Iniesta mı Gelecek Yerine?


kaptan

UEFA’nın resmi internet sitesinde canlı chat’e katılan Brezilyalı çalıştırıcı “Bizimle kalmaya devam edecek misiniz?” şeklindeki soruya “Fenerbahçe’de kalmam benim için zor görünüyor. Şu ana kadarki gelişmeler istediğimiz gibi olmadı. Kontratımın bitmesine 15 gün kala yardımcılarım hakkında bazı sorunlar ortaya çıktı. Bunu yaşamak beni üzdü. Burada 2 sezon geçirdikten sonra bana daha fazla süre verileceğini düşünüyordum” yanıtını vererek yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Diğer taraftan, Fenerbahçe'nin durumunu anlamıyorum. Dört yıldır bu kulübün futbolcusuyum ve sadece dört defa sakatlandım ve hiçbiri de ciddi sakatlıklar değildi. Benim saha içinde ki çalışmam da her zaman iyiydi. Herkese saygı duyuyorum ve herkesin de bana saygı duyduğuna inanıyorum. Ama şuana kadar kulüple yaptığımız görüşmeler sonrasında bende bazı şüpheler uyandı ve bundan dolayı rahatsız oldum. Hele bir de bunca zaman Fenerbahçe forması giymiş ve kulüp için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış olmama rağmen hala bu şüpheleri gideremedim.
Déjà vu'yu hafıza ile ilişkilendiren bilimsel çevreler Fenerbahçe'yi incelemeli, kesin yanıtlara ulaşacaklardır. Zico olan biteni sözleşme yenilenmeyeceği kesinleşince açıklamıştı fakat Alex erkenden rest çekti. Alex bunu Fenerbahçe'de yapabilecek tek futbolcunun kendisi olduğunu biliyor. Van Hooijdonk'un ipini teknik direktörün isteğiyle çeken yönetim onu da devre arasında gönderememiş, taraftar onun yokluğuna alıştıktan sonra devre sonunda gönderilmişti. Zaten onun da yaşı 36'ya dayanmıştı ve Van Hooijdonk'un gönderilmesi büyük bir tepki yaratmamıştı. Alex'in en az iki yıl daha iyi oynayacağını tahmin edebiliyoruz. Kendisi de zaten "toplam dört kez sakatlandım ve uzun süreli değildi bunlar" diyerek bunu anlatmaya çalışıyor. Yani Alex diyor ki eğer sakat olduğum için veya anlaşmaya yanaşmadığım için gittiğim söylenirse bilin ki bu yalan... Geçen sene hocasının başına gelenlerden sonra cin gibi davranıyor Alex.

Alex'le neden anlaşılamıyor peki? Birincisi maddi konularda yaşanan anlaşmazlık olabilir. Bu çok olası çünkü Aziz Yıldırım'ın Aurelio ve Emre konularına açıklık getirirken kullandığı şu mantık, Alex'e Emre'nin aldığının yarısını önermiş ve bunu kabul etmesini bekliyordur. İkincisi Alex'in gönderilmesini hoca istiyor olabilir. Bu durumda tamamen onun istediği kadro kurulmayacaksa ve yine "benden petrol bulmamı beklemeyin" şeklinde şikayetlerde bulunacaksa, Aragones Alex'in gönderilmesi için bahane olarak kullanılıyor demektir. Son olarak da aylar önce komedi olsun diye yazdığım
Bir de aslında fikir olan ama aslında ben söylediğim için bence kesin doğru olan teorimi ekleyeyim. Aragones ve Guiza transferleri ve Zico'nun gönderilmesi, ardından Aurelio'nun maliyeti nedeniyle gitmesine göz yumulması Aziz Yıldırım'ın Brezilya ekolünden sıkıldığının ve belki de Arsenal-Fransa veya Liverpool-İspanya tarzında bir Fenerbahçe-İspanya ekolü yaratmak istediğinin göstergesi. Alex'in sözleşmesi sona erince ona da güle güle diyeceğiz. Roberto Carlos'a da güle güle deriz demek isterdim ama aethewulf Roberto Carlos konusunda çok hassas
paragrafı aslında şaka değil gerçeğin ta kendisi ve yönetim gerçekten Brezilyalıların takıma zarar verdiğini ve son üç senede kaybedilen iki şampiyonluğun sebebinin onlar olduğunu düşünüyor. Bu doğruysa Alex yerine oyuna giren Ali Bilgin'e bakıp üst üste gelecek şampiyonluklar için kadeh kaldırabiliriz.

Nobre teknik değildi, bencildi, çok para istiyordu, bir hafta sonra kovulacak hocası istemiyordu diye gönderildi, biz hâlâ forvet arıyoruz. Tuncay dağınık, savruktu ve gittiğinden beri onun yarısı kadar performans gösteren bir adam yok, onun yaptığı şeylerin daha yarısını bile yapmayan Arda Türkiye'nin en büyük oyuncusu ilan edildi. O hayallerinin peşinde gitti dedik. Aurelio manajer kavgası yüzünden gitti, önce o da hayalleri yüzünden gitmek istiyor diye düşündük, sonra bizzat başkandan duyduk ki mesele paraymış. 2020 gibi yerini doldurmayı düşünüyoruz. Şimdi Alex gidiyor. Bu sefer kendisi gitmek istiyor diyebilecek kimse yok çünkü o erkenden konuştu ve kalmak istiyorum dedi. Eğer mesele paraysa Emre, Guiza ve Kezman'a harcanan paralara bakıp utanmalı, açık çek uzatmalılar Alex'e. Mesele teknik bir meseleyse de Alex gittiğinde takım şu andakinden iyi olmazsa bir gün bile koltuklarında oturmamaları gerekiyor çünkü hata bir kere yapılır, beş kere yapılınca affedilmez.

Alex'i gönderme operasyonu Aragones'in isteğiyse ve onun istediği bir takım kurulacaksa Fenerbahçe'de devrim oluyor demektir. Fakat o bu konuda ısrarcı değilse ve bu yönetimin tavsiye ettiği bir kararsa kangren ilerlemiş ve geri dönüşü imkansız bir hâl almış demektir. Ayrıca bu mesele ikinci yarı bütün takımı olumsuz yönde etkileyecek, belki de şampiyonluğa mal olacak.


7 comments:

  1. oralardaniyivurur dedi ki...

    PVH, antuda açtığın topiği gördüm.
    Yedekler le ilgili. farklı oyuncuların çok süre alması, Aragones'in herkesi denemek istemesi ve sene başında çok sakatlık yaşamamıdan kaynaklanıyor. Ama yedek kulübemizin güçsüz oldugu gerçeğini değiştirmiyor. Savaş yapmıyorizki çok adam oynamış diye güçlü olalım. Mesela Alex giderse kim oynayacak..
    takımın en önemli adamının alternatifi yok.. sorun burda başlıyor

  2. PVH dedi ki...

    antudaki pvh ben degilim, antu'da uyeligim yok benim.

  3. Temur dedi ki...

    Tamam Arda iki senede göklere çıkardı da Tuncay'ın yaptıklarının yarısı demişsin. Tuncay'ın kalitesine ve hırsına laf söyleyen çarpılır ama Tuncay o kadar abartılacak ne yaptı acaba.

  4. Turgay Keskin dedi ki...

    Alex'in alternatifi olmayacak zaten o giderse. Fenerbahçe Alex'i gönderip yine onun tarzında bir adam alacaksa hiç bi anlamı olmaz bunun..

    Alex'in gitmesiyle beraber Fenerbahçe'nin oyun yapısı, sistemi değişecek. Eğer böyle olmayacaksa onu göndermenin bir anlamı da olmaz zaten..

    Bu arada gönderilmeli mi, o da ayrı bir tartışma konusu zaten..

  5. PVH dedi ki...

    Temur, Tuncay'in attigi gol sayisina ve yaptigi asist sayisina bakmak yeterli neler yaptigini anlamak icin. O gittiginden beri tek duzenli golcumuz Alex, bir de ona Samih katildi. Tuncay'in faydasinin sadece hirstan ibaret oldugunu dusunmek, verdigi katkilarin hepsini bir kalemde silmek oluyor.

  6. Temur dedi ki...

    PVH Fenerbahçe'ye katkısı tamam ama Arda ile kıyas farklı bir mecra. İkisi de sol kanat oynadılar Türkiye'de ama Tuncay bir forvet oyuncusu ve sistem gereği tam bir kanat değildi. Demek istediğim ikisi faydalalrı ve mevkileri açısından farklı oyuncular. Örneğin Ronaldinho'da kanat oynuyor Giggsde ama bir gerçektne kanat diğeri sağlam bir forvet.

  7. oralardaniyivurur dedi ki...

    Hadi ya, kusura bakma gerçekten. Antu'da üyeliğim olsa özel mesaj atıp sorardım. zaten öyle saçma bir topiği sen açmazdın. Kusura bakmazsın umarım tekrar.

    Tuncay için ise, iyi tamam Tuncay gol atıp asisst yapıyordu da, onun yüzünden kaybettiğimiz bir Türkiye Kupası finali var, çok top kaybediyordu bizim yarı sahamızda çalım atmaya çalışmasından.

    Ne zaman ki, forvetten bozma kanatlarımız olmaz, ne zamanki basan bir orta sahamız olur
    o zaman önümüz açıktır.

Yorum Gönder