında belki bu sezonun ve önümüzdeki sezonun zararını tazmin edemeyiz ama en azından onlara verebileceğimiz en büyük zararı da vermiş oluruz.

    Fenerbahçesiz bir ligde, bakalım Licktv ne yapacak?

    Bakalım en büyük gelir kalemi naklen yayın olanlar ne yapacak.

    Hodri meydan..

  6. emre dedi ki...

    Yonetimin 58. madde degismemelidir gorusunde samimi olduguna ben de pek inanmiyorum acikcasi. Daha birkac hafta once Nihat Ozdemir degilmiydi basina aciklamalar yapip 58. maddenin neden degistirilmesi gerektigini anlatan. Ve orada Nihat Ozdemir Fenerbahce Kulubu Baskan vekili sifati ile yapti o yorumlari yani bu aciklamalari Yonetimin fikri oldu resmi olarak. Ama sonrasinda Aziz Yildirim cezaevinden o mektubu gonderince, bizim yonetim yine aslinda sadece Aziz Yildirim'in kullari olup ciktilar. Yani Eski tas eski hamam. Bu sebeple karsi taraftan gelecekyeni manevralar karsisinda yonetimin "58. Madde'nin virgulune dokunulmasini kabul etmiyoruz" aciklamasinin ne kadar arkasinda duracaklari mechuldur. Ama su anda Fenerbahce taraftarinin elinde son ve en buyuk koz kaldi. Eger bu serefsiz duzen bizi suclu bulup kume dusurmezse ve Yonetim'de bunu bir sekilde kabullenirse, Fenerbahce taraftari Kadikoy'de oynanacak iki maca fiilen mudahale edip kume dusmenin gerceklesmesini saglamalidir. Bu kulubun gercek sahibi taraftardir derler ya, artik sahiplerin duruma mudahale etmesi gerekmektedir.

  7. samael dedi ki...

    Bu tiyatronun ikinci perdesi 26 ocakta, adı da tas tamam "zul"...

  8. fishersad dedi ki...

    hantorunu olayı gayet güzel özetlemişsin de asıl beğendiğim "kibarlık" olayı.
    düzgün türkçe kullanarak kibarca yapılan aslında ince ince mesaj veren basın açıklamaları afedersin bir boka yaramıyor.
    adam ekranda çamura bulanmış su aygırı gibi ağzından salyalar akıtarak böğürüyor. bizimkiler cik cik cik.
    OLMAZ...

    daha sert, daha net, kıvırmadan, doğrudan "asıl pislik sizsiniz" diyip kestirip atın.
    bu hale rağmen taraftar hala sizi destekliyor.
    taraftar GÖZÜYLE GÖRDÜĞÜNE İNANIYOR. ŞAHİT OLDUĞU ÇİRKEFLİKLERİ BİLİYOR.

    kimse dillendirmiyor ama plan ortada...
    1-fenerbahçeye puan silme cezası verilecek
    2-geçen yılki kupa alınacak
    3-kupa trabzona verilmeyecek
    4-yıldırım 3 yıl men cezası alacak
    5-bu sezon 21'puana kadar silinecek, diğer takımlardan da göstermelik üç beş silecekler, spordan men cezaları gelecek (amaç playofun dışında bırakmak).. uzar gider.

    genel kuruldan ligden çekilme onayı istenecek, genel kurul ver me ye cek!

    MAA'nın muşmula suratını görmeye devam edeceğiz.
    bu sezon ve geçen seneki kupa kaybedilecek.

    verilecek disiplin cezası "leke sürmeye" yetmeyecek. çünkü mahkemede aklanacağız ama bu verilmiş olan disiplin cezasını etkilemeyecek...

    falan filan da. CAS davası ne olacak onu anlamıyorum?
    UEFA CAS'a "bak disiplin cezası aldılar işte, haklıymışız" diyecek ama olay o değil ki. "o tarihte "ne böyle bi ceza var" "ne de cornu'nun ifadesi"..
    ama sonuçta şu olacak:
    1- ali koç başkan olur
    2- yıldırım onursal örgüt lideri olur (perde arkasından organizasyon yapar)
    3- zaten asıl pislik olanlar her zaman "şike yapıyorsunuz" diyorlardı! niye zorumuza gitsin, mahkeme de aklanacağız nasılsa. kaldı ki ŞİKE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ. YANİ ŞİKE ŞİKE....

    "daha yeni başlıyor" aslında sadece 3 temmuz sürecinden bahsetmiyor. bu cümle "her şey 3 temmuzda başlamıştı"nın ön habercisi.

    taraftar maddi manevi kulübün arkasında olmaya devam edecek. kulüp daha da büyüyecek. yakın gelecekte ekonomik olarak yeni pazarlara açılınacak vs. vs.

    bu sezon liseli terbiyesiyle yönetilen sermaye çürümüş malını allayıp pullayıp piyasaya kakalayacak... caka satacak şampiyon oldum diye. şampiyon olurken dizlerinin üstüne çöktüklerini ve arkalarını dönerek hükümet+cemaat desteği aldıklarını en azından biz bileceğiz. tarih bu omurgasızların şerefsizliğini yazacak. zaten öylelerdi. bir kez daha tescillenmiş olacak.

    KUL HAKKI YEDİKLERİNİN FARKINDALAR VE BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GELECEK. şişirdikleri balon patlayacak ve biz daha da büyümüş olarak karşılarında dim dik duracağız.

    beklentim inancım: FENERBAHÇE spor kulübünün lokomotifi futbol takımı önümüzdeki yıllar çok daha başarılı olacak. çok daha kaliteli futbolcular, aykut kocaman... gelecek günler güzel.

    "hep destek tam destek"

  9. rene gallimard dedi ki...

    @fishersad

    yazında katılmadığım bir nokta var, o konu tartışmalı..

    genel kurula ligden çekilme oylanıcak ama genel kurul çekilin demicek demişsin..

    13000 kongre üyesi var.. bunlardan biri benim.. o genel kurul olsun, o oylama olsun, sonuç ligden çekilme çıkıcaktır..

    istedikleri yerlerden baskı koysunlar, açık oylama kapalı oylama yapsınlar, gruplar köpek gibi milleti yedirsin içirsin, tehditler havada uçuşsun..

    o kurulda kan çıkar "hayır" çıkmaz..

    oylamada hayır diyen kurul üyeleri o gün kapıda beklicek 100bin taraftarın arasından fenerbahçe burnunu terkedemez.. yada yeni spor salonumuz, nerde yapılıcaksa artık..

    herkesin hesap etmediği bişi var, ben ve benim gibi genç kongre üyeleri başkan sayesinde o kadar çok ki, kimseye borcumuz, satılık namusumuz, kaybetmeyi göze alıcak milyon dolarlarımız yok..

    bizim onurumuz var..

    orda oy atıcaklar unutmasınki nusaybindeki çocuğun, vanlı kardeşimizin onurunu kurtarmak için oy atıcaklar..

    kimse bu sevgiye diz çöktüremez..

  10. Akaliptos dedi ki...

    Beyler sabahin bu saatinde 54 nolu klasoru okuyom. Herkes diyoya TS tesvige tesebbusle suclanabilir diye. Bal gibi sike yaptiklarini soyluyo Mithat Halis Nevzat Sakarla konusmasinda. Buca 1 - 2 TS. Ve bu TS menajeri bu konusmalari hatirlamiyom diyo serbest birakiliyo. Buca macinda Erman ilk golde resmen burak topa vursun diye toptan kaciyo, ikinci golde de dusuyomus numarasiyla yere yatiyo dk 88. Erman Guracar TS ve BJKnin eski futbolcusu. Su ana kadar TSnin sike olayi gundeme gelmedi. Lutfen bu konuda yazi yazabilecek arkadas benle irtibata gecsin ( chasan.chasan@yahoo.com ). Ayrica Emrenin msg olayinin da ne kadar duzmece bi komplo oldugu da klasor 66'da.

  11. Akaliptos dedi ki...

    Beyler bu is iyice kokuyo, bu sabah Nevzat Sakar silahli saldiriya ugramis. Aziz Yildirim ve Fenerbahce bu cete isinin icine cekilmeye calisiliyo. Bu komplonun basindakiler cok yuksekte. TS'li yoneticileri bile vurdurtmaktan cekinmiyolar, herseyi kullaniyolar. Lutfen bu isin uzerine olun. Ayrica 66. klasorde Emre'ye msg komplosu kabak gibi ortada. Bu islerin icinde GOKCEK var, zaten Aziz nediyo "GOKCEK telefonlari dinletiyo"

  12. fishersad dedi ki...

    rene gallimard. uzakta ama fanatik bir taraftarım.
    40 yaşındayım. bu güne kadar işlerin nasıl kirli yürüdüğüne şahit oldum hep.

    tabi ki fenerbahçenin duruşu istisna.
    elbette bu istisna genel kurulda da devam etmelidir. kırıcı olduysam özür dilerim. hem şahsınızdan hem evet diyecek olan diğer genel kurul üyelerinden.

    akaliptos. abi klasöre felan gerek yok :) o maçı izledim! ilk gol peki eyvallah ta o ikinci gol. abi öyle gol olmaz. aykut hoca "futbolun mantığına ters şeyler" diyor ya. o gol işte! onu kastediyor.

    burak santrada umuta topu veriyor. umut gidiyor... umut gidiyor... kaleye doğru gidiyor...

    bucalı 6-7 topçu (pozisyon gereği pozisyonun içinde olan) umut nereye? diye sorsa zaten pozisyon felan yok. ön liberoların biri sağa biri sola, stoperlerin biri yere öteki uzaya...

    amatör kümede olmaz o gol.

  13. fishersad dedi ki...

    akaliptos acaba bu ek klasörleri kulüp inceletiyor mu? yada avukatlar? yani düzenli olarak bu işi yapan birileri var mı? yani severek yapanların dışında?

Yorum Gönder