Nasıl Başladı?


Direniş / Resistance - Fragman - from onur kafkas on Vimeo.


Hatırlayın, unutmayın.

Koruma kurullarının kararları çiğnendi, Bakanlığa bağlı Yüksek Kurul, Tayyip Erdoğan "reddi reddeceğiz" dedikten sonra 2 Nolu Koruma Kurulu'nun kararını iptal etti. Projeye onay Ankara'dan geldi. Bir gün İstanbul'daki Gezi Parkı'nı yıkmak için dozerler gönderildi. Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesince tanınan barışçıl gösteri yapma hakkını kullanan insanlara saldırıldı. Sabaha karşı 5'te park basıldı, çadırlar yakıldı. Taksim meydanına ve ara sokaklara polis 36 saat biber gazı attı. Bu şiddetin sahipleri ve insan özgürlüğünü yok eden bu rejim düzelene kadar özgürlüğe sahip çıkmak bizim elimizde.

1 comments:

  1. okey oyna dedi ki...

    Bu kısa direniş belgeselinden sonra;
    Bugün Fenerbahçe ve Beşiktaş için G. UEFA tarafından açıklanan tedbir kararlarının yada avrupa kupalarından men etme kararının dünkü taraftar gruplarının gezi parkına verdiği desteğin hemen ertesine gelmesi ne kadar enterasan değilmi ?????


    Nereden çıktı bu kararlar durup dururken, anlamak yada anlamaya çalışmak bile mümkün değil.Nasıl bir düzenin, nasıl bir mücadelenin içindeyiz biz.Nasıl ve nereye kadar mücadele edeceğiz ?

    Stand-by düğmesi tekrar ON oldu sanırım...

Yorum Gönder