Bakalım Kaç Desibel Olacak?


kralex

Uğur Vardan, en iyi 5 futbol filmini ntvmsnbc için sıralarken, cümlelerine şöyle başlıyordu;

"Futbolun aslında sinemaya çok da ihtiyacı yok. Dramatik unsurları var, kendine ait hikayeleri var. Baştan çok iyi başlayabilir, kötü bitebilir. Kötü başlayıp iyi de bitebilir..."

Başlangıç olarak ne alalım? İstatistik alalım. Mini etek hikayesine yer yok heyecanlanmayın. Bugünkü maç öncesi Fenerbahçe - Beşiktaş rekabeti şu şekildeymiş;

Oynanan 327 maçta Fenerbahçe'nin 122, Bjk'nin ise 120 galibiyet aldığı,
Ligde oynanan 106 Maçta fenerbahçe'nin 38, Bjk'nin ise 35 galibiyet aldığı,
Atılan gollerde de 442'ye 413 Fenerbahçe üstünlüğü olan bir rekabettir bu.

Ligde oynanan son maçlara göz atalım;

2001-2002 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 1 – 2
beşiktaş – fenerbahçe: 0 – 2

2002-2003 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 0 – 1
beşiktaş – fenerbahçe: 2 – 0

2003-2004 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 2 – 2
beşiktaş – fenerbahçe: 1 – 3

2004-2005 sezonu:
beşiktaş – fenerbahçe: 2 – 1
fenerbahçe – beşiktaş: 3 – 4

2005-2006 sezonu:
beşiktaş – fenerbahçe: 1 – 2
fenerbahçe – beşiktaş: 2 – 2

2006-2007 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 0 – 0
beşiktaş – fenerbahçe: 0 – 1

2007-2008 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 2 – 1
beşiktaş – fenerbahçe: 1 – 2

2008-2009 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 2 – 1
beşiktaş – fenerbahçe: 1 – 2

2009-2010
beşiktaş – fenerbahçe: 3 - 0
fenerbahçe – beşiktaş: 1 - 0

2010-2011 sezonu:
fenerbahçe – beşiktaş: 1 - 1
beşiktaş - fenerbahçe: 2 - 4

Koyu renkli olanlar İnönü'den galibiyet çıkardıklarımız. Şimdilik bu kadar veri yeterli. İsteyen istediği şekilde yorumlar bu rakamları. Başlangıçtan sonra ara sıcaklara geçelim mi? Bence geçelim.

Maçı Beşiktaş'ta izledim. Doğal olarak azınlık sayılabilecek kalabalıktaydık. 5. dakikada öne geçen taraf, 30. dakikaya kadar çok iyi oynayan ekip Fenerbahçe iken Beşiktaşlı arkadaşlarımıza göre hakem tarafından desteklenen, lig yarışı kopmasın diye maç hediye edilen ekip Fenerbahçe idi.

2-1 olduktan sonra unutulan hakemler, takımına ihanet eden Ferrari ile birlikte yeniden yad edildi. Lugano'nun çirkefliği, Aziz Yıldırım'ın "r" harfleri, sahaya atılan yabancı maddeler, "elimizden çaldılar maçı" geyikleri hep bilindik enstanteneler.

Ufak bir topluluktan yaptığım çıkarımlar şimdiki adı sosyal medya olan ama 10 yıldır internet diye adlandırdığımız mecrada da farklı değil. Sözlük dersin, blog dersin, forum dersin hep aynı klavye vuruşları...

Kendi oyuncusunun ihanetine toz kondurmadan, lige havlu atmış, avrupaya havlu atmış hedefsiz bir kulübün taraftarı olarak anlıyorum, sinirlisin. Kendi sahanda oley çektirdin. Kendi sahanda 4 yedin. Yıllardır İnönü'de Fenerbahçe'ye karşı galibiyeti nadiren görüyorsun. Ama Beşiktaşlı arkadaşım bu hakeme, federasyona, Aziz Yıldırım'a isyanın sence de artık sınır çizgisini çoktan aşmadı mı? Maç öncesi ligde toplam 21 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik alan takımın var iken "Bu lige 2 beden fazlayız." demek sence de mantık sınırlarını zorlamıyor mu?

"Şeref'iniz ile oynayın, Hakkı'nız ile kazanın." demiyor muydunuz? Hafta içindeki sert kelimelerle süslü basın toplantınızı, federasyon ve hakemleri birer birer suçlu ilan eden açıklamalarınızı merakla olmasa da keyifle bekliyorum.

Uğur Vardan ile başladık onunla bitirelim. (Pek tabi bundan sonraki cümleler ona ait değil!) Beşiktaş'ın aleyhinde bir duruma ihtiyacı yok. Kendilerine ait hikayeleri, dramları ve isyanları var. İşin acı tarafı bu hikayelere gerçekten inanıp, bu dramların üzerinden "Sevinmek için sevmedik" başlıklı romantik komedi filmi çekmeleridir.

Hakemin yardımı olmadan hakkımızla yendiğimiz bir derbiyi geride bırakırken, yıllardır devam eden ve artık bazılarının bilinçaltına işleyen bu muhabbetleri de geride bırakmak istiyorum.

Bizim için çok iyi başlayan, bir ara gitti denilen sonrasında geri gelen şahane bir maçtı. Emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkürler...


17 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    İnönü Fenerbahçe için bir Cennet .

  2. AiiP dedi ki...

    . ( nokta )

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Kötü oynadık ama şahane KOYDUK!

    Bjk lilerden çok ses çıkması normal önünüzdeki masaya 4 kere vurun ses çıkar. Bana da 3 gün arayla 4 kez koysalar bende feryat figan bağırırdım. Acılı insanların söylemleri ciddiye alınmaz:D

  4. FenerMANIA dedi ki...

    Ne diyelim o halde..
    Besiktas seninle olmeye geldik..GULMEKTEN.!!

  5. jbck dedi ki...

    Hafta içi oynanan maçtan sonra hala hakem, federasyon, Aziz Yıldırım diyebilmeleri ayrı bir komedi. Çakır efendi Ekrem'i gözünün önünde olmasına rağmen ikinci sarıdan atamadı, Lugano'yu ceza sahasında yaka paça yere indirdi Ferrari penaltıyı veremedi hala hakemden şikayet ediyorlar. Kendilerinin vesikalı çalışma sezonu başlamıştır resmen. Nereden nereye, kupa senin şampiyonluk benim gitti tek çare kupa kaldı.

  6. mcD dedi ki...

    şerefsiz galibiyet yerine şerefli mağlubiyet aldık diyen beşiktaşlı var hala :) ben mi tarih öncesi devirlerden arkadaşlara sahibim yoksa hala böyle mi beşiktaşlılar hakikaten?

  7. SA dedi ki...

    BJK iyiye gidiyor ama 3 gün önce 1-4 bugün 2-4!

  8. özgün dedi ki...

    dört dörtlük bir takım bu beşiktaş...

    o değil de alex 2007'de 17 golle gol kralı olmuşken bu sezon, ligin bitimine 12 hafta kala 16 gole ulaştı.

  9. gurkan dedi ki...

    su maci seyredince alex'e yaptigim elestirileri bir kez daha dusunmek zorunda kaliyorum. aslinda belki de problem alex'den ziyade onunla oynayanlarin oyun zekasinin,teknik becerisinin cok cok dusuk olmasi ne yazik ki.
    ve de asil kotusu bana su macta skor 4-2 iken bile alex veya duran toptan lugano,selcuk falan disinda gol aticak bir oyuncu izlenimini kimsenin verememesi idi. alex son 10 dakikada yoruldu ortasahanin sagina gecti bizim oyuncular hala her topu alex'e veriyorlar. bu kadar mi kendine guvensiz oyuncularimiz var, 4-2 ondeyiz, karsi takim 10 kisi 3-4 pas yapip kaleye gidip gol atamiyoruz ne yazik ki. Dia bitiricilik disinda cok etkili idi ama bu kadar mi oyun zekasi ve bitiricilikten uzak olunur ya. Mehmet t.'un teknik becerisi, bitiriciligi ve oyun zekasi ingiltere,ispanya,italya,almanya'nin 2.lig seviyesindeki ortalama oyunculardan bile az ne yazik ki ve de gelistirmesi de imkansiz gibi herhalde.
    Neyse yine her zaman ki inonu'de bjk'i yendik. bir ara ekrem hayatinin golunu atinca gecen seneki fink'in kariyerinin en iyi golunu attigi mac aklima gelmisti allahtan ferrari o penaltiyi yapti. bu arada hakemin ekrem'i atamamasi ve lugano-ferrari'nin ilk pozisyonunda penalti calamamasi artik hakemlik adina utanilacak bir olaydir. tabi kimse basinda bu konulari konusmaz ne yazik ki.

  10. Cengiz dedi ki...

    Alex'in futbol dilinden çıkardığı sesler kaç desibel?

  11. Unknown dedi ki...

    Çarşı en iyi taraftar grubu diyenlere artık şaşırıyorum. Boş bağırıyorlar. Boş davranıyorlar. Zaten boş adamlar.

  12. Mayni dedi ki...

    hangisi kaç desibel?
    3333333 bağırışları mı?
    5555555 haykırışları mı?
    :)

  13. medgallis dedi ki...

    'bkz: ağlayarak desibel rekoru kırmak (immo guitti)'

  14. Sekhranikos dedi ki...

    işin en güzeli maçı anlatan arkadaşa koymak olsa gerek:D

    Maç başında büyük ümitlerle mikrofona oturana o mikrofonu yediriyorsunya Doktor:D Bir tanesin!

  15. Unknown dedi ki...

    @Sekhranikos

    Çok güzel açıklamışsın...

  16. Unknown dedi ki...

    Olası bir puan eşitliğinde, avantaj kazandık. :)

    bir de şu istatistiklerden sonra akılda kalıyor; "Siyah beyaz film gibisin, koyup koyup izliyorum"

  17. Oguz Erkol dedi ki...

    Bir takımın 10 kişi kalmasına rağmen dakikalarca skorun korunabildiği onlarca maç izledik hayatımız boyunca. Ferrari'nin ki ciddi bir ihanet ama Fenerbahçe'nin çok kısa bir zaman diliminde 4'e kadar gidebilmesi bence kesinlikle Beşiktaş'ın defans yapmayı bilmeyen bir takım olması ve Fenerbahçe'nin topu en efektik kullanabilen hücum oyuncularına sahip olması. Aynı zamanda futbolcularımız vicdanlı da, maç 5-6 olabilirdi. Beşiktaşlılara da üzülmüyorum, Gutilerini, Q7lerini pohpohlamaya devam etmesinler, "Vamos o ganar" ütopyalarıyla kaptan seçsinler, saygıyla selamlıyorum onları.

Yorum Gönder