"Aklımızı Kaybettik, Hükümsüzdür."



Bu dakikadan sonra "Ülke olarak hukuk konusunda hiç bir şey bilmediğinize kanaat getirip, size böye bir vaka çalışması hazırladık." deseler hiç şaşırmayacağım. Toplu olarak akıl tutulması yaşayanların, akıl tutulması konusunda ısrar edenlerin, zorlayarak akılsız olduklarına kanaat getirmeme az kaldı!

Bundan bir süre önce, şampiyonluk yarışına hangi takımla girmek istersin deseler çok da fark etmeyeceği görüşünde iken, sırf beyanat sahiplerinin zeka seviyesi yüzünden artık Trabzonspor'u bu listeye almayacağım aşikar!

Ne üzerine konuştuğum hakkında bilgi sahibi olmayanlar için buyrun link.

İçeriğinden birazını buraya taşımak istiyorum. Web sitesine koyup da daha sonradan bunu yayından kaldırma çok popüler bu ara!

1 - "Ülkemiz gündemi şike operasyonuyla çalkalanmaktadır. Bu süreçte camiamızın suskunluğu olayın adli sürecine girmesi ve yargıya olan güven duygumuzdan kaynaklanmaktadır. Ancak yaşanan bazı gelişmeler üzerine Divan Başkanlık Kurulu olarak söz konusu açıklamanın yapılması için bir zorunluluk hissettik."

2 - Belirtilen süreç 2010 – 2011 Spor-Toto liginin ikinci yarısını kapsamaktadır. Bu süreçte Trabzonspor’un elde ettiği başarı ölçüsü bellidir. Bu rakam da 40 puandır. Trabzonspor’un ilk yarıda elde etti puan ise 42’dir. Sonuçta bu ekip 82 puan toplayarak averajla ligi ikinci sırada bitirmiştir.

Bu 82 puanın içerisinde hiç kimse lekeli bir puanın varlığını herhangi bir belgeye dayalı olarak gösterememektedir. Herkes Trabzonspor’un bu puanları emeğiyle kazandığına hem fikirdir!

3 - 53 sezonluk birinci lig tarihinde hiçbir takımın, özellikle ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet aldığı görülmüş bir olay değildir.

Tartışılması gereken asıl konu budur!

Kimse, bu takımın yaptıklarına eş aramaya kalkışmasın. Görünen o ki bir takım medya yorumcuları olayı böyle bir eşlemeye taşımak için özel çaba sarf etmektedirler.

Açıklamayı yapan taraf Divan Başkanlık Kurulu. Yani Trabzonspor'u temsil eden resmi bir makam. Açıklamanın yapıldığı yer Trabzonspor resmi web sitesi.

Bu kafaya ulaşmayı nasıl başardılar, düşünmeye çalışıyorum fakat yeryüzünde böyle bir maddenin bulunduğuna inanamıyorum! Hukuk sürecine güven duyup, "17 maçta 16 galibiyet almak görülmemiştir." diye beyanat verme kabiliyeti Trabzonspor camiasının resmi bir makamının aklının yerine olmadığının kanıtıdır.

Trabzonspor'un ilk ve ikinci yarılarda eşit puan alması şike yapmadığı konusuna kafi midir! Bu nasıl bir izah yöntemidir. Trabzonspor'un suçsuz olduğunu, rakip takımı "şikeci" dye itham ederek mi kuvvetlendirmeye çalışıyorsunuz.

Hukuk süreci devam eden bir ortamda, henüz bir belge yokken nasıl böyle akla hayale sığmayacak çıkarımlarda bulunuyorsunuz.

Fenerbahçe'nin kazandığı şampiyonluğun "şike" yoluyla olduğunu hangi belgelerle gördünüz, inandınız da sizin kazandığınız 82 puanın şikesiz olduğunu savunuyorsunuz.

"Kimse, bu takımın yaptıklarına eş aramaya kalkışmasın." Ne zamandan beri, Trabzonspor camiası, Fenerbahçe için "bu takım" ibaresini kullanmaya başladı. Ne zamandan beri, bizim yaptıklarımız kanıtlandı ve muhakeme süreci bitip kararlar verildi!

Nüktedan bir başkanınız vardı. Kendisi ara sıra saçmalıyordu. Onun yaptıklarını ciddiye almayalım peki... Komple camia olarak sıcaklardan dolayı hasar gören organlarınız olduğunu mu ispatlamaya çalışıyorsunuz.

Bilelim de ona göre sizi yargılayalım!


26 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Ligin son 29 haftasında 1 kez kaybeden Ts şike yapmıyor ama 17'de 16 kez kazanan Fb şike yapıyor üstelik kazandığı maçlar arasında Gs, Bjk deplasmanı ile içeride Ts, Kayseri, Antep maçları var. Şaka gibi adamlar..

  2. gumgumok dedi ki...

    Bunların ciddiye alınacak bir tarafı kalmadı. Gerçekten de ya çok üzüm yiyorlar ya da akıllarını kaybetmişler

  3. emin dedi ki...

    Akıl tutulması herhalde...

    Trabzonspor resmi bir açıklamayla 18 maçta 17 galibiyeti şaibeli bulmuş...
    1. Bu maçlardan bir tanesini kendileri oynadılar, ben bu maçı izledim. Kaleyi bulan tek bir şut atmadılar...
    2. Trabzonspor 2 kardeş takımdan (bildiniz siz onları) son 10 yılda topladığı puan 41. Yani sezon başına 4,1 ... bu yıl?

    doğru tahmin ettiniz.. 12 ... yazıyla ON İKİ

  4. emin dedi ki...

    bir diğer husus... Fenerbahçe ile yarışmadığı 3 yıl dışında Trabzonspor yılda 60 puan ortalamasının çok çok altında kalıyor...

    Fenerbahçe ile yarışırken örneğin iki defa 80 li puanlar görebiliyor...

    şaibe değildir ama ilginç geliyor değil mi?
    :)

  5. Simone dedi ki...

    Yahu kaale alınmayacak, adamlar bunlar. Şampiyonluğu kaybedince kendini asan çocuğu, psikolojisi bozulmuş bir insan evladı olarak görmeyip, biz nerde yanlış yapıyoruz fanatizmi nasıl abarttık holigan haline geldik diyeceklerine,çocuğu ve yaptığı ahreketi yüceltip kahraman haline getiriyorlar. Klinik vaka yani %99' u holigan. Şu anda malum hükümetten, örtülü ödenekten paracıkları kapıp siyasi desteğide arkalarına aldıkalrı için sesleri çok çıkıyor tabi.
    Kaale almamalıyız bence "bu malum camiayı" papazın çayırında post olacak kadar değerli veya önemli değiller çünkü.

  6. Zamane Delisi dedi ki...

    Etraflıca toparlanmış gayet güzel bir yazı olmuş. "Akılsız dostum olacağına akıllı düşmanım olsun." atasözü, işte tam da bu kafaların yaptıkları, söyledikleri ve hayata bakışlarıyla ortaya çıkmış bir söz olsa gerek. Yani demem o ki akılsız adamla tartışmaya girmek aynı akılsızlığa ortak olmaktan öteye geçmeyecektir.

    Yalnız benim algılamamda mı bir sıkıntı var yoksa ben mi çok iyi niyetle bakıyorum bilemedim. Çünkü oradaki 'bu takım' ibaresi, sanki Trabzonspor'u tamlayan bir işaret zamiri gibi geldi bana. Yani Trabzon'un ortaya bir başarı koyduğu gösterilerek bu takım başarılıdır ve bu başarısını anasının ak sütü gibi helal yollardan kazanmıştır alt metni taşıyor gibi geldi bana.

    Tabii bu durumda yine bir sakatlık var. Bu takım başarılı ve anasının ak sütü gibi başarılıyken diğer takım benzer başarıya illegal yöntemlerle ulaştı ikisini birbirine 'eş tutmayın' alt metni taşıyor.

    Neresinden tutarsan tut Divan Kurulu, göbeğini kaşırken hobi olsun diye yazmış sanki bu açıklamayı. Yoksa mümkün değil bir metnin kendi içerisinde bu denli çelişmesi.

    Eğer ki, gerçekten bu takım ibaresi Fenerbahçe'yi işaret eden bir zamirse karadenizlilerin ağzıyla şunu söylemek istiyorum: Madem hukuka güveniyorsun, o zaman afkurma.

  7. Tufan dedi ki...

    Benim şahsi kanaatim bu camianın bu fikirlere günün öğle saatlerinden sonra kapılmış olduklarıdır. Eğer son haftalarda cereyan eden olayları sabah saatlerinde düşünseler böyle saçmalamazlar.tonischumacher.blogspot.com.
    not: 12numara.org da iştirakçi olabilirmiyiz ? Bu konuda beni bilgilendirirsen sevinirim.

  8. DenizEr dedi ki...

    o zaman ilk yari 9 puan geriye dusen ligi biraksin. ne guzel bir akil sahibi bu insanlar ya...

  9. Zamane Delisi dedi ki...

    Sadri Şener, Mehmet Berk'e şöyle bir teklifte bulunsun Trabzonspor Divan'ının yaptığı açıklamaya tüy diker: Bundan sonra şike iddiası istatistiksel veri ile kanıtlansın.

    Du bakayım güzel oldu be!.. Teyallam

  10. DenizEr dedi ki...

    @zamane aslinda su anki durumdan daha mantikli olabilir, en azindan matematige dayanan bi metot. aci ama gercek...

  11. AKIN KAZAKCI dedi ki...

    Su trabzon su guzel ulkeden ayrilsa, Gurcistana, Azerbaycana filan katilsa...ulkedeki IQ ortalamasi artar.

  12. nonameyesname dedi ki...

    arkadaşlar soruşturmanın sonucundan bağımsız olarak bu insanların yaptığı açıklama kaale alınmalıdır. hem de çok güçlü bir şekide kaale alınmalıdır. bu başından sonuna kadar suç unsuru içeren bir açıklama. yargı süreci devam ederken direk suçlu işaret eden bir dil kullanarak yazılmış. ellerinde somut hiç bir şey olmamasına rağmen yargılanan tarafı suçlu ilan etmiş. kendi temizliğini anlatmak için politikacıların da sürekli kullandığı mide bulandırıcı 'bizim şanlı tarihimiz' geyiğinden başka birşeye ihtiyaç duymamış. eğer yargı şu an futbolda yapılan manipülasyonların önünü kesmek iddiası içindeyse bu duruma müdahale etmek zorunda. zira şu an manipüle edilmeye çalışılan ta kendisi.

  13. cem ağrak dedi ki...

    başkanın esprili tavrı halen devam ediyor. herşeyi o şekilde çözeceğini zannediyor. bir ilkokul öğrencisi bile bundan iyi bir açıklama hazırlardı.
    şam şeytanlığı yapıyorlar. Faik reis in dediği b..ktan çıkma kirli kaçık tan farkları yok

  14. Unknown dedi ki...

    Bende Merak ettim, Burak yilmaz hayati boyunca bir sezon da 5 tane gol
    atmasis ti bu sezona kadar bu sezon da 19 gol atti. Acaba kendisi
    dunyaca iyi bir golcumuydu, de biz bilmiyorduk, veya defans oyunculari oun guzel gozlerine kanip sen gel gec mi dediler. Bunu bir TS yonetimi aciklasa dunki yazdiklari yazi mantigiyla bizde ogrenmis oluruz.

  15. Cengiz dedi ki...

    Laf ola beri gele beyanat verme üstadı oldu TS. Bu iş nasreddin hocanın kazan doğurdu hikayesine döndü. Sen nerdeyse aynı kadroyla bir sezon önce 60 puan alamazken bir sonraki sezon 82 puan alabileceğine inanıyorsun da ilk yarı 33 puan almış bir takım transfer yapmadan ikinci yarı 49 puan almasına inanamıyorsun.

    Asıl meselenin ne olduğunu ben söyliyim:
    Bu ülkede hükümetin bir bakanının kendi ağzından eskiden başkanı olduğu "o takıma" (Bakın Trabzon şehrine değil) 27 milyon lira akıttığını beyan etmesi, puan puana giden şampiyonluk yarışındaki en zor maçlarından biri olan G.Antep maçı oncesi aynı bakanın bizzat G.Antep'e stat sözü vermesi, "o takım"ın şampiyonluğunu isteyen ve aynı zamanda "o takım"la maçı olan kulübün onursal(!) başkanı olan bakanlardır asıl mesele. Daha çok mesele var...

  16. S3 dedi ki...

    Yorumlar çok acımasız. 17 maçta alınan 16 galibiyet normal yani. Ortada bu kadar iddia olmasa, Fenerbahçe kulübünün başkanı da hapise girmese yine bir şey denemez ama ortada bu kadar "şaibe" varken sanki hiçbirşey yokmuş gibi yorumlar yapılmasını da ben "akıl tutulması" olarak yorumluyorum. Aziz Yıldırım aslında bir melektir. Fenerbahçe Cumhuriyeti düşmanları tarafından çekilemediği için içeri alınmıştır. Aslında Aziz Yıldırım kırmızı ışıkta geçtiği için içerdedir. Olayın şikeyle bir ilgisi yoktur. "Fanatizm" gözlüklerini bırakıp öyle yorum yapalım beyler. Böylece ülke futbolu kazanır. Diğer türlü sonu gelmeyen mantıksız atışmalar içerisinde buluruz kendimizi. "Suçu ispatlanana kadar" laflarını da bir yere bırakalım. "Geçen sezon şike yoktur." diyebilenler varsa bir şey diyemem. Son 50 yılda ligimizde BAL GİBİ şike olmuş olduğu gibi geçen sezonda vardı. ha geçen sezon kabak Fenerbahçe'nin başına patlayacak gibi duruyor o başka. Kendimizi kandırmayalım. Mantıklı olalım. Bizler "renk aşkı", "büyük camia", "taraftarlık", vs... teraneleriyle kendimizi kandırırken alin oğlu paraları cebellezi ediyor. Hem de renk aşkı falan düşünmeden.
    Görünen o ki; geçen sezon Fenerbahçe de şike yapmış, Trabzonspor da, Beşiktaş da. Galatasaray'ın adının geçmemesini ben geçen seozn herhangi bir iddiası olmamasına bağlıyorum. Bu üç takım da küme düşürülmelidir ama sanırım dediğim gibi kabak Fenerbahçe'nin başına patlayacak.
    Bırakalım fanatikliği. Objektif olalım. Mantıklı olalım.

  17. Okulacik dedi ki...

    tamerbaglantamer bağlan
    Trabzonspor şampiyon olduğu 1978-79 sezonunda, üst üste 25 maç hiç yenilmemiş


    tamerbaglantamer bağlan
    Trabzonspor şampiyon olduğu 1979-80 sezonunda, üst üste 15 maç kaybetmemiş


    tamerbaglantamer bağlan
    Trabzonspor, son şampiyonluğunda, yani 1983-84 sezonunda, üst üste 28 maç kaybetmemiş


    tamerbaglantamer bağlan
    Trabzonspor, geride bıraktığımız sezonun son 15 haftasında, 13 galibiyet, 2 beraberlik almış


    tamerbaglantamer bağlan
    Beşiktaş, 7 Nisan 1991'den, 29 Aralık 1992'ye kadar, ligde üst üste 48 maç hiç yenilmemiş

  18. serpil dedi ki...

    bu camianın eğitimlisi de aynı zihniyette eğitimsizi de.. durumun vehametini varın siz düşünün..

  19. A . A dedi ki...

    şubat ayından beri artarak devam eden bir küfretme isteği oluştu bende Trabzonspor'a karşı..

    oysa kişisel olarak, kazım koyuncu ve çok sevdiğim ve kaybettiğim yakınlarım gibi figürler nedeniyle inanılmaz sempati duyduğum bir takımken şu anda daha fazla küfretmek istediğim bir şey yok.

    uzun uzun küfretmek istiyorum. bu açıklamaları yapabilmek öncelikle ahlaktan yoksun olmayı gerektirir ki bunu anlayabilirim.

    bu kadar kendilerine yatan takımın olduğu bir ligde bile, fenerbahçe'ye, yine şampiyonluğu kaybetmek üstelik bu kez çok da inanmışken, ahlaktan yoksun hale getirebilir insanları, çirkinleştirebilir. bunu anlayabilirim.

    çünkü hayalkırıklığının, isyanı ve inkarı beraberinde getirdiğini defalarca görmüşümdür. anlarım.

    ama izandan ve akıldan yoksun olmak ya da iyimser bir tahminle uzaklaşmak işte bu dayanılmaz oluyor.

    burada denildiği gibi, hulusi kentmen olarak başladığınız rüyanızın sonunda iyimser bir tahminle kaybettiğiniz değerleriniz ya da günyüzüne çıkan yüzünüz öyle çirkin ki...

    ahlaktan uzak, akıldan ırak ve çirkin..

  20. fenerlihüseyin dedi ki...

    Her iki devrede iki takım arasında oluşan puan farkı 9 . ilk yarı ts 2. yarı Fenerbahçe lehine .
    Başka bir önemsiz (!) ayrıntı da iki takım arasında oynanan maçları ilk yarı ts'nin , 2. yarı Fenerbahçe'nin kazanmış olması .
    Her iki maç da tam tersi sonuçlanmış olsa yani ilk yarı Fenerbahçe 2. yarı Ts kazanmış olsa , iki takım arasındaki puan farkı 3 oluyor.
    Anlatabildim mi bilmem ...
    tsclub açıklamasını yaparken bunu düşündü mü acaba ? Hiç sanmıyorum .

  21. 17 - Pierre van Hooijdonk dedi ki...

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/serkanozen/h/20110720/ya_ihbar_et_ya_da_sus_.html

  22. MustafaS dedi ki...

    @magawla : Aziz Yıldırım'ın melek olduğunu kimse söylemiyor ama şeytan olduğunu siz nerden çıkarıyorsunuz? Aziz Yıldırım rakip taraftarlarca sevilmeyen bir figür o zaman kesin şike yapmıştır öyle mi? Aziz Yıldırım dünyanın en kötü adamı olsa bile (ki değil) isnat ettiğin suçları ispat etmeden nasıl suçlu ilan edebiliyorsun?

    Objektif olma ayakları adı altında alenen "Aziz yapmıştır işte savunmayın" demeye getiriyorsun. O zaman ispat edin kardeşim. Linç etmeyin! Adama savunma hakkı verin. ADİL BİR YARGILAMA İSTİYORUZ taraftar olarak fazlasını değil! Adil şekilde yargılayın, suçluysak cezamızı çekeriz, Aziz Yıldırım'ı da sileriz. Ama ilk günden "şike yaptı, örgüt kurdu, bu adam suçlu" demek nedir yahu? Nerden biliyorsun? Delil dediğin şeyler madem bu kadar güçlü savcı niye baskı altında İbrahim Akına'a itiraf imzalatmaya kalkıyor? Nerde kimsenin sesini çıkaramayacağı deliller? Bond çanta ve Fenerium poşeti resmi çekip buna delil mi diyorsunuz? Ülkede bond çanta ve Fenerium poşetleri yasaklansın. Olur ya resim falan çekilir, içinde kimbilir ne vardır?

    Ligde şike zaten var demişsin. Bizde biliyoruz şike olduğunu. Geçmişte yaptık mı bilmiyorum ama bu sene yapmadık arkadaş. Kalp krizi geçiriyorduk Antep Maçında, Buca Maçında, son Sivas Maçında! Rakip taraftarlar Sivas Maçından sonra dalga geçiyordu "Olum 5 dk daha olsa gidiyordunuz zor yırttınız" diye! Kimse şike falan demedi! G.tü zor kurtardınız diye dalga geçiyorlardı hatta! Bu mu şike! Böyle şike yaptıksak helal olsun. Hollywood a falan transfer olalım. Bu kadar heyecanlı bir şike görmedim zira!!!

    Şike falan demeden önce TS maçı öncesi rakip takımlara verilen "stat sözlerini" konuşalım. Aynı rakip takımlara devlet bakanlarının ziyareti sırasında "Gönlümden TS nin şampiyon olması geçiyor" sözlerini konuşalım! Bu TS nin rakibine baskı kurmak değil midir? Bu siyasetin futbola karışması değil midir?

    Darağacını kur, boynumuza geçir, savunma yapmamıza izin verme, konuşturma sonra de ki "İtiraf et de seni asalım" Yok yaaa!

  23. FBlackmamba dedi ki...

    Büyükelçiliği'nin Washington'a gönderdiği rapor var. Telekulağa, gizli kameraya filan gerek yok, şakır şakır yayınlandı... “AKP'nin belediye seçimini kazanmak
    için, Trabzonspor'a örtülü ödenekten
    para gönderdiği”
    iddia ediliyordu. Bunuda manşetten versinler şerefli basın mensupları.

  24. S3 dedi ki...

    @MustafaS: ""Aziz Yıldırım'ın melek olduğunu kimse söylemiyor ama şeytan olduğunu siz nerden çıkarıyorsunuz?"" Aziz Yıldırım'a "şeytan" dediğimi hatırlamıyorum. Ama sizler gibi fanatizm gözlüğünü bırakAmayan taraftarlar tarafından "melek" ilan edilmiştir.

    ""Aziz Yıldırım rakip taraftarlarca sevilmeyen bir figür o zaman kesin şike yapmıştır öyle mi?"" Böyle bir şey dediğimi de hatırlamıyorum. Ortada şunlar var: Bir sürü garip telefon görüşmeleri, tam da maçlardan önce enteresan kişilerin beraber yemek yemeleri, bazı fotoğraf kareleri, vs... Bunlara "normal" demek pek de normal düşünülmediğinin göstergesi bana göre.

    ""Aziz Yıldırım dünyanın en kötü adamı olsa bile (ki değil) isnat ettiğin suçları ispat etmeden nasıl suçlu ilan edebiliyorsun?"" Suçluyu ben değil mahkeme ilan edecek. Ama ortada dönen "çok ilginç" olayları da gözden kaçırmayın. Sonuçta da Aziz Yıldırım şu an "içerde". Olmuş, bitmiş olayları normal karşılıyorsanız önce aynada kendinize bakın.

    ""Objektif olma ayakları adı altında alenen "Aziz yapmıştır işte savunmayın" demeye getiriyorsun."" Benim demek istediğim şu: Ligde şike her zaman vardı. Şu durumda Aziz Yıldırım yapmış gibi görünüyor. Trabzonspor da yapmış. Daha doğrusu yeltenmiş. Takım kabule tse yapacakmış. Ben buna da bir şey demiyorum. Trabzonspor'u ya da başkanını savunmuyorum. Yani sizin gibi yapmıyorum. Son kararı hakim verecek olsa da bence şike bal gibi de yapılmıştır. Bu konuda ligde masum takım da "yok" denecek kadar azdır.

    ""O zaman ispat edin kardeşim. Linç etmeyin! Adama savunma hakkı verin. ADİL BİR YARGILAMA İSTİYORUZ taraftar olarak fazlasını değil! Adil şekilde yargılayın, suçluysak cezamızı çekeriz, Aziz Yıldırım'ı da sileriz."" Bunlar duymak istediğimiz cümleler. Ama sadece senin yazında gördüm bu tür ifadeleri. Başkaca bir yerde rastlamadım.

    "Ligde şike zaten var demişsin. Bizde biliyoruz şike olduğunu. Geçmişte yaptık mı bilmiyorum ama bu sene yapmadık arkadaş. Kalp krizi geçiriyorduk Antep Maçında, Buca Maçında, son Sivas Maçında! Rakip taraftarlar Sivas Maçından sonra dalga geçiyordu "Olum 5 dk daha olsa gidiyordunuz zor yırttınız" diye! Kimse şike falan demedi! G.tü zor kurtardınız diye dalga geçiyorlardı hatta! Bu mu şike! Böyle şike yaptıksak helal olsun. Hollywood a falan transfer olalım."" Gençlerbirliği:1 Trabzonspor:2 maçında da Trabzonspor'un şike yaptığı söyleniyor ki o maçta Trabzonspor son saniye golüyle maçı kazanmış. Maçları zorla kazanmış olmak şike olmadığını göstermez. Madem öyle şike olmadığını sen nereden çıkarıyorsun?

    Türkiye'deki futbol görünümlü sektörde kimse masum değil. O yüzden "fanatizm" gözlüklerini bir kenara koyarak yorum yapalım. Bu konudaki uzun yorumlarını okumak isteyenlere linkini vereyim ki "taraflı bir fanatik" olmadığım görülsün:
    http://maksatsporolsun.blogspot.com/2011/07/sike-ve-ulkem-insanna-dair.html

  25. S3 dedi ki...

    Yapılan yorumların "Trabzonspor" hakkında değil de "Trabzon" hakkında olmasını oldukça iğrenç buluyorum. Fanatizm gözlükleri, kişiye akıl tutulması yaşatarak bu iki kavramın birbirinden ayırt edilememesine sebep oluyor. Yaptığınız yorumlarda bu iki kavramın birbirinden farklı şeyler olduğunun farkında olun. Kimse, kimsenin memleketine bu lanet futbol fanatizmi yüzünden küfür etme hakkını kendisinde görmesin. "Trabzon"lu olup da Fenerbahçe'yi tutan insanlar da var. Dikkatli olun.
    Millet paraları cukka götürsün bunun tasası da sana-bana düşsün. Akıllı olun beyler. mantıklı işler değil bunlar. Bir de bu b.ktan mevzu için ülkede ek düşmanlıklar yaratmayalım. Zaten yeteri kadar düşmanız birbirimize.
    Bir de olaya siyasi boyuttan bakılarak yapılan yorumlar var. Bunların yerinin de bu forum olmadığını düşünüyorum.
    Son olarak: Şike davasını Zekeriya Öz başlatmış. Hadi bakalım, hodri meydan. Bir erkek evladı da kendisi aleyhinde bir şeyler yazsın. Madem her şey düzmeceden ibaret. (Sıkar biraz.)

  26. S3 dedi ki...

    @serpil
    "bu camianın eğitimlisi de aynı zihniyette eğitimsizi de.. durumun vehametini varın siz düşünün." Bu yorumların haddini aşan terbiyesizce yorumlar. Haddini bilmeni tavsiye ederim. Yazacağın şeyler varsa kimseye hakaret etmeden yaz. Aklını başına almanı tavsiye ediyorum sana. Normalde buna karşı söylenecek çok şey var ama ben senin seviyene düşecek değilim.

Yorum Gönder