İnadına Daum, İnadına Aziz Yıldırım



Başlığa bakıp da CHP kongresinde bayrak sallayan ve kendini ülkenin en önemli seçicisi sanan delege havalarını bir kenara bırakıyorum. Cümlelerime başlamadan da söyleyeceğim şeyi söyleyeyim;

''Bursaspor'u tebrik ediyorum.''

Sonra gelelim Fenerbahçemize.

Bir 90 dakika hatta ve hatta direğin 5 cm sağında olan bir top her şeyi değiştirebilir mi? Daum kötü, Aziz yıldırım kötü, Fenerbahçe camiası yanlış yaptı. Top 5 cm beriden geçse, 15 pozisyonun biri girse peki ne değişecekti? Her şey mükemmel miydi?

Orta açan Burak Yılmaz'ın ilginç vuruşu gol olunca mı Fenerbahçe'nin kaderi değişecek...

Ellemeyin hiçbir şeyi. Ben 90'lı yılların ''Takımı sat başkan'' muhabbetlerinden oldukça sıkıldım. 2000'lı yıllarda eğer profesyonel bir yönetim ve anlayışı egemen ise göreve devam etmeleridir temennim.

Olmadı. Bir tanesi kaçtı. Daha gelecek çok şampiyonluk var. Üzüntüyse üzüntü. Sonuna kadar yaşayalım. Ama öfkeyle oturup zararla kalkma vakti değil şu an...

''Fenerbahçe'de operasyon'' başlığını gördüğüm anda, kaçan şampiyonluktan daha çok üzülürüm her şeye...


21 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Baskan takimi satmasin, kendisini satsin. Bir daha da donmemek uzere satsin.

  2. PVH dedi ki...

    Ayrica o son dakika anonsunu da muhtemelen olay cikmasindan cekinen Aziz Yildirim yaptirdi. Sezon basindan son saniyesine kadar ne kadar basarisizlik varsa en buyuk sorumlusu Aziz Yildirimdir. Biraz sakinleselim mucadeleye baslariz, artik Aziz Yildirim'la mucadele etmek disinda bir cikis yolu yok Fenerbahce icin.

  3. Sosyal_FB dedi ki...

    Ben de sürekli eski zamanlara bok atıp, şu kurumsal (!) zamanları olur olmaz kutsayanlardan fena halde sıkıldım. Ne yapacağız?

  4. kenz dedi ki...

    Budur.Eline, yüreğine sağlık.

    Başkanından, hocasına, futbolcusundan tercümanına hepsinin alnından öpüyorum.Olmadı mı olmuyor, yapacak birşey yok.Hepsini geçtim uzatmalarda Alex o golü kaçırmasa iş bitmişti.

    Denizli'deki şokun hemen ardından şampiyon olmayı başaracak kadar büyüktür bu camia.

  5. PVH dedi ki...

    Aziz Yildirim gecen seneki rezaletin hemen ardindan 3 sene sampiyonluk sozu verdi ve sozunu tutamadi. Top girmedi ne yapayim diyecek bir durumu yok; sozunu tutamadi ve istifa edecek, bu kadar basit. Sanssizlikmis, bilmem ben. Komur dagitiyorlar o yuzden iktidar olamiyoruz diyen siyasetciler kadar komik bir bahane bu.

    Sozunu tutamadi ve istifa edecek, bekliyoruz. Gecen seneyi 6. bitirirken de mi Alex son dakika kacirmisti. Son 5 senede 1 sampiyonluk, hep mi sanssizlik?

  6. Metonet dedi ki...

    @pvh
    anons, dışarıda sorun çıkmasını engellemek için yaptırıldı diye bi ihtimalden bahsetti şu an ntv.

    başkan için bir şey diyemem ama daum'la bu kadar. 2dir aynı şey oluyor. demek ki bi şey eksik. 119da yenilen gole cevap verebilecek kadar soğukkanlı semih kenarda, gökhan ünal oyunda. sistemine falan bir şey demem, oyuncu kalitesi de 4 sene öncekinden kötü tamam ama saraçoğlundasın yine de. ayıptır, 50000 kişi var tribünde.

  7. tırırım tım dedi ki...

    Büyüğüz biz, taraftar olarak hakikaten çok büyüğüz arkadaşlar, kimse bana demesin hani centilmendiniz, stadı yaktınız, bilmem işte küfür ettiniz falan diye.. Bizim yaşadıklarımızı kaldırabilecek bir başka taraftar grubu var mıdır acaba?
    Ben daha 23 yaşında bu travmalardan bir değil iki tane yaşadıysam ve hala bana bişey olmamışsa, hala önümüzdeki sezon acaba kimi transfer ederiz diye heyecan duyabiliyorsam, birşeylerin farkına varmışım demektir. Umalım ki bizim yönetimimiz de bundan ders almış olsun, istikrar istiyorsak aynen dediğiniz gibi "İnadına Daum, İnadına Yıldırım" diyorum ben de..

  8. Sosyal_FB dedi ki...

    Cellat asılarak idam edilecek olan adama sormuş "Son bir diyeceğin var mı?" diye.

    Adam düşünmüş "Bu da bana ders olsun" demiş.

    O hesap oldu bu da. Vahdettin haklıymış arkadaş.

  9. Unknown dedi ki...

    Ne istikrarmış be arkadaş.Sizin istikrar dediginiz şeyin içi bomboş.hiç bir temel yokken istikrardan bahsedilemez.aziz yıldırım'la beraber yönetici gibi konuşan taraftarlar çogaldı ya işte buna çok içerliyorum.beyler siz taraftarsınız.taraftarlıkta muhalefet gerektirir.Aziz Yıldırım gidecek bu kadar basit.

  10. qfwfq dedi ki...

    dogru, top bes santim yukaridan gitse bunlari konusmuyor olacaktik. ama futbol biraz da boyle bir sey. bu geceki sonuc, topun diregin bes santim obur yanindan gitmesi, bazi seyleri nihayet konusmamiz icin bir firsat olarak da gorulebilir.

    aziz yildirim, denizli'den sonra, appiah'in topunun bes santim yukaridan gitmesinden yola cikarak, daum'a kapiyi gostermisti. ayni sey, defanstaki bir anlik hatayla nonda'dan gol yedigimizde zico'nun basina geldi. simdi burada zico'nun agabeyiydi mesele filan demeyelim, sampiyonlar ligi'nde ceyrek final oynatmis, ustune bir de iki sene ust uste sampiyon yapmis bir zico, sulalesine sampiyonluk primi verilmesini istese ses cikaran olmazdi.

    aziz yildirim, sizin dusundugunuz birisi degil maalesef. yani yarin cikip kulubun baskani olarak sampiyonlugun kaybedilmesinden anons rezaletine, semih krizinin yonetilememesinden transfer planlamasindaki hatalara, giderek daum'un ilk gonderilisine, zico, mehmet aurelio, aragones gibi kritik noktalarda yapilan hatalara, sorumlulugunu kabullenecegi bir konusma yapip bunun uzerine, daum'la devam ediyorum diyebilecek birisi mi? yapabiliyorsa, ne ala.

    ama boyle degilse, sadece aziz yildirim'in ve daum'un kalmasi bize ne kazandirir? bakin, galatasaray'da onemli bir kesim rijkaard'la devam etmek istiyor. bunu da, bir donusumun yarim kalmamasi gerektigi, mevyeleri uzun vadede alinabilecek bir surece girdikleri saviyla temellendiriyorlar. aziz yildirim'li ve daum'lu bir fenerbahce'de gelecek sene hangi temel anlayis degisiklikleri ongoruyorsunuz?

    neyse, cumleten gecmis olsun. hayrolur insallah...

  11. memduh95 dedi ki...

    İnadına Daum istifa, inadına Aziz Yıldırım istifa.

    Aziz Yıldırım'ın arkasından kapıyı tutmak lazım ani dönüşlere karşı.

  12. Salih dedi ki...

    Fenerbahçe büyüklüğünü bozgunculuk sananlar tokat üstüne tokat yemeyi hakediyorlar...

  13. ALİ VW dedi ki...

    toplumda histeri haline gelen fenerbahce nefretinin sorumlusu aziz yildirim gitmelidir. "dahi daum"u da yanina alsin. 74 puan kesinlikle basari degildir kimse kusura bakmasin. top 5 santim iceri gitse bunlari konusmuyorduk. lakin son on yildir altyapidan bir adam cikmamasinin da sebebi iceri girmeyen top degildir herhalde.

  14. todor dedi ki...

    ya hep mi biz şanssızız arkadaş, chelsea, bayern,inter,barcelona,marsilya hepsi ballı son maçlarını kazanıyorda bir biz mi bahtsız bedeviyiz, alex atsaymış, guiza çaksaymış, denizlide appiahın şutu gol olsaymış, o zaman kaçıran değil atan adamları transfer etseydiniz. kendi sahanda 2-0 öndeyken 3 gol yiyip vermseydiniz bursaya maçı.
    yetti artık istifa edip dönen başkan, final maçlarını sürekli kaybeden teknik direktör, maç seçen futbolcu istemiyorum.

  15. bf ! dedi ki...

    yahu bunun neresi profesyonel yöneticilik, bir yönetici kendini kurtarmak için kulübünü rezil bir pozisyona sokabilir mi? profesyonellikten anladığımız bu mudur? söylediklerin geçerli olur ama başlıkta kullandığın isimler o söylediklerine karşılık gelmiyor. tamamen boş bomboş bir yazı, arkasını dolduracak hiçbir şey yok. bir de bu sadece sportif birr olay bu kadar büyütmeyelim diyenler var, sen kapı sat, alarm sat, telefon sat, onu sat bunu sat sonra da sadece sportif olay de, yok öyle yağma.

  16. tozlu parkeler dedi ki...

    Kurumsallığını da, Galatasaraylı profesyonellerini de alsın ve siktirsin git.

  17. intifada dedi ki...

    bu mu ya taraftarlık??? hani fenerbahçelilik bir kimlikti...
    ne oldu bizde mi bukalemunlaşıp curuma göre şerbet verelim??? evet üzgünüz hatta kızgınız ama ne olursa olsun kendimize zarar vermeye hakkımız yok...
    tamam aziz yıldırımı sevmiyoruz daumun oyununu beğenmiyoruz, taraftarın hiç mi suçu yok yahu?

    sizce şampiyonluk son maçta mı kaçtı? bu takım iki maç seyircisiz oynarken suçlu kimdi acaba? tamam hepinizin haklı olduğu bir veya birkaç nokta olabilir ama bunları sakince tartışmalıyız. yakıp yıkarak değil...

    ha bide özeleştiri yapmak isteyenlere bu linke bakmalasını öneririm...

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25095710/

  18. Sosyal_FB dedi ki...

    Fenerbahçe taraftarı arkadaşlar kusura bakmasın, biz onlar kadar çok sevemiyoruz Fenerbahçe'yi. Özür dileriz.

    Yalnız kafama takılan bir şey var, şu seyircisiz oynama ve takımı yalnız bırakma konusunda.

    Yönetim kurulu, bilet fiyatlarını fahiş rakamlarda tutup, tribünlerin boş kalmasını sağlarken de aynı yüksek hassasiyeti sergiliyorlar mıydı acaba?

    Bu şahsa yönelik bir soru değil, öz eleştiri mekanizmasının bu derece dürtülmesine dair toplumsal bir meraktır.

  19. PVH dedi ki...

    Vay anam yine yakip yikanlar suclu oldu, vay basima.

    Gecen sene Efes serisinin kaybedilmesinin 1 numarali sorumlusu Aziz Yildirim ve basketbol federasyonu ile girdigi igrenc iliskiyken de 3 tane sahaya giren adam 1 ay konu yapilmisti. Simdi yine sahaya atilan 3 tane koltuk mesele olmus, vay vay vay. Bazen nutkum tutuluyor be arkadas, aklimi yiyorsunuz benim.

  20. Sosyal_FB dedi ki...

    Öz eleştiri yapmak isteyenlere önerilen linkin son cümlesine bakıyoruz.

    "Başka bir takımın başında stadınıza çıktığında tribünden temsili kokain torbası salladığınız adamı, kendi takımınızın başına geçince bağrınıza basma riyakârlığını gösterdiğiniz anda aslında sizleri geri dönüşüme vermek gerekirdi."

    Aynı kulübün başkanı için de aynı pozlar söz konusu iken, Burak Cop mudur, ne karın ağrısı ise, "kör tuttuğunu geneller" tarzı bir şeyler söylemiş Fenerbahçe taraftarı hakkında. Halbuki kör tuttuğunu başka bir şey yapar. Aman diyeyim, başına gelmesin bu arkadaşın.

    Bir Fenerbahçelinin, diğer Fenerbahçelilere bu yazıyı "Kendinize bakın" diyerek göstermesi acıdır. Allah'a şükür bizim yolumuz bu Fenerbahçelilerle aynı değil.

  21. aethewulf dedi ki...

    aziz yıldırım gitmezse fenerbahçe için daha ileriye 2010 - 2020li yılların fenerbahçesi fıazıan geçme imkanı bulunmuyor.

    dün de gitmeliydi bugün de gitmeli. dün yanlış yaptığı ne varsa bugünü yarattığı için artık o da sorumluluğu üstlenmeli

Yorum Gönder