Koca Adam



"Türkiye'de başarının ölçüsü birinci olmak. Bu yanlış. Şu anda yenildikleri için Trabzonsporlular suçlanacak. Şu an onların yerinde biz de olabilirdik. Kazandığımız için çok sevinçliyim ama onlar adına da üzülüyorum."

Aykut göreve başladığından beri sıkça alıntı yapıldı. Kıymeti yeni peydahlandı. Oysa ki 5 Mayıs 1996'ydı bu sözün yazılı tarihi...

Kocaman iyi mi etti, kötü mü etti yorum yapamıyorum. Çizginin bu tarafında duran adamlara karşı gönül bağım uzun zamandır yok olmuş, kabuk bağlamış. Çizginin bu tarafı bir yana, yeşillikler içindeki çubuklulara bile sempati duyamaz olmuşum...

Bloglarda, ve medyada bolca Okan Alkan lafları filizlendi ayağına top değdiğinden beri. 1996'da not düşülen tarihi, Koca Adam bu haftasonu güncellemek istedi;

Okan'ı önce alkışlayacak ve göklere çıkaracağız, sonra da onu oradan indirmek için elimizden geleni yapacağız...



10 comments:

  1. flankspeed dedi ki...

    Müthiş bir yorum...Futbolun(sporun)asıl amacı unutulmuş sadece kazanmaya endexlenmiş bir toplumda sadece birinci olmak oldu amaç..Oysa Kocaman Adam ne güzel dedi ''Okan'ı önce alkışlayacak ve göklere çıkaracağız, sonra da onu oradan indirmek için elimizden geleni yapacağız...''işde bu kültürü yenmek asıl başarıdır bence...ve Kocaman adam ders verircesine röportajlarına devam ediyor...

  2. UK dedi ki...

    fotoğraf yazıya, yazıda fotoğrafa yakışmış.

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Adamın kocamanlığı empati yapışımı? Daumun yerine geçiş tarzını, daumla çalışırken dauma transfer yaptırmayıp daum gider gitmez takıma 7 transfer yapışımı?

    Güzel başarı sadece birincilik değildir ama kocaman adamlık da empati yapma yeteneği değildir!

    Kırıldı ağalar paşalar,
    Kellere kaldı köşeler!

  4. gumgumok dedi ki...

    @Sekhranikos'un yorumuna benzer yorumlar yapan birçok fenerbahçeli var. Belki haklı olabilirler. Fakat tersi de olabilir. Kulübün içinde bu konuda bir şey mi duydunuz? Aykut veya Daum bununla ilgili bir açıklama mı yaptı? Kulüpte dinleme cihazı mı var? Nasıl bu kadar emin konuşup bir insanı mahkum edebiliyorsunuz.

    Transfer konusuna gelince. Daum'un oynattigi oyun tarzina göre santrafor disinda bana bir tane mevkiyle ilgili bir eksik oldugunu söyleyin, haklisiniz derim. Daum savunma oynatiyor ve kendisi ile oyuncular buna sadik kaldiginda 8'de 8, 10'da 9 yapabiliyor. Bu takimin basina Aykut geldiyse, bu takimi hizli oynatmaya çalisir ve 7 degil belki 10 oyuncu almasi gerekir.

  5. joe kleine dedi ki...

    @Sekhranikos
    Hoca senin bu Aykut düşmanlığın sıkıcı olmaya başladı, gördüğün her yere koştur koştur bu ezberini yazıyorsun...Sen bu ezberini biriktir biriktir Aykut kovulunca anlatırsın o zaman seni dinleyen ve saygı gösteren daha çok olur.

  6. Serhan Afacan dedi ki...

    malesef birisi piyasaya çıktı mı olabildiğince yükseltiyoruz ki düştü mü parçası bulunmasın eh tabi bir de yeni çıkan oyuncunun karakteri zayıfsa havaya girerse ne olduğu malum. Ben Okan'da kendine güven ve ciddiyet görüyorum kaldı ki Aykut hoca uçmasına izin vermeyecektir!

  7. linguisticsfc dedi ki...

    @Sekhranikos
    daumu da al git diycem de daum gitti. yahu bilader fenerbahçenin yıllarını çalmış bir adama nasıl bu kadar tapılır, elle tutulur somut birşey de yok. biz kurtulduğumuz gün bayram ettik siz hala daumu özlüyorsunuz. şaşırıyorum. bir de daha aykuta sallamışsın, neymiş daumun kuyusunu kazmış. zor da olsa nasıl engelledi ama aykut son haftada indirdi dimi daumu, büyük iş çıkardı hakikaten. bu nasıl iğrenç bir hakarettir ya?

  8. Sekhranikos dedi ki...

    Mesele Aykut düşmanlığı değil. Mesele aykut yalakalığına düşmanlık. Aykutu sevmem ama bu onun başarısızlığını istemem anlamına gelmiyor. O hastalıklı zihniyete kim sahipse ona kızın. Sezon sonu şampiyonlukda istiyorum. ama iş adam övmeye gelince ayar olucak. Makaralar boşalmayacak.

    Aykut başarılı olur, dediği gibi oynatır çıkar teknik adamlığını översiniz. Zicoda olduğu gibi ona stajyer diyenler daha sonra takdir ve övgüyüde hakettiği şekilde verdiler.

    Ama ortada gelmiş bir başarı yok iken ve TD liğe gelişi herkesin gözü önünde iken bir empatisi uğruna Kocaman adam övgüleri eğreti duruyor. Budur dediğim.

    Transfere gelince; herkes daumun transfer istediğini biliyordu ve takımın transfer gereksinimi olmadığını buyuran bu şahıs değilmiydi Sportif Direktör olarak? Budur.

    Hee diyorsanızki biz tapınırız elştirmeyiz o zaman ne denir. Eletirilmesin aykut. kimse ağzını açmasın ona ki zaten bu dönem basında biraz eleştirmeye kalkanın tepsine tanrı kulları çöküyor direkt!

  9. joe kleine dedi ki...

    @Sekhranikos

    ilk yaptığın yorumda eleştiri varsa...Peh..

    Mesela... Köşelerin kaldığı keller kim? Daum'a transfer yaptırmayıp komplo kuran kim?

    Böyle eleştiri mi olur, bunlar tamamen suçlama...Bahsi konu olan fenerin hocasıysa internette isimsiz cisimsiz adamların suçlamalarına, manipulasyonlarına feda etmem...

    Bu arada öyle bir suçlama ki sanki Daum dediğin de böyle saf, ensesine vur ekmeğini al bir adam...

    Daum, Aykut'un sportif Direktörlüğünü, kendisine müdür olmasına dayanamadığı için senin gibi adamlara bu tip yalanlar sallayarak prim yapmaya kalkıyor...Bu da senin yöntemine bir örnek olsun...

  10. Sekhranikos dedi ki...

    @jeo kleine;

    Anlatayım,

    Kellerden kastım adamın olmadığı yerde her önüne gelene 10 numara adam muamelesi yapılması. MAlum mecaz içerir atasözleri. Burda Daum ağa değildir, benim için şahane bir karakter de değildir ama fenerbahçenin maruz bıraktığı muameleyide hak etmemektedir. Adamlık bir TD ye o muameleyi yapan kulüpte Sportif Direktörlük yapan bir adamın hemen ardından onun yerine geçmesi de değildir.

    Aykuta adam değil diyormuşum ve daumun adamlığını övüyormuşum havası oluşmuş zihninde. Silmene salık veririm. Sadece övüldüğü kadar koca bir adam değil. Ehven-i şerr belki.

    Daumun adamlığı içinse zaten ben referans vermiyorum. adamdır da demiyorum ama biraz akıl sahibi, az çok futbolu bilen herkes TD liği konusunda Aykutla aynı cümlede bile kullanmaz Daum adını. Bunu diyorum.

    Özet geçeyim moda tabirle;

    Daum Aykutdan daha iyi bir TD dir -benim görüşüm oluyor bu-

    Aykut "övüldüğü" kadar adam değildir. -bu da benim görüşüm oluyor-

    Ayrıca Aykutun berbat TD lik kariyeri fenerde harikulade bir TD lik kariyerine dönüşürse, Daumun kösteğe rağmen ulaştığı sonuçlara ulaşırsa -sadece derece değil, takım oyunu, gücü vs- o zaman yine buralarda Aykutun Td liğine olan takdir ve övgülerimi de okursun.

    Kişilere bağlı bir fenerbahçeliliğim yoktur güzel kardeşim. Yaşınızı bilemem ama hayatta kimseyi haketmediği şekilde övmeyin diye nasihatde edeyim derim.

Yorum Gönder