Reisinin Direktörü: Bülent Uygun Tigin


bülent uygun

Sivassporun her daim medyatik mehmetçiği “Turkish Coffee” Bülent Uygun, ultra milliyetçi ve ne halta da yaradığı, neden söylendiği anlaşılmaz buyruklarına devam ediyor, tebligat no.1: “Lige verilen aranın nedeni yabancıların Christması rahat geçirmesidir. Bu uygulamanın tamamen karşısındayım ve saçma buluyorum. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzetiyorum.” [1]

Tek tek ele alıp esastan bir tartışmaya girmeden önce en azından usul kısmını geçmeye ihtiyacımız var, davamız baki kalsın, Bülent Uygun dilerse futbolcularına “christmas” tatili vermeme hakkına sahip mi? Turkish Coffee halleri ile futbolcularını noel, yılbaşı, paskalya, şükran günü, hamursuz hangi bayramı bulursa bu bayramlarda çift idman, bol şınavlı, teknik taktik çalışmalı bir antrenman programına oturtabilir mi? Evet. Bu hal ve şart altında Federasyonun vermiş olduğu aranın hangi sebeple tam karşısında “dini akideler” sebebiyle duruyor anlamak mümkün değil. Bulunduğu müslüman mahallesinde müslüman çocukları yerine “salyangoz” alırcasına aldığı “gayri müslimler” ve onlarla girdiği “Ben Balili’yi oğlum gibi severim, kol kanat gererim” diyalektindeki “hoşgörü” bahşişi paralelindeki uygulama neden rahatsız ediyor Uygun'u? Belki “hangi mahallede ne satılabilir obligasyonları ve direktifleri” konulu kara kitap nedensizce bu zamanda gelip medyaya fışkırıyorsa usulün ilk şartı “çevreye” bakmak olabilir, büyüklerimiz hep söylemiştir "iyi arkadaş" çok önemli.

Fotoğraf açık. Güler Kömürcü’nün “Ben seni salonda çok sevdim Sedat” diyerek dilimizin gelişmesine katkıda bulunduğu, Küçük Onur’un “Sahtekar dolandırıcı piç” güzellemelerine “babacığım” diye cevap verdiği [2], organize suç örgütü kurmak ve yönetmekten 14 yıl 5 ay hapis cezası alan Veli Paşasının, Abdullah Çatlı’nın, Kızıl Elmanın hiphopçu “Reis”i Sedat Peker ile Bülent Uygun yanyana.

Elbette paylaşılacak şeyleri var, emin olmamak mümkün değil kahve ile su gibiler, beraber “Turkish Coffee”ler. Hiç esasa girmeden bu güzel abi çevresi ile bu kalibreden farklı bir zihinsel çıktı beklemek mümkün mü yani?

Bülent Uygun da belki Güler Kömürcü gibi, belli o da abisini “sahada çok sevmiş”

Sedat Peker efektiymişçesine:
Allah razı olsun…

[1] http://www.taraf.com.tr/haber/24350.htm
[2] http://www.milliyet.com.tr/2005/06/05/guncel/agun.html


3 comments:

  1. oralardaniyivurur dedi ki...

    [1] için bir bulgu da benden, soralım bakalım Bülent Uyguna, onun bayramları ne zaman stabil bir tarihte yer almış? Devre arası tatillerinin değişeceğini pek düşünmemiş heralde.

  2. redevil dedi ki...

    bülent şov da şovenistlikte üstün varlık...

  3. Adsız dedi ki...

    calistigi kulubun baskani mecnun odyakmaz (sedat peker'in enistesi diye ayrica aciklama yapmaya gerek var mi?) iken sedat peker'le ayni karede gormemizden daha dogal ne olabilir ki?

Yorum Gönder